Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Minecinema a Lurdy Házban
Minecinema a Lurdy Házban
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában

Évről évre világhírű zenészek és itthoni mesterek gyűlnek össze a Kobuci kertben (óbudai Zichy-kastély kertjében), hogy élő blues zenével varázsolják el a közönséget. Idén, az ötödik jubileumi évben július 8. és 14. között három helyszínen, félszáz művésszel találkozhatnak a műfaj szerelmesei, illetve a műfajjal jobban ismerkedni vágyók. A jubileumi koncertsorozatot Little G. Weevil 40. születésnapi koncertje nyitja meg. A fesztivál többi napján színpadra lép többek között a brazil Igor Prado Band, az amerikai Watermelon Slim, Memo Gonzalez, a svéd Homesick Mac, a holland T-99, a brit Eddie Martin, a magyar-osztrák Ripoff Raskolnikov, a hazai zenészek közül a Pribojszki Mátyás Band, Bacsa Gyula, Nagy Szabolcs, Nemes Zoli, Fekete Jenő. Idén új helyszínekkel is bővült a fesztivál: az Esernyősben, a Bárszékszínpadon koraesténként workshopokat, filmvetítéseket és kisebb koncerteket is tartanak.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Az ötödik jubileumi évben július 8. és 14. között, a hét napon át tartó eseménysorozat keretében több helyszínen is találkozhatnak a blues zene kiválóságaival, jobban megismerhetik ezt a színes műfajt és annak titkait. A Kobuci kert, az Óbudai Turisztikai Egyesület, az Esernyős Közösségi Tér erőit egyesítve közös szenvedélyük titkaiba szeretnék a közönséget is beavatni. Az elsődleges cél egy olyan hallgatóság megszólítása és (a szó legnemesebb értelmében) kinevelése is, aki majd a delta-, a chicagói-, vagy éppen a southern soul-bluesból közvetlenül táplálkozó zenéket átélve tekinthet vissza saját blues kultúrájára.

Július 08. – Kobuci kert

Little G. Weevil 40 – Megnyitó születésnapi koncert
Nem lehetne méltóbb eseménnyel megnyitni a jubileumi koncertsorozatot, mint LITTLE G. WEEVIL 40. születésnapja! Szűcs Gábor, ha nem is negyven, de immár ötödik éve visszatérő vendége és szimbolikus alakja a fesztiválnak. Egy személyben képviseli a magyar és a nemzetközi blues kultúrát, élettörténete pontosan azt a zeneileg, emberileg is hosszú utat járja be, amit jelképesen a fesztivál is igyekszik évről évre reprezentálni: a budapesti undergroundból indulva, kemény munkával hódította meg az amerikai blues műfaj egyik legrangosabb elismerését, a memphisi International Blues Challenge első díját, majd a Blues Music Awards "Az év akusztikus előadója" jelölésével tért vissza ismét Magyarországra. Az ünneplésre persze sztárvendégek is érkeznek: Daniel Haper (USA), Danny Del Toro (E) és a budapesti Allstars zenekar!
A hangulatot a Huckleberry Guys fogja megalapozni.

Július 09-10-11. – Esernyősben, Bárszékszínpad az óbudai Fő téren

Workshopok és filmvetítések

Az óbudai Esernyős Közösségi Tér vendégszeretetének köszönhetően az idén új helyszíneken is zajlik a fesztivál!
Koraesténként workshopok keretében alapvető és különleges blues hangszereket mutatnak be a hangszerek legjobb ismerői. A New Orleans-i zongora titkait vasárnap este Nemes Zoli osztja meg a közönséggel. Hétfőn a mindenféle műfajú gitárok határait Little G. Weevil feszegeti, kedden pedig a harmonikák kerülnek sorra Pribojszki Mátyás interpretálásban.

A műfaj kevésbé ismert tartományait az amerikai és a hazai blues történetét feltáró filmvetítések révén megpróbálják közelebb hozni a közönséghez. Ezúttal nem a közismert kultikus filmek, hanem egy nagyon különleges gyűjtemény még sohasem látott válogatásai kerülnek műsorra.

A Fő téren felállított Bárszékszínpadon július 9-én a Rambling Blues Trio, 10-én Fekete Jenő, 11-én pedig Long Tall Sonny ül ki a térre bluest játszani.

Július 12. - Kobuci kert

17:30 - Zongorista találkozó
Blues zongoristák, ha találkoznak... Bacsa Gyula, Nagy Szabolcs és Nemes Zoli a hangszer és a műfaj találkozásának talán legfontosabb hazai szereplői. Rangjukat kiváló zenekarok alapembereként és önjogukon is megszerezték, arra azonban nagyon ritkán adódik alkalom, hogy egy színpadon egyszerre hárman, és három zongorához üljenek le játszani. A szerdai nap ezzel a triumvirátussal és párbajaikkal veszi kezdetét!

19:00 - Igor Prado Band feat. Annika Chambers
Az este első főszáma minden bizonnyal a brazil Igor Prado Band (BRA) lesz. Dél-Amerikából ők az első zenekar, akinek sikerült a brit Blues Matters az Év Albuma díját elnyernie, illetve Brazil Kicks című lemezükkel az amerikai blues top 10-es listájára is felkerültek. Aligha véletlenül, hiszen Igor stílusa a West Coast Swing és a tradicionális blues elegyéből táplálkozva egy nagyon különleges ötvözetet hozott létre. A banda ezúttal egy vendéget is meghívott, a nagyszerű Annika Chambers (USA) amerikai blues-gospel és soul énekesnővel állnak színpadra. Annika debütáló albumával 2015-ben a Blues Music Award „Best New Artist” megtisztelő jelölését kapta, és most a budapesti közönséget fogja levenni a lábáról.

20:30 - Watermelon Slim and the Workers
Az oklahomai Bill Homans vagyis Watermelon Slim (USA) az Independent Music Awards, a Toronto Blues Society, a Blues Music Award nagydíjaival és még számtalan más elismeréssel kitüntetett, élő blues-legenda. Az elmúlt évtizedekben készült tizenegy albuma mindent tud a bluesról, ami tudható, és ami nem tanítható. Legutolsó lemeze a rock, jazz, az a cappella, a gospel és country tartományaival is érintkezik, de a legmélyebbről mégis a mississippi-delta-bluesból szólal meg, amit Slim egy különleges, ölbe fektethető Dobro-gitáron játszik. Nagy megtiszteltetés, hogy ezt a hangszert a fesztivál színpadán is életre kelti.

Július 13. – Kobuci kert

17:30  - Pribojszki Mátyás Band
Pribojszki Mátyás nevét a blueskedvelő itthoni közönségnek nem kell bemutatni. 1997-ben a németországi Szájharmonika Világbajnokságon megkapta a legmagasabb szintű minősítést, és azóta is újra és újra bebizonyítja, hogy ez az intim szólóhangszer egy nagyszerű zenekarral kiegészülve micsoda hangulatot képes teremteni.

19:00 - Homesick Mac (SRB/SWE)
Homesick Macről (SWE) nem nehéz elhinni, hogy bár a hajdani Jugoszláviában született, ma Svédországban él, és soha nem tette be a lábát az Egyesült Államokba, gitárjátéka alapján akár dél-kaliforniai származású is lehetne. Ahogy Ian Zack, a VerticalJazz újságírója fogalmazott: „Mac nem egyszerűen megeleveníti a Doc Watson-i „Deep River Blues” hagyományát, hanem továbbgondolni, átformálni is képes azt.”

20:30 - T-99 (NL)
A három bohém fiatalemberből és egy öreg kutyából verbuválódott T-99 (NL) nevű formáció különleges és már-már elfelejtett erejű stílusban muzsikál. Az Amsterdamból érkező banda zenéje a rock 'n' roll, a country, a surf, a punk stílusait ötvözve fordul vissza a blues alapjaihoz, megtűzdelve némi kelet-európai és dél-afrikai hangzással is. Ez a nagyon eklektikus zenei világ az elmúlt tíz évben Európa összes fontos fesztiválján megszólalt, fél tucat sikeres albumot tudhat maga mögött, és olyan mesterekkel játszhatott együtt, mint Chuck Berry vagy a Los Lobos and Little Feat.

Július 14.  – Kobuci kert

7:30 - Eddie Martin (UK)
Eddie Martin (UK) one-man show-ja kivételes hangszeres tudásával és a European Blues Awards Az év szólóalbuma jelölésével lép a magyar közönség elé. 25 éves karrierje alatt a szakújságírók jelképesen a brit blues nagykövetévé választották, de a tenger túli blues számos rangos díjával is elismert művész. Ahogy a Blues in Britain méltatása fogalmazott: harmonika- és gitárjátéka a szigetország nemzeti blues-kincsei közé tartozik.

19:00 - Ripoff Raskolnikov Band (A-H)
Ripoff Raskolnikov (AUS-HUN) minden bizonnyal azon kortárs alkotók egyike, akik miatt a kelet-európai blues nemcsak egy hagyományos zenei műfaj, hanem a művészi önkifejezés mindenkit megsebezni vagy éppen felemelni képes formája. Ripoff dalszövegei sokszor a költészet közeléből szólalnak meg, muzsikája a nagy példaképek, John Lee Hooker, Tom Waits vagy Blind Willie McTell spirituális erejéből táplálkozik. Sokak számára felejthetetlen, ahogy megtört magyarsággal (a Muzsikásnak is tisztelegve) az Azt gondoltam, eső esik, pedig a szemem könnyezik című nótát elénekli. A tiszteletbeli magyar bluesman ismételhetetlen művészetét és jelenlétét azonban kommentálni nem, csak megélni érdemes.

20:30 - Memo Gonzalez & The Özdemirs (USA-INT)
Az amerikai Memo Gonzalez a texasi roadhouse blues és a szájharmonika nehézsúlyú bajnoka. Az egyik legizgalmasabb élő amerikai blues előadó saját műfaját a swing és rock 'n' roll hatásainak engedi kitenni. A Let's All Get Drunk And Get Tattooed című debütáló albuma óta eltelt húsz évben a texasi fenegyerek nagyon sok hírességgel muzsikált együtt, az Erkan Özdemirszel való szikrázó együttműködése a nemzetközi fesztiválok kedvencének számít.

A Blueprint nevű angol blues-magazin egyszer úgy fogalmazott, hogy a zenéjük olyan „mint egy függőhíd a hurrikánban” – az V. ÓBUDAI BLUES FESZTIVÁLT egy ilyen erejű művészi jelenés zárja.

A hat külföldi országból és itthonról meghívott, több mint félszáz kiváló művész hét napon át tartó párbeszéde egy igazán különleges eseménye lesz a hazai magyar blues zenei életnek.

Program:

Július 08.
19:00 - Little G. 40 (születésnapi koncert vendégekkel)

Július 09.
14:00 - New Orleans-i zongora workshop Nemes Zolival
17:30 - Bárszékszínpad: Rambling Blues Trio
20:00 - Filmvetítés

Július 10.
14:00 - Gitár workshop Little G Weevillel
17:30 - Bárszékszínpad: Fekete Jenő
20:00 - Filmvetítés

Július 11.
14:00 - Harmonika workshop Pribojszki Mátyással
17:30 - Bárszékszínpad: Long Tall Sonny
20:00 - Filmvetítés

Július 12.
17:30 - Zongorista Találkozó (Bacsa, Nagy, Nemes)
19:00 - Igor Prado Band feat. Annika Chambers (BRA - USA)
20:30 - Watermelon Slim (USA)

Július 13.
17:30 - Pribojszki Mátyás Band
19:00 - Homesick Mac (SWE)
20:30 - T99- (NL)

Július 14.
17:30 - Eddie Martin (UK)
19:00 - Ripoff Raskolnikov Band
20:30 - Memo Gonzalez & The Özdemirs (USA-INT)

Jegyek elővételben: 3.000 Ft
A koncert napján: 3.500 Ft
Hetijegy: 10.000 Ft

Az elővételes jegyek és hetijegyek csak az online rendszeren keresztül kaphatóak, normál jegyek a koncertek napján, a helyszínen.

Találatok száma: 8

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. ...


Szállás Budapesten a belvárosban

Szállás Budapesten a belvárosban

Luxus kényelem a belváros szívében! Budapest 5. kerületének közepén, a Vörösmarty tértől és a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk, elérhető áron! Központi ...


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra.


Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és ...


Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos ...


Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A ...

3 745 Ft -tól 7 490 Ft -ig Jegyvásárlás

Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és ...


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a ...
Találatok száma: 8

ARAZ Étterem

ARAZ Étterem

Egész évben változatos, ízletes napi menüvel, szezonális gasztronómiai különlegességekkel , egyedülálló borvacsorákkal, vasárnapi lakomával, magyar ízek-magyar zene esttel és sok más érdekességgel ...

3 745 Ft -tól 12 990 Ft -ig Jegyvásárlás

Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon ...


Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a ...


Mimama Konyhája Budapest

Mimama Konyhája Budapest

A hagyományos magyar ízvilág és a különleges alapanyagok találkozásából olyan ételek születnek Mimama Konyhájában, amelyekkel a legdrágább belvárosi éttermek sem tudják felvenni a versenyt. Az étterem ...


Gellért Söröző & Brasserie

Gellért Söröző & Brasserie

Egy söröző, ami nem akar több lenni, de az, nagyon.
Budapest legrégibb sörözője 2015-ben olyan megújult belső terekkel nyitja meg kapuit, ami eddigi történetének új fejezetét jelenti. A legújabb ...


Panoráma Étterem Budapest

Panoráma Étterem Budapest

A Gellért szálloda Panoráma Étterme egyaránt elismert és híres kiváló konyhájáról. Pincészetek nagyszerű borai, egyedülálló kilátás teszik egésszé a gasztronómiai élményt.


Törley Bár

Törley Bár

A Törley Bár a több, mint százéves múlttal rendelkező Törley Pezsgő Pincészet pezsgőit és nemzetközi italkínálatot vonultat fel a kiváló ízeket kedvelők részére.


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt ...
KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Óbudai Blues Fesztivál 2017

Programajánlat

Szolgáltató

Kobuci Kert
Kobuci Kert
  • Budapest
  • III. kerület