Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Sisi szívügyei - Valentin-napi séta a Várkert Bazárban
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Valódi kikapcsolódásra vágyik? Akkor irány Gyopárosfürdő! Kedvezményes ajánlat korlátlan fürdőbelépő
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Utazás kiállítás Budapest - Aktív hétvége van
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Radnóti Miklósné Gyarmati Fanni naplója - Irodalmi előadás a Várkert Bazárban
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!
Tavaszi feltöltődésre hívjuk, várjuk!

Hagyományok Háza programok 2019. Online jegyvásárlás

2019. február 22 - 24.

A felújított Budai Vigadó régi pompájában újra várja a látogatókat Budán a Corvin téren.

Hagyományok Háza programok 2019. Online jegyvásárlás

A Hagyományok Háza 2019 februári programjai

Magyar Állami Népi Együttes: Tánckánon - Hommage à Kodály Zoltán
Táncról táncra szabadbérlet
2019. február 22., 23., 19:00

A Magyar Állami Népi Együttes új produkciójában a hagyomány radikális elevenséggel jelenik meg, jelenkorunk kortárs megnyilvánulásaival szimbiózisban.
Egy képzeletbeli közösség életének apró mozzanataiból bontakozik ki a történet, melynek zenei keretét Kodály Zoltán (és kortársa, Bartók Béla) kompozíciói, illetve a zeneszerző által gyűjtött népdalok alkotják. A jelenetek során emberi kapcsolatok kialakulását, azok elvesztését, örömöket és bánatokat, valamint a mindennapok és ünnepek rituáléit követhetjük nyomon.
Előadja: a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara

Zeneszerzők: Bartók Béla, Kodály Zoltán, Kelemen László, Pál Eszter, Pál István Szalonna, Pál Lajos
Koreográfusok:  Fitos Dezső, Kocsis Enikő, Mihályi Gábor, Orza Calin
Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor
Jegyárak: 2100, 2500, 3200 Ft

Figurás bérlet - Néptánc gyerekektől gyerekeknek!
2019. február 28., 14:30

A négy előadásból álló bérlet során végigjárjuk a négy nagy néprajzi tájegység (Dunántúl, Alföld, Felföld, Erdély) egy-egy kis területét, megismerkedünk gazdag zenés-táncos hagyományaival, szokásaival, viseletével, gyermekjátékaival.
A 2018/2019-es évadban a Kárpát-medence újabb felfedezésre váró kistájaira barangolunk a Figurás bérlet négy előadása során. Igazi újdonság lesz a Tördemic Néptáncegyüttes - Színvonal Alapfokú Művészeti Iskola Bakony és Balaton-felvidéket bemutató műsora, majd megismerkedhetünk az erdélyi Sóvidék és a sok vándorlást megélt bukovinai székelyek zenés-táncos hagyományaival.
Bérletünk második előadása az adventi időszak kezdetére esik, ekkorra befejeződnek a hangos, táncos mulatozások. Az ünnepre való készülődés jegyében az Óbudai Népzenei Iskola diákjai és tanárai koncertje – felföldi és alföldi népzenei válogatásuk – teszi teljessé az évad programját.

Az előadásokat dr. Sándor Ildikó néprajzkutató vezeti, aki a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva, élményszerűen tolmácsolja a néprajzi ismereteket.
 
Vendégeink a Tordasi Pillikék, akik az erdélyi Sóvidék táncait mutatják be.
Jegyár: 1200 Ft

A Hagyományok Háza 2019 márciusi programjai

TÁNC

Hagyományok Háza táncház
2019. március 2., szombatonként, 19:00 órától

2019. március 2-án magyarvistai tánctanítással és kalotaszegi bállal zárják a Hagyományok Háza állandó táncházas sorozatának első részét, majd március 16-tól április 13-ig gömöri táncokkal és dallamokkal ismerkedhetnek meg a tánctanfolyamra látogató érdeklődők. A tánctanítás után hajnalig tartó mulatság veszi kezdetét a tánctérré alakított Átriumban, remek zenekarok és hagyományőrző mesterek közreműködésével.

Magyar Állami Népi Együttes: Liszt-mozaikok
2019. március 9., szombat,  19 óra
Helyszín: Müpa, Fesztiválszínház (Bp., Komor Marcell u. 1,)


A Magyar Állami Népi Együttes ezúttal Liszt Ferenc munkásságából merített ihletet és a géniusz korszakalkotó életművének tükrében kívánja látni és láttatni önmagát.
A Liszt-mozaikok három tematikai pillérre épül. Mindhárom közvetlenül Lisztet idézi ugyan – életművének emblematikus jelei: Liszt, a magyar; Liszt, a pap; Liszt, a virtuóz. A tánckoncertben – mind a zene, mind a mozdulatok nyelvén – Liszt művei mellett megszólalnak az azokhoz ihletforrásként szolgáló magyar nemzeti romantika legkiválóbb darabjai, a gregoriánig visszanyúló egyházzenei előzmények, valamint a rá hatást gyakorló kortársak, Paganini és Chopin szerzeményei is.
A zene, a tánc, az énekhang uralta koncertteremben a mozaikok egységbe, nagy ívű tablóvá rendeződnek, hogy ezáltal a múlt megelevenedjen, és jelenünk a gyökereire találjon.

„A folklór szavaival” - Fókuszban a koreográfusok
2019. március 10., vasárnap, 19:00

Helyszín: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza előadás-sorozatában a színpadi néptáncművészet kiemelkedő koreográfusait állítjuk fókuszpontba. Az est első részében egy ma már klasszikus, a színpadi tánctörténetben megkerülhetetlen alkotó emblematikus, örökérvényű koreográfiái jelennek meg. Az est második részében egy még aktívan alkotó koreográfus műveit mutatjuk be, meggyőzően érzékeltetve ezáltal a színpadi néptáncművészet fejlődését, a jelen kor kérdéseit és az azokra adott válaszokat. A múlt és a jelen „megidézésében” a hivatásos táncegyüttesek mellett a legjobb öntevékeny együttesek lépnek fel. A koreográfiák bemutatása után lehetőség nyílik az alkotókkal való beszélgetésre.

Györgyfalvay Katalin
"...a táncot nem én választottam magamnak. Nem is tudom, mi szerettem volna lenni, de hogy végül tánccal töltöttem el az egész életemet, a véletlenen múlt."
1954–1956 között a Honvéd Művészegyüttes táncosa, majd 1957–1962 között a Novák Ferenc vezette Bihari Együttes társvezetője. Férjével, Szigeti Károllyal együtt 1962-ben átvették a Vasas Művészegyüttes irányítását. Az 1978-ban alakuló Népszínház Táncegyüttes vezetőjeként bontakozott ki sajátos, egyszerre intellektuális és érzékletes koreográfusi munkássága. Ars poeticája szerint a táncalkotónak a „folklór szavaival” kell kifejeznie kortárs önmagát.
Közreműködők: Bihari János Táncegyüttes, Közép-Európa Táncszínház, Szabolcs Néptáncegyüttes
Nemes Szilvia
Nemes Szilvia 1996-tól a Magyar Állami Népi Együttes vezető táncosa. 2012-től készít önálló koreográfiákat, melyekkel országos táncfesztiválokon versenyez és több alkotói nívódíjat is nyert.
Közreműködők: Magyar Állami Népi Együttes táncosai, Zselízi Kincső és Kincsős Anyák Táncegyüttes
A műsor szerkesztője: Szögi Csaba

Magyar Állami Népi Együttes: Aranyba táncolva
Táncról táncra szabadbérlet
2019. március 22., péntek, 19:00

Helyszín: Hagyományok Háza

A magyar néptáncművészet különleges eseményei közé tartoznak az évente megrendezésre kerülő versenyek, megmérettetések: legényes-, verbunk- és szólótáncversenyek, a Népművészet Ifjú Mestere pályázat... A Magyar Állami Népi Együttes táncosai közül jó néhányan vannak, akik ezeken a megmérettetéseken különböző elismerésekben részesülnek.
Aranyba táncolva című műsorunk az ő táncaiknak egy izgalmas és reprezentatív válogatása, mely méltán bizonyítja nemcsak szakmai tudásukat, kiváló előadói képességeiket, hanem néptáncművészetünk sokszínűségét is.

Maros Művészegyüttes: Újraélt figurák
Válogatás a Közép-Erdélyi néptánc hagyomány sokszínű világából
Határon túli magyar táncegyüttesek előadásai sorozat
2019. március 23., szombat, 19:00

Helyszín: Hagyományok Háza, Színházterem

A műsor Közép-Erdély tánc és zenei hagyományaiból meríti táncanyagát. Az együttes válogatása tánctípusokban, zenei világban, viseletekben és tánc-hangulatokban egyaránt változatos:
sor kerül Gerendkeresztúr, Dombó, Györgyfalva, Csabaújfalú vagy Girolt hagyományának bemutatására. A magyar néphagyomány erős megjelenítése mellett a küküllőmenti cigány és román ízek is láthatóak a műsorban, amely érzelmi sokszínűségre is törekszik. A múltba veszett figurák is újraélednek a táncosok lábán, és erős táncélményt jelenítenek meg az előadásban, mely nem nélkülöz humort és gondolati mélységeket sem.

Magyar Állami Népi Együttes: Apám ablakából az ég
Táncról táncra szabadbérlet
2019. március 29., péntek, 19:00

Helyszín: Hagyományok Háza

Az Apám ablakából az ég című előadás az élet egyik legfontosabb titkába nyújt betekintést: hogyan igyekszünk férfivá válni, hogyan történik meg mindez küzdelmesen, mégis észrevétlenül. Egy gyerek nézi az apját a biztonságot adó anyai ölelésből – ez a kezdőpont, erről a kedves helyről indul a „táncos kaland”. Az Apám ablakából az ég sokféle színpadi és hétköznapi eszközzel vezet végig egy képzelt történeten, nemcsak tánccal és zenével, hanem a bábszínház, a film és az élőszó eszközeivel is. A darab egyben köszönet is: hogy elmondhassuk, milyen jó járni elődeink útján, hogy elmesélhessük, milyen hihetetlen nyomokat hagytak maguk után. Egy gyerek nézi az apját, aki egy képre mered épp, ami csak csüng a falon – a képen talán egyikünk, talán másikunk les egy gyereket az ablakon át, aki az apját nézi épp…

ZENE

Bach Mindenkinek Fesztivál - A Fonó zenekar koncertje
2019. március 19. 19:00

Helyszín: Hagyományok Háza, Színházterem

Az ötödik alalommal szervezett Bach Mindenkinek Fesztivál egy hete alatt Budapesten és Kárpát-medence szerte közel 70 településen Bach zenéje szól: koncertek lesznek aluljárókban, tereken, kórházakban, iskolákban és hangversenytermekben. Idén a Hagyományok Háza új helyszínként csatlakozik a programhoz, március 19-én 19.00 óra kezdettel a Fonó zenekar Vadbarokk c. koncertjét láthatja és hallhatja a nagyérdemű.
Vadbarokk – Fonó zenekar és a Musica Profana zenekar koncertje
A Fonó Zenekar a magyar "táncházas" népzenei új hullám második generációját képviseli. A műfajok között létező kapcsolódások bemutatása motiválta Vadbarokk című lemezük koncepciójának kialakítását. Az album alapgondolata abból a felismerésből fakad, amely szerint a népzenének a műzenére gyakorolt hatása mellett a zene világát évszázadok óta formálja egy ezzel ellentétes irányú folyamat is: a kései barokk idején, a Magyar Királyság területén a kor műzenéjének vonós-fafúvós-csembalós hangszeregyüttesei folkorizálódtak.
„Lemezünkön a barokk kamarazenekarnak „megvadított”, népi változatai, valamint a mellettük tovább élő duda, vagy koboz hallhatók, többször olyan dallamokat, zenei témákat megszólaltatva, amelyek eredete is a kor műzenéjére mutat. Az itt hallható zenéket olyan hagyományőrző mestereinktől tanultuk, akik életvitelükkel, nem magas, de mély műveltségükkel még egészen közel álltak ahhoz az áhított állapothoz, amelyet harmóniának nevezünk.” Agócs Gergely

A koncerten a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

Mesterek és tanítványok koncertsorozat - Tokos zenekar
2019. március 24.

Helyszín: Hagyományok Háza, Karsai Zsigmond terem

A 2010-es évek elején második virágkorát élő kolozsvári táncházmozgalom hatására öt kolozsvári zeneakadémiai hallgató zenekart alapított. Az iskolai zenei képzés mellett egy erős népzene- és néptánckultúrát örököltek, ki-ki a maga származási helyéről (Kalotaszeg, Erdővidék, Háromszék), illetve a táncházmozgalomból, amibe kis túlzással beleszülettek. 2012 februárjában vette fel a zenekar a Tokos nevet. 2014 jelentette a nagy fordulópontot a zenekar életében, amikor jelentkeztek a Fölszállott a páva népzenei vetélkedőre, amit saját kategóriájukban meg is nyertek.
Tokos zenekar: Tókos Csongor Attila – hegedű, Vajas Albert – hegedű, Szép Gyula Bálint - brácsa, hegedű, Gergely Elek- harmonika, nagybőgő, Toth Adorján Márton - nagybőgő, brácsa
Mesterek: Porteleki László, Kodoba Florin, Radák Mihály, Varga István Kiscsipás, id. Tóni Rudolf
Tanítványok: Kónya Előd, Kaszabián Kamilla, Ludusan Gabriella, Szöllősi Zsófia, Sajter Zsolt

Magyar nótakincsek nyomában
2019. március 24. 15:00

Helyszín: Hagyományok Háza, Karsai Zsigmond terem

Havonta egy alkalommal megidézik a kávéházi cigányzene, a magyar nóta aranykorszakának hangulatát a Hagyományok Házában. Az egykor  közismert dalszerzők,  Németh Béla, Dankó Pista, vagy Erőss Béla nótái szólalnak meg olyan napjainkban is híres nóta énekesek  által, mint Budai Beatrix és Tarnai Kiss László. Kísér a Magyar Állami Népi Együttes zenekara, Radics Ferenc prímás vezetésével.

MESE

„Ahol a madár se jár…” - Mesemondó baráti kör felnőtteknek
2019. március 21., csütörtök,  18:30

Helyszín: Hagyományok Háza

Havonta egy alkalommal a folyamatosan bővülő "beszélő közösség", a Meseszó Egyesület és a Hagyományok Háza  közös mesemondó estet szervez népmesetanfolyamok régi és jelenlegi hallgatóinak önkéntes közreműködésével. Nyitva áll a kapu minden érdeklődő előtt, de szeretettel várják azokat is, akik nem csak hallgatni szeretnék a meséket, hanem maguk is bekapcsolódnának a mesemondásba.

„A népmese mai élete” - Beszélgetés-sorozat a népmesemondásról
2019. március 8., péntek,  17:30

Helyszín: Hagyományok Háza, Borbély Jolán terem

Csipkés Vilmos mesemondóval beszélget Szabad Boglárka néprajzkutató

Ismeretterjesztő előadás-sorozatunk új koncepcióval várja az érdeklődőket: eddig a népmesével, a mesemondással összefüggő tudományos munkát végző szakembereket hívtak meg, mostantól magukat a mesemondókat helyezik a fókuszba, nagy népmesemondó mesterek közül mutatnak be néhányat.

Babulka Péter: Népi orvoslás - természetes anyagok – rekreáció
Előadássorozat a népi gyógyászatról
2019. március 28., csütörtök, 17:00

Helyszín: Hagyományok Háza, Borbély Jolán terem

Folytatódik a népi gyógyászatról szóló előadás-sorozat a Hagyományok Házában. A sorozat célja, hogy az érdeklődőket a népi gyógyászat hihetetlenül izgalmas világába kalauzolja, és a résztvevőket megismertesse a Kárpát-medencei hagyományos, népi orvoslás kutatásának legfőbb eredményeivel. A felkért előadók a terület legjelesebb képviselői, a hagyományos orvoslás gyógymódjaival, a gyógynövények gyűjtésének, feldolgozásának és a növényi szerek elkészítésének lehetőségeivel, a gyakoribb betegségek gyógynövényekkel, növényi szerekkel történő megelőzésének és kezelésének lehetőségéivel ismertetik meg a látogatókat.
Kérjük, részvételi szándékát az oldal alján található regisztrációs felületen jelezze!

GYEREKPROGRAMOK

Aprók tánca - Gyermektáncház a Hagyományok Házában
2019. március 1., 8., 15., 22., 29., péntekenként, 17:00-18:30

Helyszín: Hagyományok Háza

Gyermektáncházunkban hétről-hétre fogadjuk régi és új barátainkat! Szeretettel várjuk azokat a játszani, táncolni, énekelni, kézműveskedni vágyó gyerekeket és szüleiket, akik szeretnének megismerkedni az évkörhöz tartozó ünnepeink és jeles napjaink szokásaival! Minden héten más hangszeren szól a talpalávaló: duda, tekerő, furulya, citera, hegedű, koboz, gardon.

„Jeles napok” - Ismeretterjesztő foglalkozás óvodásoknak és kisiskolásoknak

Az 5-12 éves korosztálynak ajánlott program élményközpontú foglalkozás, melynek keretében a résztvevők dal- és tánctanulással, drámajáték segítségével, kézműveskedéssel az iskolai tananyaghoz kötődve, annak kiegészítéseképpen ismerhetik meg kalendáris szokásainkat az alábbi témakörökben: vásár, kukoricafosztás, betlehemezés-advent, farsang, balázsolás és Gergely-járás, húsvét, pünkösd.
A programra előzetes egyeztetés alapján hétköznap délelőtt 10-12 óra, délután 13-15 óra között tudunk csoportokat fogadni. Ajánlott csoportlétszám 50-60 fő (2 osztály vagy óvodai csoport). A foglalkozás menete igazodik a jelentkezők életkorához.

Eltáncolt mesék – családi előadás sorozat
Maros művészegyüttes: Szép Palkó
2019. március 24., vasárnap, 11:00

Helyszín: Hagyományok Háza

A Szép Palkó című örökzöld mesét Benedek Elek meséskönyvében olvashatjuk, de az erdélyi gyűjtők meséskönyveiben is rátalálhatunk. A történet egy szegény legény, Palkó életútjáról szól, aki érvényesülését keresi a nagyvilágban. Elindul Isten hírével, s útjában óriásokkal találkozik. Az öreg óriás személyében szövetségesre talál és elviszi Palkót a királyi palotába.
A király udvarában megismerik a király lányaival és a legkisebb királykisasszonynak megtetszik a szép fiatalember. A király ezért meg akarja leckéztetni a király Szép Palkót, és különböző próbatételeket talál ki neki. A királykisasszony segítségével Palkó kapcsolatba lép az ördögökkel, akik a király parancsát teljesítik, a királykisasszony furfangjával és Palkó ügyességével minden nehézség ellenére túljárnak az öreg király és királyné eszén. A királyné átka miatt elfelejtik egymást egy időre, a végén a szerelmespár egymásra talál és átveszik az uralmat az országban. Hetedhét országra szóló hatalmas lakodalomat csapnak.

Találkozás a néphagyománnyal - Ismeretterjesztő foglalkozás 7–14 éveseknek
2019. március 1.,5.,19.
Helyszín: Hagyományok Háza

A programon a Kárpát-medence magyarságának folklórjával és kézműves hagyományaival ismerkednek a gyerekek. A délelőtt első felében a Magyar Állami Népi Együttes közreműködésével zenés-táncos barangolást tesznek az érdeklődők a Kárpát-medencében.
Az előadást követően a bukovinai székely származású népdalénekes és mesemondó, Fábián Éva mesél a gyerekeknek.
A nap hátralévő részében kézműveskedés, élőzenés táncházi foglalkozás, népi játék és hangszerbemutató vár a gyerekekre.

Múzeumpedagógia és kézművesség
Magyar Népi Iparművészeti Múzeum

A gyermekek a múzeumpedagógia segítségével betekintést nyerhetnek a hagyományos népi kultúrába, játékos módon megtekinthetik a múzeum kiállításait, kézműves mestereink segítségével pedig elkészíthetik a saját alkotásaikat a múzeum Nyitott Műhelyében. A gyermekek a foglalkozások során kiegészítő ismereteket szerezhetnek a hon- és népismeret, történelem, magyar nyelv és irodalom, vizuális kultúra, technika, életvitel és gyakorlat műveltségi területekről.

TEMATIKUS NAP

Vajdasági-nap  - Emberekben rejlő sokszínűség 
2019. március 9., szombat, 10:00-02:00

Helyszín: Hagyományok Háza

Folytatódik a Muravidéki nappal elindított ‘tematikus napok’ rendezvénysorozat a Hagyományok Háza Hálózat szakmai együttműködésével. Március 9-én Vajdaság gazdag kulturális értékeit, nyelvi, etnikai sokszínűségét, az ott élő magyarok hagyományaikhoz való ragaszkodását mutatjuk be az érdeklődő nagyközösség számára. A tematikus sorozat októberben a Felvidék bemutatkozásával folytatódik.

Gyerekprogramok
Helyszín: Halmos Béla terem, 10.00–16.00
Kézműves foglalkozás: tavaszváró népszokások, húsvéti készülődés,
Mesemondás: vajdasági népmesék,
Délvidéki gyerekjátékok, gyerekdalok: az óbecsei Kiscimbora táncosaival, vezetőjük: Cseszák Balázs és Cseszák Korcsik Anikó

Gasztronómiai bemutató és kóstoló
Helyszín: Átrium, 13:00-15:00
Délvidéki jellegzetes ételek bemutatása és kóstolása.

Raffai Judit népmesekutató, főiskolai tanár előadása a délvidék népmeséiről
Helyszín: Borbély Jolán terem, 15:00-16:00

Tamburás mesterkurzus
14:00-17:00
Tanít a Pendergő tamburazenekar (Ada)

Délvidéki régiók bemutatkozása
Helyszín: Átrium, 16:00-18:00
Kupuszina, Hertelendyfalva, Ada, Óbecse, Csóka falvainak viseletei, népdalai, táncai, népmeséi mutatkoznak be.

Vajdasági tánctanítás
Helyszín: Átrium, 18:00 – 20:00

„Örökségünk” - A Vajdasági Nagyzenekar koncertje
Helyszín: Színházterem, 20:00-21:00

Táncház – benne vajdasági táncok tanítása
Helyszín: Átrium, 21:00-02:00
Táncot tanít: Cseszák házaspár, Csizmadia házaspár, Resócki Rolland, hertelendyfalvi táncosok.
Muzsikál a Juhász, a Fokos és a Pendergő zenekar. A rendezvény ideje alatt kiállítást láthatnak Németh Mátyás temerini fotóművész fényképeiből, és válogatást az első vajdasági népművészeti zsűrizés díjnyertes alkotásaiból.

A NYITOTT MŰHELY PROGRAMJAI

Palóc pásztorfurulya készítő kurzus 2. - Pál István nógrádi pásztor hagyománya alapján
Időpont: 2019. február 18., 28., március 18., 25., április 8. 14:00-18:00

Helyszín: Hagyományok Háza

Gyenes Tamás furulyakészítő népi iparművész Pál István dudás-furulyás pásztortól tanulta a palóc pásztorfurulya készítését. 2007-es megismerkedésük után 8 éven át volt az idős mester tanítványa, egészen annak haláláig. Tereskei otthonában rendszeresen látogatta Pista bácsit, és a jókedvű közös éneklések, beszélgetések közben megtanulta a furulyajátékot is. Átvette tőle az erdőről vágott bodzából készülő kézi fúrású furulyakészítés minden csínját-bínját – beleértve a híres pikkelyes cifrázást is –, és az évek során komoly szakmai együttműködés alakult ki közöttük. Gyenes Tamás azóta több mint háromszáz furulyát készített, és 2015-ben furulyáival elnyerte az Élő Népművészet országos pályázat legmagasabb Gránátalma-díját. Pál Pista bácsi születésének 100. évfordulóján a Hagyományok Házával együttműködve egy alapszintű furulyakészítési tanfolyamon szeretné megosztani Pista bácsi sok pásztornemzedéken áthagyományozódott ősi tudását, a furulya készítésének titkait.

Babakészítő kurzus 2.
Riskó Erzsébet népi iparművésszel
Időpont: 2019. március 23., szombat, 10:00-15:00 és március 24., vasárnap, 10:00-15:00

Helyszín: Hagyományok Háza, Halmos Béla terem

Immár hagyománnyá válik a Nyitott műhelyben a babavarrás.
Idei mesterünk Riskó Erzsébet népi iparművész lesz, aki évtizedek óta foglalkozik népviseletes babák készítésével.

Táskaszerkesztés, tárgytervezés, modellezés
3 napos kurzus
Időpont: 2019. március 29., 30., 31.

Helyszín: Hagyományok Háza, Kallós Zoltán kiállítótér

Czákli Hajnalka bőrtárgytervező iparművésszel

A hagyományos bőrműves technikák jól társíthatók modern táskaformákkal.
A Nyitott Műhely azoknak a bőrműveseknek nyújt segítséget ezzel a három napos kurzussal, akik szívesen kísérleteznek modern formák és hagyományos technikák ötvözésével.

Oktatónk Czákli Hajnalka bőrtárgytervező iparművész.
2001-ben diplomázott a Magyar Iparművészeti Egyetemen (mai MOME)
2002-2004-ig Kozma Lajos Kézműves Iparművészeti Ösztöndíjat kapott, amelynek keretében saját, lakberendezési tárgyait fejlesztette. 2003-2008-ig a Monogram Bőrdíszmű Kft.-nél dolgozott, mint tervező és modellező. Ez alatt az időszak alatt rengeteg tapasztalatot szerzett táskatervezés, mintázás, gyártástechnológia területén. 2008-2017 között a Modell és Divatiskola tanára. 2001-től a Budai Bőrtanoda oktatója.

KIÁLLÍTÁSOK A HAGYOMÁNYOK HÁZÁBAN

Poklade – a mohácsi busójárás megújuló hagyománya
Időpont: 2019. január 12. – március 5.

Helyszín: Hagyományok Háza, Kallós Zoltán kiállítótér

A farsangi ünnepkör egy kiemelkedő hagyományát, az UNESCO által szellemi kulturális örökségként elismert mohácsi busójárást mutatjuk be a Budai Vigadó új kiállítótermében. A mohácsi busójárás története során különböző változásokon ment keresztül, de megújult formájában napjainkig fennmaradt.
A Kallós Zoltánról elnevezett kiállítótérben március 5-ig, húshagyó keddig látogatható kiállításon számos helyi népi iparművész busóálarc faragó mester munkái mellett megtekinthetők Répásy Zsolt utóbbi években készült képei, amelyeken keresztül betekintést nyerhetünk a busójárás különleges és bensőséges világába, a készülődés és az átváltozás pillanataiba. A fotográfus busó témájú munkái közül korábban az amerikai National Geographic egyet az év legjobb 50 fotója közé is választott. A műtárgyak a mohácsi Kanizsai Dorottya Múzeumból érkeztek. A kiállításon megtekinthetők Kolbe Mihály grafikus és festőművész farost lemezre készített különleges busó témájú alkotásai, amelyek egy mohácsi maszkfaragó mester saját gyűjteményéből érkeznek. Nyitvatartás: hétfő–péntek: 10.00–18.00 ill. a rendezvények idején.

Barangoltam… Henics Tamás fotográfiái Kalotaszegről és a Mezőségről
Időpont: 2019. márciustól

Helyszín: Hagyományok Háza, Maácz László galériában

A tárlatban a fotós képeit mutatják be Kalotaszegről és Mezőségről, ahová lassan 25 éve rendszeresen jár. A “barangolások” során barátságok, szinte családi kapcsolatok köttettek. Az ottani embereknek a hétköznapjai, ünnepi alkalmai, és a mindennek teret adó falu és a táj a képek témája. Sokan már nincsenek közöttünk, emlékezés is tehát a kiállítás, de bizakodtat is, mert még mindig sok szépség megmenthető.

ÉLJEN A HAZA! - Emlékkiállítás
Somogyi Győző grafikái - 1848-49 emlékképei
Időpont: 2019. március 11-től

Helyszín: Hagyományok Háza, Kallós Zoltán terem

A Hagyományok Háza emlékkiállítása a 170. évforduló alkalmával, Bem József Nagyszebent visszafoglaló diadalának emléknapján 2019. március 11.-én.
A tárgyalkotó népművészetben, a népzenében, a népköltészetben a történelem folya¬mán mindig megjelentek az aktuális történelmi sorsfordulókkal kapcsola¬tos alkotások is. A történelemi ismeretek a folklór csa¬tornáin keresztül hagyományozódhattak a nagy tömegek számára, még akkor is, ha sohasem voltak függetlenek az iskolában tanított „hivatalos” történe¬lemtől.
Az emlékkiállítás elsősorban Somogyi Győző Kossuth-díjas festőművész grafikái alapján mutatja be 1848-49 kultuszának történelmi jelentőségét, a nemzeti hősök valamint a honvédek megjelenítésével. A tárlaton a Magyar Népi Iparművészeti Múzeum anyagából olyan tárgyakat válogatunk, amelyek valamilyen formában kapcsolódnak 1848-49 emlékezetéhez. Külön érdekesége lesz a kiállításnak Plohn József (1869-1944) hódmezővásárhelyi fotográfus 1902-ben készített honvédportréiból történő válogatás. A fényképek a Kolozsvári Országos Történeti Ereklye-Múzeum 1902-ben Kossuth Lajos születésének 100. évfordulójára hirdetett felhívása alapján, az akkor még élő 1848–49-es katonákról, pontosan 154 veteránról készültek, amelyekből 24 db lesz látható.


Figurás Bérlet, Erdély - Bukovina
ÁPRILIS 25. CSÜTÖRTÖK, 14:30

Figurás bérlet
néptáncos bérlet 6–10 éves gyerekeknek
„Ide nézz a figurára!”

A négy előadásból álló bérlet során végigjárjuk a négy nagy néprajzi tájegység (Dunántúl, Alföld, Felföld, Erdély) egy-egy kis területét, megismerkedünk gazdag zenés-táncos hagyományaival, szokásaival, viseletével, gyermekjátékaival.

A bérlet érdekessége, hogy előadóink olyan gyerek táncegyüttesek, amelyek évek óta magas színvonalon tevékenykednek egy-egy nagy múltú együttes vagy művészeti iskola keretein belül.

Műsorvezetőnk dr. Sándor Ildikó néprajzkutató, aki gyakorlott narrátorként, a gyerekek életkori sajátosságaihoz igazodva "vezeti" a közönséget a Kárpát-medence ismeretlen, felfedezésre váró kistájaira.

Előadásainkon a közönség aktív részvételére is számítunk.

Bérletár: 3 500 Ft (4 előadás)

2019. február 28., csütörtök, 14.30
Erdély – Sóvidék
Tordasi Pillikék, Tordas

2019. április 25., csütörtök, 14.30
Erdély – Bukovina
Vadvirág, Ifjú Vadak, Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttesek, Budapest

Ifjú Szívek Táncszínház: Határon Túli Nemzeti Tánc
ÁPRILIS 26. PÉNTEK, 19:00

Magyar Állami Népi Együttes - Szarvasének

MÁJUS 17. PÉNTEK, 19:00 
MÁJUS 18. SZOMBAT, 19:00

A szarvas az egyetemes kultúrtörténet ősi szimbóluma, elhullatott és újranövelt agancsa maga az örök újrateremtés. Az aranyösvény kapujában áll, és arra szólít fel, hogy kövessük őt saját szellemi világunkba. Ő a démon, a sámán, a varázsló, a tündér vagy a halottak királya, aki képes egy más világba, az új világba hívni a rá vadászót.

Mi, a XXI. század vadászai, akik az alávetettségből a szabadságba kívánunk eljutni, a Szarvasénekben egyfajta mitikus emlékezetet idézünk fel. Keressük a földi átváltozások, történetek égi mását, hogy végül mint szomjazók beléphessünk saját szent terünkbe. Ahhoz, hogy áthaladhassunk a jelképes hídon, el kell hagynunk a régit: a szülői házat, a kedvest, a népet, hogy megszelídítve annak tanúságait, újjá teremthessük a szokott sémákat, és újjászülessünk magunk is.

Vallunk a keresésről, a mindenkor változó emberi állapotról, a vágyakról, a férfi és a nő metamorfózisairól, az elme és a szív fordulópontjairól, a köztes létről, az időtlenségről. Táncképekbe járjuk, lírai szólamokba írjuk, kórusművekbe énekeljük a mélyünkben szunnyadó, közös gyökerek táplálékát. Emlékezünk. Kinyilatkozunk.
Hisz a változás ajándék! Magunk felfedezésének útja, a világba való elrendeződés esélye.

A halál, a születés, az átalakulás, a szerelem, az idő és a hit örök emberi kérdések. És hogy az ember magát újrateremthesse: „nem iszik pohárból, csak tiszta forrásból”. A kezdet és a vég egyidejű: folklórba kódolt múltunk megtartó erejét éppen e drámaiság teremti, szellemi megújulásunk egyedüli esélyeként.

A táncköltészet teremtő erejével: a születő és elhaló mozdulat színpadi igazságával vallunk e szakrális átlényegülésről, a hitben való megerősödésről, József Attila örököseiként a világgal összetartozó lélekről:

„Kortyolgat az ég tavából,
villó aggancsa világol –
ága-boga tükörképe
csillagvilág mindensége.”

Közreműködnek:
a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara, valamint Czébely Beáta mv. (harmónium)

Szólót énekelnek:
Herczku Ágnes mv., Tintér Gabriella mv., Hetényi Milán

Zeneszerző:Kelemen László

Koreográfusok:
Orza Calin, Fitos Dezső, Furik Rita, Juhász Zsolt, Kocsis Enikő, Mihályi Gábor

Jelmeztervező: Furik Rita
Fény- és látványtervező:Kovács Gerzson Péter
Dramaturg: Prezsmer Boglárka
Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor
Zenekarvezető:Radics Ferenc
Tánckarvezető:Kökény Richárd

Tánckari asszisztensek:
Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Ágfalvi György

Művészeti vezető:Pál István Szalonna
Együttesvezető:Mihályi Gábor

Az előadás a Hagyományok Háza – Magyar Állami Népi Együttes és a Nemzeti Táncszínház közös produkciója.

Magyar Állami Népi Együttes - Földön apám fia volnék
JÚNIUS 1. SZOMBAT, 19:00

A Földön apám fia volnék című műsor felmutatja és megerősíti hitünket a sokszínűségben, az értékek folyamatosságában, az individuum szabadságában. Mindezek a fejlődés, a jövő és az érvényes jelen-idejűség feltételei.

Nemzeti kultúránk egyik fundamentuma táncbéli anyanyelvünk, a néptánc. A néptáncot létrehozó, éltető hagyományos közösségek, életforma, szokásrend felbomlottak, megszűntek, ezért új közösségek vették át az őrző feladatát.

A Magyar Állami Népi Együttes Földön apám fia volnék című műsorában az autentikus formákat (táncokat, zenéket) megtartja, de nem pusztán reprodukálja, hanem új funkcióba (színpadra) helyezi, ezáltal új jelentéssel tölti meg, mondanivalójával aktualizálja a nyelvet.

Ebben az absztrakt, újrateremtett valóságban, a színház időt és teret kiterjesztő kontextusában, a tánc elvont és újraértelmezett nyelvén szól: földi valóságunkra és apáink örökségére irányítja figyelmünket, üzeneteket, mintákat közvetít.

Azt üzeni, hogy bár homogenizálódó és felszínes "világkultúrával" körülvéve élünk, van saját és sajátos kultúránk. Felmutatja folyamatosságát, fontosságát, azt a kultúrát, amely emberi létezésünk alapszükséglete, nemzeti önazonosságunk egyik forrása.

Mintáink híres táncosok, zenészek, akiktől személyesen vagy a róluk készült filmek, hangfelvételek alapján megtanultuk táncaikat, zenéiket. Nagy egyéniségek ők, akik identitásukkal, tehetségükkel, művészetükkel, autonómiájukkal is mintaként szolgálnak Homok- és videoanimációkkal színesített műsorunk utazás térben, időben, a képzeletben, emlék az útról, amelyen együtt jártunk, személyes, megélt élményeink felidézése – színpadra állítva a Kárpát-medence legszebb táncait.

Fény-látvány: Kovács Gerzson Péter
Jelmez: Szűcs Edit
Homokanimáció: Cakó Ferenc
Videomunkák: Dénes Zoltán
Néprajzi tanácsadó: Gombos András
Táncmesterek, koreográfusok: Farkas Zoltán, Galát Péter, Juhász Zsolt, Kökény Richárd,
Mihályi Gábor,  Németh Ildikó, Szabó Szilárd, Szilágyi Zsolt, Szűcs Gábor,
Végső Miklós és a táncosok
Zenei összeállítás: Gera Attila, Herczku Ágnes, Karacs Gyula, Mohácsy Albert, Pál István, Salamon Beáta

A rendező munkatársa: Kovács Gerzson Péter
Rendező-koreográfus: Mihályi Gábor
Közreműködnek: a Magyar Állami Népi Együttes tánckara és zenekara
Szólót énekel: Herczku Ágnes mv. / Kubinyi Júlia mv.
Zenekarvezető: Radics Ferenc
Tánckarvezető: Kökény Richárd
Tánckari asszisztensek: Borbély Beatrix, Jávor Katalin, Ágfalvi György
Művészeti vezető: Pál István Szalonna
Együttesvezető: Mihályi Gábor

Online jegyvásárlás


2019.02.22. - 2019.02.24.
2019.02.28.
2019.03.08.
2019.03.10.
2019.03.22. - 2019.03.23.
2019.03.24.
2019.03.29.
2019.04.25. - 2019.04.26.
2019.05.17. - 2019.05.18.
2019.06.01.
Kapcsolódó időpontok

2019.02.22. - 2019.02.24. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.03.01. - 2019.03.03. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.02.09. - 2019.05.28. Magyar Népi Iparművészeti Múzeum programok 2019
2019.03.08. - 2019.03.10. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.03.15. - 2019.03.17. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.03.22. - 2019.03.24. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.03.29. - 2019.03.31. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.04.05. - 2019.04.07. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.04.12. - 2019.04.14. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.01.01. - 2019.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
2019.04.19. - 2019.04.21. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.04.26. - 2019.04.28. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.05.03. - 2019.05.05. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.05.10. - 2019.05.12. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.05.11. Táncház Napja 2019
2019.05.17. - 2019.05.19. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.05.24. - 2019.05.26. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.05.31. - 2019.06.02. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.06.07. - 2019.06.09. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.06.14. - 2019.06.16. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.06.21. - 2019.06.23. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.06.28. - 2019.06.30. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.07.05. - 2019.07.07. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.07.12. - 2019.07.14. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.07.19. - 2019.07.21. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.07.26. - 2019.07.28. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.02. - 2019.08.04. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.09. - 2019.08.11. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.16. - 2019.08.18. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.23. - 2019.08.25. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.08.30. - 2019.09.01. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.06. - 2019.09.08. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.13. - 2019.09.15. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.20. - 2019.09.22. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.09.27. - 2019.09.29. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.04. - 2019.10.06. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.11. - 2019.10.13. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.18. - 2019.10.20. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.10.25. - 2019.10.27. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.01. - 2019.11.03. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.08. - 2019.11.10. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.15. - 2019.11.17. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.22. - 2019.11.24. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.11.29. - 2019.12.01. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.06. - 2019.12.08. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.13. - 2019.12.15. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.20. - 2019.12.22. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
2019.12.27. - 2019.12.29. Hétvégi programok Budapesten 2019. Programok online jegyvásárlási lehetőséggel
Találatok száma: 6

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Lap tetejére
Ár: 1 000 Ft -tól 3 900 Ft -ig Online jegyvásárlás

Kiemelt ajánlatok

Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2019
 • Budapest
 • Több kerületben
2019.01.01. - 12.31.

Közeli ajánlatok

Workshop programok a Nemzeti Galériában
Workshop programok a Nemzeti Galériában
 • Budapest
 • I. kerület
2019. február 22 - 23.
Múzeumi előadások a Magyar Nemzeti Galériában
Múzeumi előadások a Magyar Nemzeti Galériában
 • Budapest
 • I. kerület
2019. február 23.
Múzeumi koncertek a Magyar Nemzeti Galériában
Múzeumi koncertek a Magyar Nemzeti Galériában
 • Budapest
 • I. kerület
2019. február 23 - 24.

Hasonló ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Hagyományok Háza
Hagyományok Háza
 • Budapest
 • I. kerület

Érdemes felkeresni!

Budai Vigadó
Budai Vigadó
 • Budapest
 • I. kerület
Magyar Nemzeti Galéria Adattár
Magyar Nemzeti Galéria Adattár
 • Budapest
 • I. kerület
A Budavári Palota Kupolája
A Budavári Palota Kupolája
 • Budapest
 • I. kerület

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 1 000 Ft -tól 3 900 Ft -ig Online jegyvásárlás
Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Mars küldetés, Földön kívüli szórakozás
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket