Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Július 19. és 21. között újra csúcsra járatjuk a bulit a 26. Harkányi Fürdőfesztiválon!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál 2019


Téged is várunk, hogy részese legyél az Őrség varázsának! Rengeteget készülünk rá, építkezünk a tavalyi rendezvényből (is), és hozzáteszünk még nagyon sokat, hogy egy igazán családias hangulatú, felejthetetlen rendezvényt hozzunk össze Nektek. Kíváncsi vagy rá, hogy milyen lehet közel 100 km-t tekerni több mint 1500 m, igen! 1500 m szintkülönbséggel? Bizony! Ez már egy igazi kerékpáros maraton, magyar és szlovén tájakon!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztivál

2019. május 18., szombat, 8:00–20:00
2019. május 19., vasárnap, 8:00–20:00

A rendezvény helyszíne, valamint a rajt-cél állomás: Őriszentpéter, Városszer

Idén a futóversenyre 2019. május 18-án (szombaton), az első napon kerül sor.

Három táv közül választhattok: 8 km, 15 km és 24 km.
A távok útvonalai és pontos hosszai véglegesítés alatt vannak, ezekről folyamatosan hírt adunk!
A tavalyihoz hasonlóan a rajtot követő néhány száz méteren még a városban haladunk (aszfalton), aztán irány a természet!  A táv alatt előforduló talajváltozatokról is pontos képet adunk rövidesen, de a következőkben biztosak lehettek: legnagyobb részt erdőben, réten vezető turistautakkal, részben kavicsos erdészeti utakkal és minimális aszfalttal találkozhattok! Azonban biztosan lesznek erdők, völgyek, mezők, lankák, patakon átfutás… szóval mesés lesz, ígérjük! ;)

A rendezvény az Ötpróba programsorozat része, így a távok szintidőn belüli teljesítésével még Ötpróba pontokat is gyűjthetsz! Sőt, ha már van Ötpróba azonosítód, akkor a nevezéskor még 10 % kedvezményben részesülhetsz!❗
Várunk Benneteket, tegyétek próbára képességeiteket, mi pedig garantáljuk, hogy futás közben, és a rendezvény helyszínén is kiválóan fogtok szórakozni!

TÁVOK
(Méréspontos távok és leírás, térkép, gpx hamarosan!)

8 km (70 m szintemelkedés)
15 km (146 m szintemelkedés)
24 km (245 m szintemelkedés)

FIGYELEM! A rendezvényre korlátozott számmal tudunk nevezéseket fogadni, ezért érdemes mielőbb nevezni!

NEVEZÉS
A kedvezményes díjú előnevezés 2019. január 26-án indul és 2019. február 28-ig tart, ekkor 5 000 Ft-ért tudsz nevezni egy versenyszámra, és ha pólót is szeretnél rendelni, azt plusz 2 000 Ft-ért teheted meg.
A normál nevezési időszak 2019. március 1-jén indul, ekkor 6 500 Ft-ért tudsz nevezni versenyszámonként, és szintén további 2 000 Ft-ért vásárolhatod meg a technikai pólót.

Rajt ideje: mindhárom távon 10.00 órakor indulnak útjukra a résztvevők.

ÚTVONALAK

Az útvonalakat táblákkal és szalagokkal, jól láthatóan jelöljük, de letöltheted majd telefonodra is. A közúti szakaszok keresztezésekor, azokon való áthaladáskor a rendőrség és a polgárőrség, illetve a szervezők segítik a továbbhaladásodat.

GYERMEKFUTAMOK

14 évnél fiatalabb résztvevőinket szeretettel várjuk Gyermek Futamainkra, három kategóriában is. 
A gyerekek 400 m-es, 800 m-es és 3 km-es távokon tehetik próbára magukat (amelyek szintén réten, dimbes-dombos tájakon kerülnek kijelölésre).
A 400 m-es és 800 m-es távokon induló gyermekek részére előzetes nevezés szükséges a 📩 https://darktiming.hu/orseg 📩 oldalon, a nevezés díja 1 000 Ft. Az idejüket nem mérjük, így díjazásban nem részesülnek, de minden résztvevőnek meglepetés ajándékkal kedveskedünk ☺ Emiatt kérjük a szülőket, hogy minden esetben tegyék meg a nevezést a fenti linken, mert helyszíni nevezésre nem lesz lehetőség! A gyermekek csak szülői felügyelettel vehetnek részt a versenyen, akár szülői kísérettel is. A részvétel feltétele a nevezéskor elfogadott szülői felelősségvállalási nyilatkozat.

Idén először 3 km-es is próbára tehetik magukat a gyerekek. Előzetes nevezés szükséges a 3 km-es Gyermek Futam esetén is, a nevezési díj egységesen 2 000 Ft. Idejük mérésre kerül, így díjazásban is részesülnek: junior befutóérem és korlátlan fogyasztás várja őket a frissítőasztaloknál. 
A részvétel feltétele a nevezéskor elfogadott szülői felelősségvállalási nyilatkozat.

RENDEZVÉNYKÖZPONT ÉS KÍSÉRŐ PROGRAMOK
A felnőtt versenyek ideje alatt, - együttműködésben az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóságával - szakmai előadások és kiállítók várják a Családtagokat, Kedves Vendégeket, Szurkolókat.
A rendezvény helyszínén különböző Street Food szolgáltatók kínálják finom ital és ételkülönlegességeiket, illetve a helyi termelői piac kínálata is vár Benneteket!
A gyermekeknek egész napos játszóházzal és meglepetésekkel kedveskedünk a Versenyközpontban! ;) A gyermekek biztonságát és szórakozását képzett pedagógusok biztosítják a nap folyamán!


A kerékpárosok 2019. május 19-én (vasárnap) pattanhatnak nyeregbe!

TÁVOK
(Méréspontos távok és leírás, térkép, gpx hamarosan!)

32 km “Családi kerékpártúra” (260 m szintemelkedés)
66 km Dimbes-dombos középtáv (775 m szintemelkedés)
93 km “Országúti Maraton” (1509 m szintemelkedés)

A 66 km-es és a 93 km-es útvonalak aszfaltozott úton, közúton, míg a 32 km-es táv részben közúton, részben pedig kavicsos erdei úton halad. Az útvonalak az Őrség, a Szlovén Rábavidék (Vendvidék) és Goricko (Szlovénia) gyönyörű tájain haladnak végig, szebbnél szebb erdők között, völgyeken és "hegyeken" át, számtalan 10-15%-os emelkedővel, lejtővel. Ez már nemcsak élmény, hanem kihívás is, a javából!

Várunk Benneteket, tegyétek próbára képességeiteket, fedezzétek fel az Őrséget, mi pedig garantáljuk, hogy a kerékpár nyergében és a rendezvény helyszínén is kiválóan fogtok szórakozni! 

A rendezvény az Ötpróba programsorozat része, így a távok szintidőn belüli teljesítésével még Ötpróba pontokat is gyűjthettek! Sőt, ha már van Ötpróba azonosítód, akkor 10 % kedvezményben részesülhetsz a nevezési díjból!❗

ÚTVONALAK
Részletes útvonalinfóval az esemény hírfolyamában jelentkezünk folyamatosan!
A 93 km-es távon induló nevezők készüljenek érvényes személyazonosító okmánnyal, hiszen az útvonal szlovén közutakon is halad!

Teljes útlezárásra nem, de indokolt kereszteződésekben, fontosabb csomópontokban rendőri, polgárőri biztosítás lesz a rendezvény során, a nevezők részt vesznek a közúti forgalomban, ezért kérjük a KRESZ szabályok betartását és a fokozott figyelmet! A biztonságos haladásotok érdekében minden lehetséges eszközzel segítünk Titeket! :)
Az útvonalakat táblákkal és szalagokkal, jól láthatóan jelöljük, de letöltheted majd telefonodra is. A közúti szakaszok keresztezésekor, azokon való haladáskor a rendőrség és a polgárőrség, illetve a szervezők segítik a továbbhaladásotokat. A KRESZ szabályok betartása kötelező! Az útszakaszokon forgalom zajlik, nem lezárt útszakaszokról van szó!

NEVEZÉS
A kedvezményes díjú előnevezés 2019. január 26-án indul és 2019. február 28-ig tart, ebben az Early Bird időszakban 5 000 Ft-ért tudsz nevezni egy versenyszámra, és ha pólót is szeretnél rendelni, azt plusz 2 000 Ft-ért teheted meg.
A normál nevezési időszak 2019. március 1-jén indul, ekkor 6 500 Ft-ért tudsz nevezni versenyszámonként, és szintén további 2 000 Ft-ért vásárolhatod meg a technikai pólót.

FIGYELEM! A rendezvényre korlátozott számban tudjuk fogadni a nevezéseket, ezért érdemes mielőbb nevezni!

RENDEZVÉNYKÖZPONT ÉS KÍSÉRŐ PROGRAMOK

A felnőtt versenyek ideje alatt szakmai előadások és kiállító várják a Családtagokat, Kedves Vendégeket, Szurkolókat.
A rendezvény helyszínén különböző Street Food szolgáltatók kínálják finom ital és ételkülönlegességeiket, illetve a helyi termelői piac kínálata is vár Benneteket!
A gyermekeknek egész napos játszóházzal és meglepetésekkel kedveskedünk a Versenyközpontban! ;) A gyermekek biztonságát és szórakozását képzett pedagógusok biztosítják a nap folyamán!

Sok szeretettel várunk Benneteket, kicsiket és nagyokat! Ha május, akkor Őrség, és ha Őrség, akkor Terepfeszt! :

Kellemes felkészülést és mesés időtöltést kívánunk! 

2019-től még nagyobb figyelmet fordítunk a környezeti terhelés csökkentésére, a környezetvédelemre.
Hisszük, hogy a világ vagy az ország bármely részén élünk is, a minket körülvevő természeti kincseinket nem elődeink hagyták ránk örökül, hanem a jövő generációjától kaptuk kölcsön. Ezt a megelőlegezett bizalmat megbecsülni, őrizni pedig mindannyiunk közös felelőssége! 
Sokszor hajlamosak vagyunk azt gondolni, egyetlen ember túl kicsi ahhoz, hogy megállítsa azt a környezetromboló folyamatot, amely a teljes emberiség számlájára írható. Mi mégis dönthetünk úgy, hogy óvjuk "kölcsön kapott" természeti értékeinket ott, ahol éppen élünk. Ahogyan a sportban sem egyetlen lépéssel, vagy pedál-fordulattal tesszük meg a kitűzött távot...sok apró mozdulat összessége visz el minket a célig.
Kezdő lépésként a II. Őrségi Kerékpáros és Terepfutó Fesztiválon kizárólag lebomló PLA pohárból kínáljuk a frissítőket. Tudtad, hogy a PLA-ból készült termékek lebomlási ideje fedett komposztáló térben mindössze 2-3 hónap? Ezzel szemben a PET palackok és egyéb műanyag származékok lebomlási ideje akár 400 év is lehet.
Sokkoló a gondolat, hogy egyetlen eldobott műanyag palackkal még 16 generáció múlva is találkozhatnak. UGYE TE IS CSAK A LÁBNYOMODAT SZERETNÉD AZ ŐRSÉGBEN HAGYNI?
Köszönjük, hogy 2019-ben Te is velünk "zöldülsz.

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Őrségi Termelői Piac 2019
Őrségi Termelői Piac 2019
  • Őriszentpéter
2019. július 20.
Őrségi Tökfesztivál 2019
Őrségi Tökfesztivál 2019
  • Őriszentpéter
2019. szeptember 27 - 29.

Hasonló ajánlatok

Orfű Tó-Show Futás 2019
Orfű Tó-Show Futás 2019
  • Orfű
2019. augusztus 3.
Szufla Futófesztivál 2019 Szigethalom
Szufla Futófesztivál 2019 Szigethalom
  • Szigethalom
2019. augusztus 3.
Kastélyfutás 2019 Szabadkígyós
Kastélyfutás 2019 Szabadkígyós
  • Szabadkígyós
2019. augusztus 4.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Tánctanfolyam Budapest 2019. Próbáld ki az argentin tangót teljesen kezdő intenzív tanfolyamunkon!
RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket