Tamási masszázs szolgáltatások, különleges masszázsok a Thermal Spaban

Tamási masszázs szolgáltatások, különleges masszázsok a Thermal Spaban

Kiemelt ajánlat Kiemelt ajánlat
2019.01.01. - 12.31.

Lazuljon el a legkülönlegesebb masszázsainkkal! Lávaköves, Svéd-, Thai Herbal és egyéb masszázsok várják a vendégeket a Tamási Thermal Spaban.

Masszázs fajták

 • Lávaköves Masszázs
 • Svédmasszázs
 • Aromaolajos masszázs
 • Thai Herbal masszázs
 • Köpölyözés
 • Mézes masszázs
 • Bőrradírozás
 • Szegmentmasszázs
 • Sportmasszázs

Leírás:

Lávaköves Masszázs

(Termálvízben melegített lávakövekkel)
Mi az a forró vagy meleg lávaköves masszázs:

A forró lávaköves masszázs során a masszőr felmelegített lávaköveket használ a mélyebb relaxáció és izomlazítás elérése céljából. Először masszázsolajjal masszírozza fáradt testét, majd utána használja az előre felmelegített lávaköveket, melyek közül néhányat a test bizonyos energia központjain hagy. A hőhatás kedvező élettani előnyeire épülő masszázstechnika kellemes és nyugtató élményt nyújt fáradt, elgémberedett végtagjainak, különösen télen a nagy hidegben.
Többféle forró lávaköves masszázstechnika létezik a világon. Vannak, akik csak a forró kövekkel masszírozzák a vendéget, vannak, akik a forró kövekkel való masszírozás során bizonyos energia központokra, energia pontokra vagy meridián vonalakra helyezik a lávaköveket az eredményesebb nyugtató, lazító hatás érdekében és vannak, olyanok, akik a „hagyományos” masszázstechnikákat ötvözik a forró lávakövek alkalmazásával.
A Tamási Fürdő masszőrjei az Ön igényének megfelelően alakítják masszázstechnikájukat.

Lávaköves masszázs a Tamási Termálfürdőben

Néhány fontos tudnivaló:

 • A lávaköves masszázs aromaterápiával való együttes használata még jobban elősegíti a stressz oldást és egy harmonikus, kiegyensúlyozott állapot elérését.
 • A lényeg, hogy Ön érezze és megtapasztalja a hőhatás és a lávakövek használatának érdekes elegyét és jótékony idegrendszert nyugtató hatását a masszázs során.
 • A forró bazalt kövekben lévő magas vastartalom segít abban, hogy a kövek a hőt viszonylag hosszú időn keresztül megtarthassák.

Forró lávaköves masszázs pozitív élettani hatásai:

– Stressz oldás
– Izom relaxáció
– Izom mozgékonyság növelés
– Idegrendszer nyugtatás
– Fájdalomcsökkentés
– Vér- és nyirokkeringés javítás
– Bőr simává, bársonyossá tétele
– Immunrendszer erősítés

A forró lávaköves masszázs ellenjavallatai:

– Cukorbetegség
– Fertőző bőrbetegség
– Sebek, vágások a testen (sérült részek elkerülése)
– Gyulladás (hideg kövek alkalmazhatók a gyulladt területen)
– Magas vérnyomás
– Terhesség
– Visszértágulat
– Akkut betegségek
– Daganatos betegségek
– Szívproblémák
– Rák
– Parkinson-kór
– Súlyos elhízás, mert a szívre nagy terhet jelenthet
– Fém implantátumok, mert felmelegítheti az implantátumot

Svédmasszázs:

Minden masszázs az érintésen alapul. Érintéssel születünk. Mai világunkban egy kicsit elfeledjük ezt, pedig nyugaton már az ókorban, keleten már több ezer éve használták a masszázs jótékony hatását. (Kína – Egyiptom). Míg a keleti masszázsok energetikai jellegűek, a svédmasszázs célzottan anatómiai ismeretekre épül.

Vérkeringés, nyirokkeringés figyelembevételével a szív felé, a csontok – izmok – kötőszövet és a bőr kezelésével.

Kialakításában Henrik Ling és George Mezger nevét érdemes megemlíteni.

Mire hatásos?

– gerincbántalmak
– nyak, váll- és hátfájdalmak
– reumatikus panaszok
– neuralgiák, ízületi problémák
– fájdalmak, -hólyagbántalmak

Aromaolajos masszázs

• A masszázs önmagában is eredményes terápiás módszer. A növényekből kivont illóolajokkal, az aromaterápiával kiegészítve azonban a masszázskezelés jóval hatékonyabb. Az alkalmazott aromaolajos masszázs segít megteremteni az egyensúlyt test és a lélek között.

• Az illóolajos masszázs előnyös hatással van a vérkeringésre, vérellátásra, az emésztésre, a nyirokrendszer működésére, valamint a méreganyagok, salakanyagok eltávolítására.

• Jótékony hatást gyakorol az egész szervezetre.

• Az illóolajok elsősorban a bőrbe, a bőr mélyebb rétegeibe és az érpályába jutva fejtik ki jótékony hatásukat, de az illóolaj illatanyagainak belégzése is fontos élettani hatással bír.

• Az aromaterápiás masszázs általában lassú, gyengéd, masszázstechnikák alkalmazásával kezdődik elősegítve az olaj bőrbejutását. Az illóolajok segítik az izmok ellazulását, serkentik a nyirokrendszert, jó hatással vannak a keringésre, fokozzák a szervezet természetes méregtelenítését. A kezelés megfiatalítja, táplálja, tisztítja a bőrt.

Thai Herbal masszázs

• A forró, gyógynövényes „labdával” történő masszázs az egyik legérdekesebb tradicionális thai masszázs fajta, melyet több száz éve használnak Thaiföldön az izmok és ízületek ellazítására, gyógyítására.

• A 14 fajta gyógynövényt tartalmazó, speciális textilanyagba csomagolt, aromamelegítővel felgőzölt labdával masszírozva a fáradt területeket, fájdalomcsillapító, izomlazító hatást érünk el.

Köpölyözés

• A köpölyös masszázs a kezelés rendkívül hatékony módszere. Hatása nemcsak a bőr és bőr alatti szövet sejtjeinek mélyéig jut, de a szervekben is pozitív élettani hatásokat indít el. Értágító hatású, azaz fokozza a helyi véráramlást, ezáltal elősegíti a bőrben, kötőszövetekben, izomzatban valamint szervekben lerakódott salakanyagok lebomlását, illetve a lebomlott anyagcsere termékek eltávolítását.

• A köpölyözés, a reflex zónák ingerlésének egyik legerősebb módja. A gyakorlat során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérbőséget okoz az adott területen. Az adottgerincvelői szelvényből kiinduló pozitív ingerek, pozitív változásokat eredményeznek a zónához tartozó belső szervekben is, javítva azok vérkeringését, anyagcserét.

Miért előnyös?

Mert hatása gyors és tartós, nincs mellékhatása, növeli a szervezet ellenálló képességét és kiválóan alkalmas megelőzésre.

Mikor ajánlott?

Fejfájás, hátfájás, letapadt izmok, vérnyomás problémák, emésztési panaszok, gyomorfájás, krónikus felső légúti fertőzések, asztma, makacs köhögés, ízületi betegségek, gyulladások, cellulit kezelés, fogyás, méregtelenítés esetén, valamint stressz oldásra is egyaránt alkalmas.

Mézes masszázs

• A méz gyógyító erejét hasznosító módszer a szevezet tisztítására, méregtelenítésére.

• A mézes masszázs a reflexpontok, energiapályák révén fejti ki élettani hatását. A hagyományos kínai orvoslás szerint az egészség feltétele az életenergia, a csi (chi) akadálytalan áramlása a testben. Ha ez az áramlás valahol blokkolódik, betegségek kialakulásához vezet. Ezeknek a blokkoknak a feloldásához segít hozzá a mézes masszázs.

• A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát. Segít a kötőszövet rendellenes letapadásainak megszüntetésében.

• A méz vitamin – és ásványi anyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a salakanyagokat pedig kiszívja és magába gyűjti (amit a masszázs végén eltávolítunk).

Ajánlott

– gerinc- és ízületi problémákra,
– nyak, váll- és hát fájdalmakra,
– reumás panaszokra,
– hólyagbántalmakra,
– migrénes- és neuralgiás (idegi) fájdalmakra,
– visszatérő fertőzésekre,
– krónikus kimerültségre és depresszióra.

Nem ajánlott

-bőrpanaszok,
-fekélyes bőr,
-a testben lévő gyulladások esetén.

Bőrradírozás

• A rendszeres bőrradírozás elősegíti a bőr természetes megújulását. Bőrünk fiatalos, friss, üde, sima, bársonyos tapintásúvá válik. Lényege, hogy megszabadítsuk a bőrt az elhalt hámsejtektől, javítsuk a vérkeringést az adott területen, elősegítsük az új sejtek képződését.

Szegmentmasszázs

• Alapja az emberi test szelvényezettsége. Az egy szegmentumhoz tartozó bőr, bőr alatti kötőszövet és az izomzat valamint az adott belső szerv funkcionális kapcsolatban áll egymással. Belülről kifelé irányuló és kívülről befelé irányuló hatásról beszélhetünk a szegment masszázs kapcsán.

• A belülről kifelé irányuló hatás azt jelenti, hogy a belső szervek megbetegedése elváltozást, izgalmi állapotot hoz létre a szelvényhez tartozó szövetekben. pl.: érzékenység, tónusfokozódás, ödéma.

• A kívülről befelé irányuló hatás azt jelenti, hogy a szegmentumhoz tartozó szövetek mechanikai ingerlésen keresztül, funkciójavulást érhetünk el a hozzátartozó belső szervben.

Célja

– a betegséget fenntartó kóros reflexkör megszakítása.

– a szegment masszázs fogásaival a KUTÁN (bőr) – VISCERÁLIS (belső szervek) íven keresztül funkciójavulás elérése a belső szervekben

– a szegmentum szöveti állapotának helyreállítása

Hatása

– csökken a fokozott fájdalomérzékenység az érintett szövetekben
– keringésjavulás
– anyagcsere javulás
– izomgörcsök csökkenése
– paraszimpatikus hatás
– szervi funkciózavar csökkenése

Alkalmazási területei, indikációi

– Belső szervek funkcionális zavarai pl.:
– szív, keringési megbetegedések
– krónikus légzőszervi betegségek
– gyomor, bél, epe, máj betegségei
– vesebetegségek
– fejfájások
– mozgásszervi betegségek, ha helyi kezelést nem alkalmazhatunk

Kontraindikációk

– akut gyulladások
– súlyos artáériás keringési zavar
– előrehaladott érelmeszedés
– vérömlenyek, törések
– dekompenzált állapot
– magas vérnyomás betegség
– bőrbetegségek
– menstruáció, terhesség
– rosszindulatú tumor

Kezelés menete

I. CENTRÁLIS KEZELÉS (svédmasszázs fogásaival fellazítjuk az izomzatot)
II. A SZEGMENT ÁTDOLGOZÁSA, RÉGIÓK KIJELÖLÉSE
III. KIEGÉSZÍTŐ KEZELÉS ( a svédmasszázs megfelelő kezelése)

Sportmasszázs

• Svédmasszázs fogások alkalmazása mellett, több nyújtó és lazító fogást tartalmaz, melynek révén az izom rugalmassága jelentős mértékben növelhető.

• Nem csak profi sportolók kaphatják. Kortól és nemtől függetlenül mindenkinek ajánlott, bármely intenzívebb mozgás megkezdése előtt vagy után, az izmok bemelegítésére, a keringés felgyorsítására illetve a nyújtó, lazító gyakorlatok és fogások révén az izmok rugalmasabbá tételére.

• Lényege, hogy a sérüléseket megelőzze és egy rugalmasabb és jobb vérkeringésű izomzatot hozzon létre, mellyel könnyebben és hatékonyabban lehet a különböző mozgásokat illetve sportmozgásokat elvégezni.

Javallatok/ indikációk

– izomlazítás
– görcsoldás
– fájdalomcsillapítás
– a teljesítőképesség fokozása
– az izmok állapotának javítása
– mozgásbeszűkülések kezelése
– az izomzat teljesítőképességének növelése
– az izomfáradtság enyhítése, megszüntetése
– fájdalomcsillapítás
– a vérkeringés élénkítése
– a sejtek anyagcseréjének gyorsulása

Masszázs kezelések árai

Masszázs áraink          Idő        Ár

Masszázs ára          20 perc   2.390,-

Masszázs ára          40 perc   3.990,-

Masszázs ára          60 perc   4.690,-

Árak forintban értendőek és az ÁFÁ-t tartalmazzák.


2019.01.01. - 2019.12.31.
További ajánlataink

2019.11.19. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.11.19. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Vízi aerobic
2019.11.20. - 2019.11.21. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Díjmentes felöntések szerdán és csütörtökön
2019.11.20. - 2019.11.21. Tamási szaunaestek és szeánszok hétköznap a Thermal Spaban
Díjmentes felöntések szerdán és csütörtökön
2019.11.22. - 2019.11.23. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton
2019.11.22. - 2019.11.23. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2019.11.25. - 2019.11.29. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Karbantartás
2019.11.25. - 2019.11.29. 14:00 Tamási szaunaestek és szeánszok hétköznap a Thermal Spaban
javítási munkálatok miatt ZÁRVA
2019.11.26. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.11.29. - 2019.11.30. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2019.11.30. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton
2019.12.03. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.12.03. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Vízi aerobic
2019.12.06. - 2019.12.07. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton
2019.12.06. - 2019.12.07. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2019.12.10. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.12.10. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Vízi aerobic
2019.12.13. - 2019.12.14. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2019.12.13. - 2019.12.14. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton
2019.12.17. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.12.17. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Vízi aerobic
2019.12.20. - 2019.12.21. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton
2019.12.20. - 2019.12.21. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2019.12.24. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.12.24. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Vízi aerobic
2019.12.27. - 2019.12.28. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton
2019.12.27. - 2019.12.28. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2019.01.01. - 2019.12.31. Szülinapi kedvezmény Tolna Megye Csobbanó Édenkertjében a Tamási Thermal Spaban
2019.01.01. - 2019.12.31. Tamási osztálykirándulás a Termálfürdőbe Tolna megye Csobbanó Édenkertjébe
2019.01.01. - 2019.12.31. Baba - mama úszás egész évben, babaúszás előzetes bejelentkezéssel a Tamási Termálfürdőben
2019.01.01. - 2019.12.31. Tamási Fürdő ajándékutalvány, ajándékozza meg szeretteit, ismerőseit Thermal Spa fürdőélményekkel!
2019.12.31. Szilveszter Tamási Fürdő 2019. Sztárvendég az Irigy Hónaljmirigy
2019.12.31. Vízi torna Tamásiban 2019. Vízi aerobic minden kedden a Thermal Spaban
2019.12.31. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Vízi aerobic
2020.01.03. - 2020.01.04. Éjszakai fürdőzés Tamási 2019
2020.01.03. - 2020.01.04. Tamási fürdő programok 2019. Események, programok a Tamási Thermal Spaban
Éjszakai fürdőzés minden pénteken és szombaton

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Figyelmébe ajánljuk!

Utazás a középkorba


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG