Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
KONTAKT Színház-és Kertmozi programok 2017
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

KONTAKT Színház-és Kertmozi programok 2017

2017. június 19 - 30. 8636 Balatonszemes, Kossuth Lajos utca 2.

KONTAKT Színház-és Kertmozi programok 2017-ben. Balatonszemesen június 16-ától augusztus 20-áig idén debütál az egész nyáron át tartó programsorozat a felújított, régi - Kossuth utca 2. szám alatti - kertmoziban. Kicsiknek és nagyoknak, bringásoknak, lelkileg felüdülni vágyóknak itt kellemes és tartalmas időtöltésben lehet részük.

További információk

Info:
Cím: 8636 Balatonszemes , Kossuth Lajos utca 2.
Ingyenes


Még több a településen (Balatonszemes):

Programok

2017. június 19. 16:30 és 18:00
Aranyhajú lány - zenés mesejáték

A Grimm-testvérek meséje nyomán színpadra alkalmazta és rendezte: Bednai Natália
Szereplők:

Raponc, az aranyhajú leány: Szuromi Bernadett / Házi Anita
Kicsi Raponc: Gáliczki Nikoletta
Ördöngös asszony: Bednai Natália
Kertész, Öreg király: Egri László
Királyfi: Pallós Tibor / Valázsik Péter
Tündér: Ternai Krisztina / Bárd Noémi Polli

Jegyár : 800 Ft

2017. június 19. 21:00
Julianus barát (1991) magyar-olasz történelmi film
Rendező: Koltay Gábor

Az 1200-as évek eleje. A gyermek Györkit végzetesen vonzzák az ősi legendák, mesék, ezért jár el – apja tilalma ellenére – Majs apóhoz, a sámánhoz. Perbált atya felismeri a gyerekben a nagyra hivatottságot, a kolostorba fogadja, taníttatja. Györk érdeklődése a legendák után a régi kódexekbe írott történelem felé fordul. Egyre inkább izgatja őt az őshazában, Magna Hungaricaban maradt magyarok sorsa, a velük való kapcsolat felvételének lehetősége. Pappá szentelik, amikor is Julianus nevet kapja.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 19. 21:00
Sose halunk meg (1993) magyar játékfilm
Rendező: Koltai Róbert

Tordai Imre színész munkája végeztével rohan az ügetőre. Szokása szerint veszít, de hirtelen felidéződik benne a kamaszkora, a hatvanas évek, amikor Gyuszi bácsival egyszer rengeteg pénzt nyertek. Vásározó vállfaárus nagybátyja vitte először lóversenyre, vidékre, vásárba, ő ismertette meg vele a szabadság, a nők, az élet ízeit néhány szertelen, furcsa nap alatt. Imi gátlásos, szorongó lénye értetlenül figyelte a nagy álmokat és kockázatot kergető nagybácsit.

2017. június 20. 16:30 és 18:00
Huzella Péter - Zene-bona, szana-szét - zenés est, magyar költők gyermekeknek írt verseiből

Huzella Péter gyerekeknek szóló nyáresti előadását magyar költők gyermekeknek írt verseiből állította össze. Az elhangzó dalok játékos, meseszerű történetre vannak felfűzve. Ez a történet az előadás során alakul, változik, a jelenlévő gyerekek és szüleik közreműködésével.  De nemcsak a történet, hanem az elhangzó dalok is cserélődhetnek, hiszen Huzella Péter több évtizedes dalszerzői munkássággal büszkélkedhet. A Kaláka együttesben és az azóta megírt sok száz dal bármelyike bekerülhet az előadásba.

Várjuk a családokat erre a délutáni-koraesti zenés estre, ahol találkozhatnak Garbonciás Péterrel, a dalnokvándorral, a fülemülével, kutyákkal, macskákkal, egerekkel, udvari bolonddal, Mehemeddel és még a foci sem marad ki…

Jegyár : 800 Ft

2017. június 20. 21:00
Kétszer kettő néha öt (1954) magyar filmvígjáték
Rendező: Révész György

Tóth Panna, a fiatal tanársegéd megbuktatja Kerekes András aranykoszorús sportrepülőt. A repülőnapon Panna Kerekes András vezetésével indul sétarepülésre. András bravúrjaival meg akarja tréfálni a lányt és a repülőgép egy fa koronáján köt ki. A vihar elől menekülő fiatalok között szerelem bontakozik ki. Az ellentétek azonban ismét kiújulnak, mert Panna hibásnak találja András új repülőgéptervét. Panna elsajátítja a sportrepülés mesterségét, András pedig a műegyetemi tananyagot.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 21. 16:30 és 18:00
Elsőpuszi Gyerekszínházkoncert

Jegyár : 800 Ft

2017. június 21. 21:00
Julianus barát (1991) magyar-olasz történelmi film
Rendező: Koltay Gábor

Az 1200-as évek eleje. A gyermek Györkit végzetesen vonzzák az ősi legendák, mesék, ezért jár el – apja tilalma ellenére – Majs apóhoz, a sámánhoz. Perbált atya felismeri a gyerekben a nagyra hivatottságot, a kolostorba fogadja, taníttatja. Györk érdeklődése a legendák után a régi kódexekbe írott történelem felé fordul. Egyre inkább izgatja őt az őshazában, Magna Hungaricaban maradt magyarok sorsa, a velük való kapcsolat felvételének lehetősége. Pappá szentelik, amikor is Julianus nevet kapja.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 22. 16:30 és 18:00
Péntek Rézi kupléi - Csepp Színház előadása

Mese felnőtteknek sok zenével és nevetéssel, Török Rezső azonos című regénye alapján, a Csepp Színház előadásában. Arról, hogy nem a pénz, hanem a jóság, és tiszta emberi érzések tesznek gazdaggá. Rézi az árva kamaszlány hogyan oldja meg a megoldhatatlannak látszó problémákat, melyeket a kapzsiság, törtetés, hazugságok okoznak.

Jegyár : 800 Ft

2017. június 22. 21:00
Megáll az idő (1982) magyar film
Rendező: Gothár Péter

Budapest, 1956. november 4. Köves István és Bodor László az éjszaka leple alatt, a romos utcán elássák fegyvereiket. Köves vöröskeresztes teherautón elhagyja az országot. Felesége egyedül marad két fiával, Gáborral és Dinivel. A hatvanas évek elején megjelenik náluk a börtönből akkor szabadult Bodor. Ő lesz a család új feje. Gábor az orvosi egyetemre készül, bár tudja, hogy apja miatt nem sok reménye van a felvételre. Dini gimnazista. Szukics Magdába szerelmes, és a negyedikes Pierre-t bámulja. Az iskolabálokon rock and roll szól, Elvist bálványozzák és utánozzák. Dinit egyre mélyebb válságba sodorják bontakozó érzelmei, nevelőapja megalkuvó intelmei és a felnőtt világ sok más ellentmondása. Miután egy botrány miatt Pierre-t kizárják a gimnáziumból, egy lopott autón Dini és Magda is elindul vele Nyugatra.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 23. 16:30
Handabanda együttes - Kapu a magyar irodalom kincsenstára felé, gyermekenek.

A HandaBanda zenekar 2009 májusában alakult Szabó Zselyke színésznő vezetésével.

A formáció a Kőbányai Zenei Stúdió és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzett hallgatóiból áll:

Szabó Zselyke – próza, ének
Oláh Márton – szaxofon, klarinét, fuvola
Nagy Márk – gitár
Szilágyi Márton – dob, perka
Várvölgyi Szabolcs – basszusgitár

“Zenekarunk lelke, Szabó Zselyke célkitűzése, hogy megismertessük és megszerettessük a gyerekekkel az élő zenét, valamint kaput nyissunk a magyar irodalom kincsestára felé. Mindeközben igyekszünk levenni a gyermeknevelés mindennapos “terhét” az anyuk és apuk, illetve a pedagógusok válláról.”

Jegyár : 800 Ft

2017. június 23. 18:00
Brémai muzsikusok

Jegyár : 800 Ft

2017. június 23. 21:00
Piszkos Fred Est - felnőtt előadás

Tisztelt fele- és egész barátaim! Én, Nagy Gyula, valamint barátaim, az önműködő villamosjegy, és az ultrahangos medvecsapda feltalálói, hivatva érezzük magunkat, hogy üdvözöljünk benneteket, kik e nagy melegben szónoklatokra vártok itt, kínos kötelességből. Nagy marhaság ez, fele- és egyáltalán nem barátaim, és ez ünnepi kényelmetlenség helyett ajánlom, hogy menjünk be valamennyien a egy Bistroba, néhány krigli sörre, borra, pálinkára ahol is kulturált ivászattal és háztáji falatkák kóstolgatásával egészítjük ki Piszkos Fred kalandjaiból tartott felolvasó estünket.

Közreműködnek:

Szabó Zselyke
Góg Tamás
Dávid Gáspár
Oláh Márton – klarinét
Várvölgyi Szabolcs – gitár

Rendezte: Szabó Zselyke

Jegyár : 1500 Ft

2017. június 24. 16:30
Vili a vega vámpír - szörnyen jó zenés mese

Célunk az ifjúság figyelmét felhívni egymás elfogadásának fontosságára!

Vili, a vámpír – Szabó Arnold
Lili, a láthatatlan lány – Szuromi Bernadett
Fred, a vérfarkas – Valázsik Péter
Zoé, a zombi lány – Ternai Krisztina

Írta és rendezte – Czakó Roland

Jegyár : 800 Ft

2017. június 24. 18.00
Vuk - Pódium Színház előadása

Jegyár : 800 Ft

2017. június 24. 21:00
Caveman – Ősember - felnőtt előadás

A Caveman egy különleges színházi előadás, mely a manapság oly népszerű one-man-show műfaját lopja be egy igazán mulatságos színpadi komédiába. Igazi stand-up-comedy színházi fűszerezéssel – Kálloy Molnár Péter módra.

Szabadszájú, szókimondó, szórakoztató. Egy férfi, akit épp kihajított a felesége szóba elegyedik velünk, és elmeséli mi a különbség a pasik és a csajok között. Hogy mennyi minden változott az őskor óta – ha változott egyáltalán.

A darab a párkapcsolatokról, a klasszikus férfi – női szerepekről, vagyis a csajokról és a pasikról szól: az első randi előtt, után és közben is ajánlott program ez a színházi est!

Az előadás fényt derít arra, hogy miért utálják a pasik, ha vesztesként állítják be őket a külvilág felé, mi okból rohan olykor a teremtés koronája boltról boltra új cuccokat felhajtani, vagy miért szorítkozik két férfi beszélgetése a focimeccsek eredményére és ér véget primitív szólamokkal? Ugyanakkor a nők lelkivilágába is roppant szórakoztató kirándulásra invitál a szerző.

Az Ősember a Broadway legtöbbet játszott egyszemélyes darabja – a Caveman főhősének sorsában sok férfi magára ismerhet – és jó eséllyel kezdhet új életet, és a nők is jobban megérthetik párjukat és saját magukat is…
A magyar változat művésze Kálloy Molnár Péter, Magyarországon a történet főhősét (és természetesen az összes “mellékszereplőt” is), Kálloy Molnár Péter alakítja, aki már nem az első monodrámát viszi sikerre pályája során és szóban, mimikában és a teremtett légkörben élethűen állítja elénk az összetört férj és a körülötte élők alakját, ritka színészi bravúrral megformálva valamennyi karaktert.. A fiatal színész arcát, sokoldalú humorát, színészi játékosságát ismerheti a közönség az Üvegtigris és a Kútfejek című filmből, illetve az egyre népszerűbb televíziós műsorból, a Beugróból.

Jegyár : 2500 Ft            

2017. június 25. 16:30
Varázslatos mesekártyák

Elhangzanak a legnépszerűbb magyar és külföldi rajzfilm slágerek.

Nagyszájú Janka: Bednai Natália
Okoska Benő: Pallós Tibor
Kényes Lili: Tunyogi Bernadett / Schupp Gabriella

Koncert után közös fotózási lehetőség Mickey Egérrel és a szereplőkkel.

Jegyár : 800 Ft     

2017. június 25. 18:00
Kőbéka együttes

Jegyár : 800 Ft

2017. június 25. 21:00
Mr. és Mrs. - felnőtt előadás
Szereplők: Verebes Linda és Pindroch Csaba

Mr és Mrs… azaz Verebes Linda és Pindroch Csaba színészházaspár közös színpadi munkája egy népszerű angol kortárs író komédiája, melyet 2011. szeptember 30-án mutattak be a Budapesti Kamaraszínházban, ahol a színház sajnálatos bezárásáig a legnézettebb előadás volt. A 2012/2013-as évadban a megújult Játékszín vezetősége nyitó előadásának választotta a Mr és Mrs-t és állandó műsorra tűzte, itt is az évad legtöbbet játszott és legsikeresebb előadása volt. Jelenleg a Thália Színház Mikroszínpadán van állandó műsoron.

Az állandó fővárosi játszóhely mellett Budapesten is több helyszínen, de számos vidéki városban, határon innen és túl nagy sikerrel játszották a darabot. Három évad alatt 30 helyszínen több mint 100 előadással büszkélkedhet a produkció. Az elmúlt évadban a művészházaspár egy másik szent feladatának tett eleget, így babavárás és babaérkezés örömteli eseménye kapcsán szünetelt az előadás játszása, de az idei évadtól kezdve újra turnéra indult a Mr és Mrs!

A produkció kétszereplős mivolta ellenére mindenhol- legyen az ezer férőhelyes szabadtéri színpad, vagy kamara jellegű művelődési ház- nagy szeretettel és nagy érdeklődéssel (teljes teltházakkal) fogadták. (A nagy kiállású díszlet alakítható minden térhez és technikai adottsághoz.) A produkció egyediségét bizonyítja, hogy maguk a játszó színészek a producerek is – valamint, hogy kizárólag szponzorok és magánemberek segítségével jött létre az előadás.

Verebes Linda és Pindroch Csaba a komédia öt jelenetében, ötféle kapcsolatban, öt különböző jellemvonású embert formál meg. Hol felhőtlenül szórakoztató, hol szívbemarkoló, de mindig mélyen emberi és őszinte történetek, melyek a férfi és nő kapcsolatának örök dilemmáit járja körül. A darab öt különböző jelenetből áll – öt pár-baj, azaz öt férfi és nő története elevenedik meg a színpadon. Az előadás különlegessége, hogy a két színész végig a színpadon tartózkodik, ott „változnak”, öltöznek át a következő karakterré és ők díszítik át a színpadot is jelenetek között. A produkcióra nem akármilyen alkotói gárdát sikerült megnyerni a sztárházaspárnak. Az öt jelenetet öt rendező és öt ismert divattervező álmodta színpadra.

Jegyár : 2500 Ft

2017. június 26. 16:30 és 18:00
A császár új ruhája - mese musical

Hajdanában, öreg időkben, élt egy hatalmas császár, aki a díszes, szép ruhákat becsülte a legtöbbre a világon. Arra költötte minden pénzét, hogy szebbnél szebb ruhákban pompázhasson.” A császár nem törődött csak saját magával. Erről a császárról mást se mondtak alattvalói: “Most éppen öltözködik. Bármilyen kicsiny hibáért kidobott bárkit a palotából. Így járt két minisztere is Cicoma Csilla és Cere Mónika…

Egy nap aztán két csaló állított be a császári palotába.

Jegyár : 800 Ft

2017. június 26. 21:00
Honfoglalás (1996) magyar történelmi fikció
Rendező: Koltay Gábor

A legöregebb magyar törzsfő, Álmos felesége, Emese álmot lát: a turulmadár megtermékenyíti, s ágyékából ezüst folyam indul. Fia, Árpád a besenyők kegyetlen támadása és apja történetei hatására már gyermekként készül szerepére, hogy népét új hazába vezesse. Árpád fia, Levente is szép szál legény már, amikor Árpád összehívja a hat másik vezért, és vérszerződéssel pecsételik meg szövetségüket. Levente az Al-Dunánál áldozza életét a bolgárokkal vívott harcban, hogy a főcsapat átkelését biztosítsa a Kárpátokon. A Vereckei-hágónál Álmos letekint az eljövendő hazára és meghal. Pusztaszeren népe pajzsára emeli Árpádot, aki Levente gyermekét, leendő uralkodóját mutatja fel nekik.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 27. 16:30 és 18:00
Minden, ami rock and roll - Csepp Színház előadása

Fenyő Miklós – Novai Gábor: Hotel Menthol – musical

Rendező: Szabó Zselyke

Jegyár : 800 Ft

2017. június 27. 21:00
Hyppolit, a lakáj (1931) magyar romantikus filmvígjáték
Rendező: Székely István

Schneider Mátyás fuvarozó egyik napról a másikra feltör, gazdagságát azonban megkeseríti, hogy úrhatnám felesége egy grófi lakájt szerződtet, mert nagypolgári életet akar élni. Szerencsére, mert így a Kabos – Csortos kettőssel lett ez a mű a magyar hangosfilm életképességének bizonyítéka és első tanújele, amelyből nemzedékek egész sora tanulhatta meg, hogy vajon mi is az a “magyar filmvígjáték”. Ez volt Kabos Gyula első hangosfilmje, melyet Zágon István hasonló színdarabjából Nóti Károly vitt át filmre, a zenéjét pedig Eisemann Mihály szerezte.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 28. 16:30
Paprika Jancsi - Bartha Tóni Bábszínháza

Jegyár : 800 Ft

2017. június 28. 21:00
Csinibaba (1997) zenés magyar vígjáték

1962. augusztus 28. Ezen a szombat reggelen is ellátja Simon bá’ (Gálvölgyi János) hírekkel, tanácsokkal és zenével a háztömbrádión keresztül a rábízott állampolgárokat. Közben a KISZ meghírdeti a Ki-mit-tud-ot, amelynek győztesei kimehetnek a Helsinki VIT-re, ami a vasfüggönyön túl van. Maga az édes élet. Sok-sok bonyodalom, még több sláger, ármány, szerelem és mulatság után kiderül, hogy a véletlent sem bízzák a véletlenre, és senki sem abba a révbe érkezik, mint amibe beevezett.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 29. 16:30
Bogár Muzsika

Jegyár : 800 Ft

2017. június 29. 16:30
A császár új ruhája - mese musical

Hajdanában, öreg időkben, élt egy hatalmas császár, aki a díszes, szép ruhákat becsülte a legtöbbre a világon. Arra költötte minden pénzét, hogy szebbnél szebb ruhákban pompázhasson.” A császár nem törődött csak saját magával. Erről a császárról mást se mondtak alattvalói: “Most éppen öltözködik. Bármilyen kicsiny hibáért kidobott bárkit a palotából. Így járt két minisztere is Cicoma Csilla és Cere Mónika…

Egy nap aztán két csaló állított be a császári palotába.

Jegyár : 800 Ft

2017. június 29. 21.00
Eszkimó asszony fázik (1983) magyar játékfilm
Rendező: Xantus János

Mariról ez egykori szökött intézeti lányról nehéz elhinni, milyen erővel vonzza a bűvkörébe került férfiakat. Laci neves zongoraművész, aki miután összeakad Marival, csapot-papot s főként a saját karrierjét teljesen elfeledve segíti a lányt énekesnői ambíciói kiteljesítésében. Csak arra nem számít, hogy Marit változatlanul erős szálak kötik férjéhez, Jánoshoz, a süketnéma állatkerti állatgondozóhoz. És hogy hogyan lehet egy szerelmi háromszöget megnyugtatón kezelni, erre sajnos nincs recept…

Jegyár : 500 Ft

2017. június 29. 21.00
Hanyatt-homlok (1984) magyar játékfilm
Rendező: Révész György

Deák Ferenc, a fiatal író életében nagy esemény, hogy megkapta a nemzetközi Ovidon-díjat. Ennek örömére kisebb összejövetelt rendez feleségével lakásukon, ám a parti közepén rendőrök állítanak be akik le is tartóztatják. Azzal vádolják, hogy átment a piroson. És azzal is gyanúsítják, hogy 1949-ben valakit megölt Sikondán.

Az író hiába védekezik azzal, hogy 1949-ben ő még meg sem született, a bűnért valakinek bűnhődnie kell. Lehet, hogy az apja volt. De kap pár órát, hogy szabadlábon megpróbálja tisztázni magát.

Deák először ügyvéd barátaival beszél, majd más segítséget is igénybe venne, de mindenki csak azon csodálkozik, hogy keveredhetett ilyen ügybe. Végül felesége tanácsára eltűnnek a lakásból. Csak a kocsijukat hagyják hátra megtévesztésül.

Az új lakásban meglepetésére régi, gyerekkori társbérlőjük, Benczus úr az albérlő.

Ezt követően Deák végképp szürreális, álomszerű kalandokba keveredik, míg végül verítékben fürödve ébred saját lakásában.

Megkönnyebbülten kel fel, ám lakása ajtaját kinyitva végtelen tenger tárul elé.

Jegyár : 500 Ft

2017. június 30. 16:30
Brumi születésnapja - Színházikó Társulat

Az erdő lakói összegyűlnek, hogy megünnepeljék Brumi maci születésnapját. Vidám ajándékkészítéssel telik az idő mindaddig, amíg egy váratlan látogató meg nem érkezik. Nemcsak a születésnap, hanem Mókuska is veszélybe kerül. Az erdei állatkák a gyerekek segítségével megmentik Mókuskát és jöhet az ünneplés.

Jegyár : 800 Ft

2017. június 30. 18:00
Iszkiri zenekar

Jegyár : 800 Ft

2017. június 30. 21:00
A mágikus Beatles parádé - felnőtt előadás
Szereplők: The BlackBirds zenekar

A műsor átöleli a BEATLES együttes teljes pályafutását az 1962-es első kislemeztől (Love Me Do) az 1970-es utolsó nagylemezig (Let It Be).

A The BlackBirds zenekar korhű ruhákban, korhű hangszerekkel, eredeti megszólaltatásban adja elő a jól ismert slágereket és megidézi a BEATLES együttes 4 fő korszakát és ezzel a legendás ’60-as éveket! A műsort egy hatalmas – Beatles videókkal és fotókkal tarkított látványos – háttérvetítés teszi még különlegesebbé.

A négy átöltözés alatt a színpadon egy színész (a Beatles menedzsere) viszi tovább a Beatles történetét egy kis humorral fűszerezve (amennyiben erre nincs igény ill. lehetőség, akkor ez a háttérvetítésben történik meg)  – megtartva a műsor ívét, így a Közönség egy 100 perces időutazásban vehet részt és olyan dalokat hallhat élőben, mint az All My Loving, A Hard Day’s Night, a Yesterday, a Yellow Submarine, a Hey Jude vagy a Come Together.

Jegyár : 1900 Ft


2017.06.19. - 2017.06.30.
2017.07.01. - 2017.07.31.

Még több a településen (Balatonszemes):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer