Jöjjön! Várjuk!
Jöjjön! Várjuk!
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Tavaszi pihenés a Tisza-tónál: Gazdag programkínálat
Soproni Szieszta - Töltse a Munka ünnepét a varázslatos tavaszi Lővérekben!
Soproni Szieszta - Töltse a Munka ünnepét a varázslatos tavaszi Lővérekben!

Ünnepeljük Szent Mártont! 316-ban Savariában, a mai Szombathelyen született Szent Márton, a katolikus egyház első olyan szentje, akit nem vértanúsága, hanem élete példája miatt avattak szentté. Szent Márton példakép. A jólelkűség, a felebaráti szeretet, a segítés, az egyszerűség példaképe. Születésének 1700. évfordulója alkalmából, a jubileumi évben, csaknem minden nap tisztelegtünk Európa legismertebb Szentjének emléke előtt. A Szent Márton Emlékév – amelynek kiemelt eseménye a novemberi Szent Márton ünnepségsorozat. Az emlékévben előadások, koncertek, kiállítások, találkozók, zarándokutak, fesztiválok sora hívott mindenkit emlékezésre, a Szent példájának követésére.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Szent Márton a kereszténység egyik legnépszerűbb szentje. A savariai származású Szent Márton, aki Tours püspökeként halt meg, nemcsak a szombathelyi egyházmegye, hanem Gallia (Franciaország), sőt, Burgenland (Ausztria) védőszentje is. Szent Márton nevét szerte a világban sok száz, talán több ezer település és templom viseli. Legendája műalkotások sokaságának ihletője volt, életének eseményeit néphagyományok őrzik szerte Európában. 

 

 


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!
Forrás: Az Emlékév honlapja

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
Szent Márton Emlékév Szombathely