Üdülőközpont, ifjúsági tábor és egy csodálatos vadászkastély az Üveg-hegy oldalában!
Üdülőközpont, ifjúsági tábor és egy csodálatos vadászkastély az Üveg-hegy oldalában!
Erdei iskola erdei környezetben a Kab-hegy lábánál.
Erdei iskola erdei környezetben a Kab-hegy lábánál.
Várjuk a festői szépségű Gaja-völgyben!
Várjuk a festői szépségű Gaja-völgyben!
Katica Tanya Élményközpont

A Katica Tanyát azért hoztuk létre, hogy Magyarország vezető élményközpontú, a természetközeli és a hagyományos életmódot felelevenítő, az aktív pihenést elősegítő szolgáltatója legyen, ahová a madár is pihenni jár! A Katica Tanya egy 10 hektáros területen fekvő igazi élményparadicsom a kisgyermekes családok számára. Télen és nyáron egyaránt remek szórakozási, tanulási, aktív pihenési lehetőséget nyújt 0-110 éves kor között a nálunk található félszáz játszóalkalmatosság.


A Katica Tanya elnyerte az Európai Unió Környezetvédelmi Üzleti Díját.
A nemzeti zsűriken 145 cég jutott túl európai megmérettetésre. 6 kategóriában volt első helyezett és ebből a Kis- és Középvállakozások Díját a patcai Katica Tanya klaszter tagunk nyerte el. A díjat Handó János elnök vehette át 2016. október 27-én Tallinban.
"Ez egy komoly mérföldkő a Katica Tanya 14 éves történetében! Immár európai szinten is elismerték, amit a Katica Tanya képvisel!" - Handó János

A Katica tanya Élményközpont nyitvatartása

FŐSZEZON:
március 13-a és november 6-a között
ELŐ- ÉS UTÓSZEZON:
november 7-e és március 12-e között

NYITVATARTÁS
szeptember 1-től január 2-ig és március 1-től március 12-ig:
hétfőnként:
Csak előzetesen bejelentkezett csoportokat fogadunk.
keddtől péntekig:
11:00 - 19:00
szombat, vasárnap, iskolai szünetben és munkaszüneti napon:
09:00 - 20:00
December 25-én és 26-án az Élményközpont zárva tart!
január 3-tól február 28-ig:
hétfőtől csütörtökig:
Csak előzetesen bejelentkezett csoportokat fogadunk.
péntekenként:
11:00 - 19:00
szombat, vasárnap, iskolai szünetben és munkaszüneti napon:
09:00 - 20:00
máricus 13-tól augusztus 31-ig
Minden nap:
09:00 - 20:00

A belépés 2 éves kor alatt ingyenes egész évben.
A belépődíjban a lovaglás, focibiliárd és az erdei kötélpálya használata nincs benne.
Látogatóink a belépőjegy egy részét családonként egy alkalommal 400 Ft értékben hulladékkal is fizethetik.
(amennyiben szállóvendégeink szeretnének részt venni a nyitvatartáson kívüli programokban /reggeli állatgondozás, tehénfejés/, azt kérjük, hogy előtte 1 nappal jelezzék)

A Katica Tanya Élményközpontról

Nálunk egy helyen megvan az élmény mindhárom eleme: (1) változatos program, (2) több féle szálláshely és (3) a pénztárcához igazodó ellátás.

Az élményközpont ötletgazdáinak célja: minél több embert visszacsalogatni a természetbe, hogy érezzék a friss levegő erejét, ismerjék meg a házi állatokat, elődeink szokásait, mesterségeit, bölcsességét, eközben játszva tanítsák korunk ifjúságát gyakorlati tudásra, tapasztalatra!

Rendkívül fontos, hogy a szabadidő eltöltésére olyan alternatívákat tudjon nyújtani az élménypark, amelyen belül együtt szórakozhat, mozoghat és bővítheti tudását az egész család. Egy okos alternatívát a "plázaturizmussal" szemben.

A hangsúlyt a környezettudatosságra helyezve, az élmény, a rugalmasság, a gyermekszeretet és vendégközpontúság elvei mentén egyszerre igyekszünk minőségi szállást, ellátást és programokat biztosítani. A Katica Tanya minden munkatársa hisz az iskolapadon kívüli oktatásban, azaz abban, hogy a tapasztalás a legjobb tanítómester!

Alapelvünk a folyamatos fejlesztés. Célunk, hogy a rendszeresen hozzánk látogató vendégek mindig találjanak valami újat, ami a legutóbbi látogatásukkor még nem volt ott.

Komoly hangsúlyt fektetünk a természettel, a környezetünkkel való harmonikus együttélésre és minden fejlesztésünket, játékunkat a fenntartható fejlődés és a környezetbarátság jellemzi. Saját szennyvízkezelőnk, napkollektoros melegvíz-gyárunk és ha nem süt a nap akkor is fával állítjuk elő a melegvizet és fűtünk. Mi gázt csak főzéshez használunk és abból is egyre kevesebbet. A napelemek járulnak hozzá az áramfogyasztásunk csökkentéséhez és egy mini szélerőmű adja az áramot a "Fenntartható Földért" házunknak. Természetesen szelektíven gyűjtjük és kezeljük a hulladékot és tanítjuk, a különbséget szemét és hulladék között.

A Katica Tanya szinte teljesen akadálymentes. A fejlesztések során alapelv, hogy az a lehető legnagyobb mértékben akadálymentes legyen, azaz a fogyatékkal élők is igénybe tudják venni!

Programok: ebben egyedülálló a Katica Tanya - Több tucatnyi játszóalkalmatosság egy helyen!

Itt található Közép-Európa legnagyobb, 7 pályás fedett óriás csúszdaparkja. A 4.5, illetve 6.5 méter magas csúszdákon akár a szabadesés érzését is megtapasztalhatják a látogatók, aki a hirtelencsúszdát választja, úgy érezheti magát, mintha egy igazi repülőből ugrott volna ki. Az élmény kicsiknek és nagyoknak egyaránt elérhető, hiszen nincs súlykorlát és korhatár sem, vagyis egyszerre akár három generáció is élvezheti a csúszdázás örömeit.

A Katica Tanyán épült fel a Magyarországon egyedülálló 2 szintes felnőtt játszó és 4 szintes gyerek játszólabirintus, ahol mindenki próbára teheti ügyességét, kreativitását, problémamegoldó képességét.

Kedvező időjárás esetén a kültéri programokba és játékokba feledkezhetnek bele a látogatók. Az egyik nagy kedvenc a pedálos gokart, amelyen többtucatnyi gyermek egyszerre versenyezhet, akár a szülőkkel együtt.

Az Élményközpont legújabb eleme a Tóparti pihenő.

Itt található Európa legnagyobb fából készült labirintusa, amelyből nem elég megkeresni a kiutat, de 4 pecsétet is össze kell gyűjteni.

A csónakok és a vízibicklik és a kézi komp mind arra sarkall, hogy „uccu neki, próbáljuk ki". A trambulin park és a pontonhíd pedig a mozgáskoordinációt fejleszti. A vízilövölde pedig egy ismét egy hazánkban egyedülálló élményt adó ügyességi játék!

A középkori palánkvár egy időutazásra csábít. Minden évben megrendezzük a Patcai Várjátékok és Középkori Családi Fesztivál rendezvényt, amelyen számos lovagrend mutatja be a korabeli szokásokat, bevonva a látogatókat. A palánkvár mellett helyezkedik el kontinentális Európa legnagyobb hajítógépe, amelynek működtetésében akár a vendégek is részt vehetnek. Nyárestéken a tüzesgolyó-hajítás fantasztikus látványt nyújt!

Az ötpályás kötélpályát 3 és 103 éves kor között bárki igénybe veheti felkészültségtől, fizikai állapottól és bátorságától függően. A legkisebbek 10 akadályon küzdhetik át magukat a „pöttöm” pályán, a kis tinik a „tizenéves” pályán kúszhatnak-mászhatnak, míg a tettre kész tizenévesek és felnőttek a „bátor” pályán bizonyíthatnak. Az extrém akadályokra vágyók számára készült az „adrenalin” lecsúszó pálya, ez két magasabb domb között húzódik, ez a 190 méteres pálya a Dunántúl leghosszabb lecsúszója és néha 15 méterrel fut a föld felett. Aki kevésbé bevállalós, az is talál kisebb kötélpályát, hiszen a „csillapító” lecsúszó pálya 120 méteres hosszúságával és 7 méteres magasságával az óvatosabbaknak nyújt feledhetetlen élményt.

A Katica Tanya bemutatja a különböző háziállatokat, köztük őshonos magyar fajokat (racka, szürke marha, mangalica, fodros liba), azok természetes környezetében, valamint megtalálhatók és megismerhetők a hagyományos gazdálkodás eszközei is. A tehénfejés, kenyér- és langallósütés, a tréfás népi játékok és a lovaglás során vendégeink megismerkedhetnek elődeink hagyományaival és tanulhatják bölcsességüket. A mai gyerekek megtapasztalhatják, hogy az internet kora előtt is volt játék és vidámság!

50 féle választható program a kézműves, természetismereti, hagyományőrző vagy gazdálkodás területén. Ezekből igény szerint alakítható a látogatók programja, legyen az egy nap vagy egy hét. Tematikus hétvégi programsorozatunk címe: „Jeles napok a Katica Tanyán”. Az a cél vezérelt bennünket, hogy a hagyományos ünnepekhez, szokásokhoz igazodva minél változatosabb programokkal várjuk a Látogatókat, tartalmas élményt biztosítva! Minden hétvégén mást!

Ha erre a videóra kattintasz, akkor betekintést nyerhetsz a Katica Tanya szolgáltatásaiba a tóparti fejlesztések nélkül.

Ízelítő programjainkból

Minden nap:

reggel 7 és délután 6 órakor tehénfejés, amit bárki kipróbálhat
reggel 7-9 óra és délután 4-6 óra között állatgondozás, amiben bárki részt vehet
naponta háromszor állatbemutató,
rajzolás, festés, színezés, kavicsfestés
a tucatnyi kültéri és beltéri játszóalkalmatosság kipróbálása (óriás játszóház, hancúrpajta, öreg géppark, akadálypálya, gokartpálya, tavi játékok)
a Lovagvár bejárása

Minden hétvégén:

ingyenes tematikus programok,
szombaton 10 órától kenyérsütés
szombaton és vasárnap 15 órakor Kontinentális Európa legnagyobb hajítógépét tekinthetik meg működés közben, részt vehetnek annak működtetésében
szombatonként Napnyugta után tüzes golyót lövünk a hajítógéppel
vasárnap délelőtt 11 órától langallósütés
hosszú hétvégén extra programok

Szállás és étkezés

Vendégeink akár többnapos programot is tervezhetnek az élményparkban, és annak környékén, a Zselicben. Szálláshelyeinken – Katica Turistaház és Kemping, Katica Porta, valamint 3 vendégház – több mint 140 fő megpihenhet egyidejűleg. A rugalmas ellátást az éttermünk biztosítja.

A Katica Tanya Élményközpont az élmény mindhárom elemét – program, szállás és ellátás – biztosítja a látogatóknak, legyen az erdei iskola, nyári tábor, egy-, vagy többnapos osztály- illetve családi kirándulás:

Szállás:

2 turistaházunkban 2-12 ágyas szobákban 120 főt tudunk elszállásolni,
kempingünkben 80 sátor és 10 lakókocsi fér el,
3 vendégházunkban összesen 20 fő pihenhet meg tavasztól őszig,
a közelben lévő szállásadó partnereinknél magasabb kategóriás szállások is elérhetőek.

Ellátás:

házias ételek az év 365 napján, akármikor,
menüs és „a la carte” étkezés,
rendezvények lebonyolítása (esküvők, szülinapi bulik)

Hadd hívjuk fel a hozzánk látogató vendégek figyelmét néhány hasznos tudnivalóra:

nálunk egy működő gazdaságba tekinthetsz be, kérjük öltözz ennek megfelelően,
kutyust, cicust és egyéb kedves háziállatot az Élményközpont területére csak pórázon, vagy állatartóban lehet behozni,
kérjük a Katica Tanya területén ne szemetelj, számos szelektív hulladékgyűjtő edény található a Tanya egész területén, használd azokat,
az állatokat ne etesd emberi eledellel, ők a fűnek és a különböző takarmánymagoknak örülnek (répát azért hozhatsz a nyusziknak, vagy káposztalevelet a kecskéknek).
figyelj oda a felirartokra, azokon találod az eszközök használati utasítását és számos hasznos információt.

Nálunk fizethetsz:

készpénzzel,
bankkártyával, hitelkártyával,
K&H, OTP és MKB SZÉP kártyával
5%-os kedvezményre jogosító Kaposvár Kártyát is elfogadunk!

1 napos családi kikapcsolódás. DINOCARS gokartok. Több napos családi kikapcsolódás. Osztálykirándulás.Tábor. Erdei iskola. Kézműves foglalkozások. Kötélpálya. Jószágaink. Családi összejövetelek. Születésnapi zsúr. Esküvők. Csapatépítés.

2017.01.01 - 2017.12.31
2017.01.01 - 2017.12.31


2017.09.23. - 2017.09.24. Szent Mihály-napi programok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.09.14. - 2017.10.01. Katica Tanya Élményközpont programok 2017
2017.06.01. - 2017.09.30. Somogyi erdei iskola, táborozás a növények és állatok közelségében a Katica Tanya Élményközpontban
2017.09.30. - 2017.10.01. Állatok világnapja programok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.10.07. - 2017.10.08. Középkori hangulatban, élményhétvége a Katica Tanya Élményközpontban
2017.10.14. - 2017.10.15. Szalma- és csuhé kézművesség a Katica Tanya Élményközpontban Rostás Klárával
2017.10.21. - 2017.10.22. Gesztenye Napok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.10.28. - 2017.10.29. Gyertyakészítés, Gyertya Napok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.11.04. - 2017.11.05. Öko hétvége a Katica Tanya Élményközpontban
2017.11.11. - 2017.11.12. Szent Márton-napi programok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.11.18. - 2017.11.19. Csipkeverés mesterség napok a Katica Tanya Élményközpontban Illés Veronikával
2017.11.25. - 2017.11.26. Szent András napja programok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.01.01. - 2017.12.31. Katica Tanya Élményközpont programok 2017
2017.01.01. - 2017.12.31. Családi összejövetelek egyedülálló élményközpontunkban, a Katica Tanya Élményközpontban
2017.01.01. - 2017.12.31. Élmény csapatépítés vidéken, csapatépítő programok a Katica Tanya Élményközpontban
2017.01.01. - 2017.12.31. Fedett csúszdapark a Katica Tanya Élményközpontban, Közép-Európa legnagyobb óriás csúszdaparkja
2017.01.01. - 2017.12.31. Somogyi esküvő természetközeli környezetben a Katica Tanya Élményközpontban
2017.01.01. - 2017.12.31. Szülinapi élmény kalandparkban, ünnepeld születésnapodat a Katica Tanya Élményközpontban!
2017.01.01. - 2017.12.31. Természetbarát tábor az év bármely szakában az országban egyedülálló Katica Tanya Élményközpontban
2017.01.01. - 2017.12.31. 1 napos családi kirándulás egyedülálló élményközpontunkban a Katica Tanyán
2017.01.01. - 2017.12.31. Családi kirándulás a Zselicben, több napos kikapcsolódás Katica Tanya Élményközpontunkban
2017.01.01. - 2017.12.31. Osztálykirándulás Somogy megyébe, felejthetetlen élmény az egész osztálynak a Katica Tanyán!
2017.01.01. 11:00 - 2017.12.31. 19:00 Tanyasi programok hétfőtől péntekig a Katica Tanya Élményközpontban
KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Katica Tanya Élményközpont