Élmények egész évben, szeretettel várjuk!
Élmények egész évben, szeretettel várjuk!

Groupama Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum

A Tanpálya, a Hungaroring exkluzív környezetében, a belső területen helyezkedik el. Egész pontosan a SILVER tribünnel szemben, mintegy 5 hektárnyi területen. A Hungaroring versenypálya Budapest centrumától 19 kilométerre, az M3-as autópálya mentén, Mogyoród község határában található.


Főépület

A modern építésű létesítmény magába foglal három korszerű technikával felszerelt tantermet, és egy 70 fő befogadására alkalmas előadótermet. Ezáltal lehetőség nyílik a céges rendezvények, bemutatók lebonyolítására is. Az aulában található büfé friss harapnivalóval és üdítővel, kávéval várja a hozzánk érkezőket, rendezvény esetén, pedig catering szolgáltatás is kérhető. Az épület alagsorában kialakított garázs lehetőséget nyújt zárt téri bemutatók, autó premierek lebonyolítására.


Rántópados ABS tesztpálya

Ez a pálya remekül használható a különböző fékezési és kikerülési manőverek begyakorlására, gumiabroncsaink állapotának felmérésére és autónk mozgásának begyakorlására. A kerülési manővereket a pálya több pontján felbocsátható vízfal akadályok tudják elősegíteni. A pálya elején elhelyezett ún. rántópad az autó legdurvább megcsúszásait, farolási manővereit tudja modellezni. Olyan esetek begyakorlására nyílik lehetőség, mint egy hátsó durrdefekt, vagy egy vízátfolyáson való megcsúszás kivédése. A gyakorlatok végrehajtása során kiismerhető a blokkolásgátló rendszer és a menetstabilizáló működése.

 

Szlalom és ABS tesztpálya

A rántópados pályával rokon gyakorlófelület, így alkalmas a különböző fékezési és kikerülési manőverek gyakorlására, az autónk határainak keresgélésére. Itt is lehetőség nyílik az ABS és ESP rendszerek működésének vizsgálatára. A gyakorlatok biztonságát szolgálja a fotocellás sebességmérés is. A pálya sajátossága a teljes aszfaltos és műgyantás felületére kiterjedő szlalom gyakorlat, melyet időméréssel tudunk fűszerezni. A gyakorlat kihívása a változó tapadású burkolat. A gyakorló felület alsó harmadában található egy aquaplaning medence, ahol a gumiabroncs vizen felúszását lehet megtapasztalni.


Körpálya

Ez a pálya az autó ívmenetei viselkedését hivatott feltárni, hiszen kanyarban legalább annyit haladunk, mint egyenesen. A gyakorlatok aszfaltos és műgyantás burkolaton, valamint a két felület kombinációján egyaránt végezhetőek. A körön való haladással a járművünk ívmeneti sajátosságainak begyakorlására nyílik lehetőség, tehát megismerkedhetünk alul-, vagy túlkormányzott autónk viselkedésével, kipróbálhatjuk a menetstabilizáló hatásait. A körpálya is lehetőséget ad kerülési gyakorlatok végrehajtására.

 

Lejtő- és hegymeneti pálya

A lejtős pálya ritkaság számban megy a vezetéstechnikai centrumok között, hiszen a természeti adottságokat kihasználva lehetőség nyílt egy 140 m hosszú, kombinált pálya létrehozására. A pálya egybefüggő műgyantás burkolattal magába foglal egy egyenes szakaszt - ami nem mellékesen 9%-os lejtésű és az egyeneshez csatlakozó kanyarívet. Ezek miatt kiváló lehetőség nyílik az autónk lejtő- és hegymeneti viselkedésének vizsgálatára. A gyakorlatok során lehetőség nyílik a különböző hajtásmódok, a kipörgésgátló, a blokkolságátló, valamint a menetstabilizáló rendszer működésének vizsgálatára. Ez a pálya is rendelkezik vízakadályokkal. A gyakorlópálya szélén találhatóak a legszélesebb biztonsági zónák, így ez a pálya  alkalmas a 3,5 t feletti buszok és teherautók fogadására.


Gyermek Közlekedési Park

A park 2005. májusában nyitotta meg kapuit a gyermekközönség számára.  A felelősségteljes autós kialakítását nem lehet elég korán kezdeni. Azt, hogy erre mekkora szükség van már a jelenben is, jól mutatják a baleseti statisztikák. Ráadásul ez a gyermekbaleseti adat csaknem 15 éve nem csökken! A balesetek, köztük a halálos kimenetelűek felét a gyerekek gyalogosként vagy kerékpárosként szenvedik el, mégpedig kiemelkedően a legnagyobb arányban a 10-14 éves korosztályban. Ezért sem mindegy, hogy a gyerekek mikor teszik meg első tanulólépéseiket a biztonságos közlekedésben.

A kialakított pályán található közlekedési jelzőlámpa, a legfontosabb közlekedési táblák, zebra és körforgalom is. Három elektromosan működtethető kisautó álla a gyermekek rendelkezésére.

Forrás: A tanpálya honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Groupama Tanpálya Vezetéstechnikai Centrum

szabadidő

Programajánlat

Autós nyílt nap 2017 Hungaroring
Autós nyílt nap 2017 Hungaroring
  • Mogyoród
2017. augusztus 19.
Motoros nyílt nap 2017 Hungaroring
Motoros nyílt nap 2017 Hungaroring
  • Mogyoród
2017. augusztus 22.
Hungaroring programok 2017
Hungaroring programok 2017
  • Mogyoród
2017. augusztus 26 - 27.
Hungaroring Classic 2017
Hungaroring Classic 2017
  • Mogyoród
2017.09.29. - 10.01.
Görhönyfesztivál Kistarcsa 2017
Görhönyfesztivál Kistarcsa 2017
  • Kistarcsa
2017. szeptember 16.