Zsolnay Fesztiválok Fesztiválja 2018


A Nemzeti Kulturális Alap 2018. szeptember 23. és október 17. között rendezi meg 25 év, 25 nap, 25 esemény című programsorozatát, amellyel a hazai kultúrafinanszírozás talán legmeghatározóbb intézményeként, fennállásának 25. évfordulóját ünnepli. Ehhez csatlakozott Pécsen a Zsolnay Negyed is.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

10.00–18.00 Kinetikus fényjátékok a Fényszórók csapatával

Koncertterem előtti tér, oktatóterem előtti folyosó

A hagyományos írásvetítős diavetítéssel ellentétben ezúttal nem csak fényfestmények kerülnek a falra, hanem fényjátékok is. A vetítőgép felületére mozgó, tologatható, számítógéppel vezérelhető szerkezeteket helyezünk, melyek megmozgatásával a közönség is részese lehet a fényfestésnek. Legyen szó a hagyományos golyópályáról , vagy kis motorok vezérelte bonyolult szerkezetekről, az arra járó kedvére irányíthatja az épület falaira kivetítve.

10.00–13.00 és 15.00–18.00 Papír Panír Imaginárium workshop és játszóház

Panoráma terem

A Papír Panír méltán híres Imagináriuma visszatér a kezdetekhez, és újra a Zsolnay Negyedben üti fel tanyáját, mint a kezdet kezdetén.

10.00-18.00 Közösségi alkotás a Pécsi Origami Körrel

Zeneterem

11.00 Papp Norbert – Élő homokanimáció

Oktatóterem

Az élő homokanimáció technikája alkalmas arra, hogy bármilyen történet kibontakozhasson a szemünk előtt, mindössze néhány kézmozdulatnak köszönhetően. A világító asztalra szórt homokszemekből álló képek sokszor már előre tartalmazzák a következő formákat, így okozva meglepetést a nézőnek. Az egymásba fonódó alkotások szinte végtelen lehetőségeket rejtenek, akár improvizációról, akár előre megalkotott történetről legyen szó.

12.00 Papp Norbert: Homokanimációs kívánságműsor

Oktatóterem

11.00 Játéktár zeneovi

Baletterem

A Játéktár zeneovi színes lesz és izgalmas, reméljük mindenki talál számára megfelelő játékot, amiben jól érzi magát. Ritmusjátékokra, mondókázásra, dalolásra, zenés játékokra, hangszerekkel való ismerkedésre számíthatsz és az elmaradhatatlan Játéktár dalokra. Ezen kívül igazi közösségi élményre, jó hangulatra.

10.00–13.00 Csivirintem csavarintom a Besh o droM zenekarral

E78 koncertterem

Interaktív mesejáték Gulyás Lászlóval, Kaszai Lilivel, Fundák Kristóffal és a Besh o droM zenekarral.

A műsor három részből áll: Az első részében a gólyalábas vándormuzsikusé a főszerep, aki csodapikulást keresve először a gyerekekkel találkozik, akiknek mesélni kezd. A történet egy pontján megérkezik Lili és Kristóf, akik a királyi udvar táncosai, és az ország legtehetségesebb kis táncosait keresik a királykisasszony menyegzője miatt. Az az üzlet köttetik, hogy ha a vándormuzsikus segít a táncos keresésben, akkor Liliék megtanítják táncolni, és akkor mehet velük a menyegzőbe, ahol biztos ott lesz csoda csurákos, a nyalka barna legény, mert olyankor ország világ legjobbjai ott vannak.

A második rész a hangszerbemutatóé és a tánctanításé. A cimbalom, a kaval és más ritmushangszerek bemutatása után, a közönséget játékos módon bevonjuk az előadásba, a közös táncolás által ők is a produkció részeseivé válnak. A program ezen pontján kiemelten fontos szerepe van Fundák Kristófnak és Kaszai Lilinek, akik rutinos, díjakkal elismert táncpedagógusok. A zenekar régóta repertoáron tartott Kecskés című száma kitűnően alkalmas a tánc-ének-ritmus hármasság megjelenítésére, míg a Ha megfogom az ördögöt című számra az ugrós tánctípus alaplépéseit sajátíthatja el a közönség. A műsor befejező részében a felszabadult mulatásé a főszerep. Elhangzanak a zenekar elmúlt 16 évének legismertebb slágerei. Az interaktív bemutatót közös fotóval zárjuk :)

10.00–18.00 Varázshangok Családi Játszóház

Pirogránit udvar

Komplex Családi Játszóház minden korosztálynak. A játszóház és játéktér megalkotásakor a felhőtlen gyermeki mosoly, az összetartozás érzése, a családi együttlétek öröme, a játékélmény teljes megélése vezérelte az ötletgazdákat.

Játékelemek:

Baba- és gyermekjátszótér

0–5 éves korú gyermekeknek biztonságos, tatamival fedett, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő játékokkal (fűzős-, építő-, memória-, készségfejlesztő játékok, hinták, forgók, csúszda, libikóka…) ellátott játszótér. A játékok összeállításakor figyeltek arra, hogy a finommotorikus mozgást és a nagymozgást speciálisan fejlesztő eszközök is kerüljenek a játszótérre.

„Észnél vagy?"

Magyar- és világdíjas, egyéni- és társasjátékok bemutatása

A éves kortól ajánlott

A bemutatón a nagyobb gyerekek és a felnőttek is megtalálják a számukra izgalmas játékokat. A készség- és képességfejlesztő játékok, logikai társas- és egyéni játékok fejlesztik a térbeli látást, a koncentrációt, a kreativitást, a képzeletet, a finommotorikus mozgást, a problémamegoldó-képességet és a szociális képességet is. A bemutatón több díjnyertes játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Kreatív Műhely

Kézműves alkotások készítése különböző technikákkal gyerekeknek és felnőtteknek

A kézműves foglalkozás résztvevői különböző technikák segítségével dekorációs- és használati tárgyakat készíthetnek (pl. kavicsdíszítés, ékszerkészítés, különböző papírtechnikák bemutatása). Az elkészült alkotások természetesen hazavihetők!

Óriáskockák szigete, ahol nagyméretű építőkockáké főszerep

Építési terület, vigyázz, nehogy befalazzanak! Az összeilleszthető kockák egymásra helyezésével a legkülönbözőbb dolgok építhetők, így például szék, garázs, de akár ház is.

„Építs és dönts", kié lesz a legmagasabb torony?

Olyan építőjátékot mutatunk be, melyen lemérhető bárki ügyessége. Tudsz magasabbat építeni a saját magasságodnál? Gyere és próbáld ki!

Hangszersimogató

A magyar népdalkincsből válogatott közös éneket ritmus és dallamhangszerekkel kísérjük. A zenélésbe a szülők, nagyszülők is bekapcsolódhatnak, így igazi családi élményben lehet majd részünk! A program a babajátszótéren valósul meg 20–30 percben.

Buborékágyú

Van szemkápráztatóbb látvány több ezer lebegő buboréknál? A gyerekek nagy kedvence két alkalommal is a Pirogránit téren.

A pihenőzóna

A baba- és gyermekjátszótér körül nyugodtan leülhetünk, s szemlélhetjük a körülöttünk zajló eseményeket. Pihenőzóna elsősorban az idősebbeknek.

Pedálos moszkvics program

A 70-es, 80-as, 90-es évek játéka teljesen új környezetben idézi fel a régi szép emlékeket. A járműveket egy kijelölt pályán próbálhatják ki a gyerekek. A többi járművezetőre figyelni ér!

Logi-vár Várépítő játék

Egy kifejezetten érdekes játékban merülhetnek el a gyerekek és a felnőttek is. Magyar bükkfából, magyar fejlesztéssel, gyártással és forgalmazással is büszkélkedik ez játékelem. Az építés során úgy illesztjük össze az elemeket, hogy azok szorosan összekapaszkodva biztos alapot adnak és kezdődhet a játék. Ez igen!

Terepasztal

Egy eredeti Thomas rögzített terepasztalt viszünk, melyen vígan zakatolnak majd a mozdonyok. A sok mozdony és vagon lehetővé teszi, hogy sok gyermek egyszerre élvezhesse ezt a játékot!

15.00–16.00 Apacuka koncert

E78 koncertterem

Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja! Interaktív, játékos, táncos koncertjeinken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatók, amelyek többek között megtalálhatók a Színes világ és az újonnan megjelenő Hangfalatok című nagylemezeken. A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig. A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

16.00 Játéktár zeneovi

Baletterem

A Játéktár zeneovi színes lesz és izgalmas, reméljük mindenki talál számára megfelelő játékot, amiben jól érzi magát. Ritmusjátékokra, mondókázásra, dalolásra, zenés játékokra, hangszerekkel való ismerkedésre számíthatsz és az elmaradhatatlan Játéktár dalokra. Ezen kívül igazi közösségi élményre, jó hangulatra.

16.00 Papp Norbert: Élő UV-fényrajz

Oktatóterem

Az UV-fényrajz egy speciális fényérzékeny vásznon, UV lézerek segítségével jön létre. A lézerek az északi fény jelenségéhez hasonlóan zöld fényt „gerjesztenek” a felületen, ami pár másodperc után elhalványul. Az így rajzolt képek és történetek különös hangulatot teremtve varázsolják el nézőiket.

17.00 Papp Norbert: UV-fényrajz kívánságműsor

Oktatóterem

17.00-18.00 Szalóki Ági: Körforgás

E78 koncertterem

A Körforgás dalai a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. Családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére.
Szalóki Ágnes – ének, Csókás Zsolt – gitár, Födő Sándor „Fodo” – ütőhangszerek, Kovács Zoltán – nagybőgő, Rácz Krisztián – gitár, Szalai Péter – tabla

18.00–18.40 Talamba hangszerbemutató

E78 café

19.00–19.25 A Tanac táncegyüttes műsora

E78 Koncertterem előtere

19.30 FesztGála

E78 Koncertterem

Moderátor: Márta István

A Tanac táncegyüttes közönség „becsalogatója”

Márta István: ENKÁA – fanfár a Talamba Ütőegyüttes és a Pécsi Harsona Együttes közreműködésével

Köszöntő: Lőrinczy György, az NKA alelnöke, Igyártó Gabriella, az NKA Kulturális Fesztiválok Kollégiumának elnöke

Fesztimázs I.

E78 – Kemence Galéria

Videóösszeállítás az NKA által 2016-ban támogatott hazai és határon túli magyar fesztiválokról

Élő bejelentkezés a nyugat-kanadai Magyar Néptánc Fesztiválról (Kovács Norbert Cimbi)

Rózsa Zoltán Zsolnay Örökségkezelő Nkft. ügyvezető helyettes összefoglalója a pécsi fesztiválokról

Fesztimázs 2.

E78 – Kemence Galéria

Videó a pécsi fesztiválokról

20.00 Conduct Me! – Vezényelj nagyzenekart!

E78 Koncertterem

Az Armel Opera Festival szervezésében – a Pannon Filharmonikusok közreműködésével – egy rövid karmesteri gyorstalpalót követően bárki kipróbálhatja, milyen az operairodalom legnagyobb klasszikusait játszó nagyzenekart vezényelni.

Karmester-kiképző: Vajda Gergely, karmester-zeneszerző, az Armel Opera Festival művészeti vezetője.

Műsoron: Carmen Szvit, illetve Mozart Szöktetés nyitány darabjait lehet majd vezényelni.

Planetáriumi programok (jegyárak: 1300/900 Ft)

11.00 Mesék az űrhajókról – Vilmos egér a világűrben (5–8, 30 perc)

15.00 Utazás a Marsra (10+, 50 perc)

16.00 Kalandozás a csillagos égbolton (8+, 50 perc)

Programok a 24-es teremben

14.30 Varázsóra – földöntúli kísérletek (6+, 45 perc), jegyárak: 800 Ft

12.30–13.30 Látogatóközpont bejárata

A Napba lehet nézni!

Biztonságos napfoltmegfigyelés távcsővel (Csak derült idő esetén!)

Jegyárak: A részvétel ingyenes!

13.30–17.00 Látogatóközpont bejárata

Állati délután a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal

Program az állatok világnapja alkalmából

Jegyárak: A részvétel ingyenes!

19.30 Csillagterasz

Távcsöves bemutató (Csak derült idő esetén!)

Jegyárak: A részvétel ingyenes!

KIÁLLÍTÁSOK

Támogatott művek az iparművészetben

Válogatás az NKA magalapítása óta eltelt 25 év támogatott projektjeiből.

m21 Galéria

25 éves a Nemzeti Kulturális Alap – ez alkalomból kiállításra kerülnek az iparművészeti műfajok országos kiállításainak, biennálék, triennálék, egyesületi szakmai kiállítások válogatott művei, a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikaszakirány hallgatóinak a 25 éves évfordulóhoz kötődő gondolataiból készült munkái, a MOME, a METU, a Pécsi Tudományegyetem diákjainak tervei, kísérletei, valamint elismert iparművészek egyéni alkotásai.

A pécsi fesztiválokat bemutató tablók kiállítása

Kemence Galéria

A 25 éves Nemzeti Kulturális Alap jubileumi rendezvénye.

- 10.00–18.00 Kinetikus fényjátékok a Fényszórók csapatával

Koncertterem előtti tér, oktatóterem előtti folyosó

A hagyományos írásvetítős diavetítéssel ellentétben ezúttal nem csak fényfestmények kerülnek a falra, hanem fényjátékok is. A vetítőgép felületére mozgó, tologatható, számítógéppel vezérelhető szerkezeteket helyezünk, melyek megmozgatásával a közönség is részese lehet a fényfestésnek. Legyen szó a hagyományos golyópályáról , vagy kis motorok vezérelte bonyolult szerkezetekről, az arra járó kedvére irányíthatja az épület falaira kivetítve.

- 10.00–13.00 és 15.00–18.00 Papír Panír Imaginárium workshop és játszóház

Panoráma terem

A Papír Panír méltán híres Imagináriuma visszatér a kezdetekhez, és újra a Zsolnay Negyedben üti fel tanyáját, mint a kezdet kezdetén.


- 10.00-18.00 Közösségi alkotás a Pécsi Origami Körrel

Zeneterem

- 11.00 Papp Norbert – Élő homokanimáció

Oktatóterem

Az élő homokanimáció technikája alkalmas arra, hogy bármilyen történet kibontakozhasson a szemünk előtt, mindössze néhány kézmozdulatnak köszönhetően. A világító asztalra szórt homokszemekből álló képek sokszor már előre tartalmazzák a következő formákat, így okozva meglepetést a nézőnek. Az egymásba fonódó alkotások szinte végtelen lehetőségeket rejtenek, akár improvizációról, akár előre megalkotott történetről legyen szó.

- 12.00 Papp Norbert: Homokanimációs kívánságműsor

Oktatóterem

- 11.00 Játéktár zeneovi

Baletterem

A Játéktár zeneovi színes lesz és izgalmas, reméljük mindenki talál számára megfelelő játékot, amiben jól érzi magát. Ritmusjátékokra, mondókázásra, dalolásra, zenés játékokra, hangszerekkel való ismerkedésre számíthatsz és az elmaradhatatlan Játéktár dalokra. Ezen kívül igazi közösségi élményre, jó hangulatra.

- 10.00–13.00 Csivirintem csavarintom a Besh o droM zenekarral

E78 koncertterem

Interaktív mesejáték Gulyás Lászlóval, Kaszai Lilivel, Fundák Kristóffal és a Besh o droM zenekarral.

A műsor három részből áll: Az első részében a gólyalábas vándormuzsikusé a főszerep, aki csodapikulást keresve először a gyerekekkel találkozik, akiknek mesélni kezd. A történet egy pontján megérkezik Lili és Kristóf, akik a királyi udvar táncosai, és az ország legtehetségesebb kis táncosait keresik a királykisasszony menyegzője miatt. Az az üzlet köttetik, hogy ha a vándormuzsikus segít a táncos keresésben, akkor Liliék megtanítják táncolni, és akkor mehet velük a menyegzőbe, ahol biztos ott lesz csoda csurákos, a nyalka barna legény, mert olyankor ország világ legjobbjai ott vannak.

A második rész a hangszerbemutatóé és a tánctanításé. A cimbalom, a kaval és más ritmushangszerek bemutatása után, a közönséget játékos módon bevonjuk az előadásba, a közös táncolás által ők is a produkció részeseivé válnak. A program ezen pontján kiemelten fontos szerepe van Fundák Kristófnak és Kaszai Lilinek, akik rutinos, díjakkal elismert táncpedagógusok. A zenekar régóta repertoáron tartott Kecskés című száma kitűnően alkalmas a tánc-ének-ritmus hármasság megjelenítésére, míg a Ha megfogom az ördögöt című számra az ugrós tánctípus alaplépéseit sajátíthatja el a közönség. A műsor befejező részében a felszabadult mulatásé a főszerep. Elhangzanak a zenekar elmúlt 16 évének legismertebb slágerei. Az interaktív bemutatót közös fotóval zárjuk :)

- 10.00–18.00 Varázshangok Családi Játszóház

Pirogránit udvar

Komplex Családi Játszóház minden korosztálynak. A játszóház és játéktér megalkotásakor a felhőtlen gyermeki mosoly, az összetartozás érzése, a családi együttlétek öröme, a játékélmény teljes megélése vezérelte az ötletgazdákat.

Játékelemek:

Baba- és gyermekjátszótér

0–5 éves korú gyermekeknek biztonságos, tatamival fedett, az életkori sajátosságokhoz illeszkedő játékokkal (fűzős-, építő-, memória-, készségfejlesztő játékok, hinták, forgók, csúszda, libikóka…) ellátott játszótér. A játékok összeállításakor figyeltek arra, hogy a finommotorikus mozgást és a nagymozgást speciálisan fejlesztő eszközök is kerüljenek a játszótérre.

„Észnél vagy?"

Magyar- és világdíjas, egyéni- és társasjátékok bemutatása

A éves kortól ajánlott

A bemutatón a nagyobb gyerekek és a felnőttek is megtalálják a számukra izgalmas játékokat. A készség- és képességfejlesztő játékok, logikai társas- és egyéni játékok fejlesztik a térbeli látást, a koncentrációt, a kreativitást, a képzeletet, a finommotorikus mozgást, a problémamegoldó-képességet és a szociális képességet is. A bemutatón több díjnyertes játékot is kipróbálhatnak az érdeklődők.

Kreatív Műhely

Kézműves alkotások készítése különböző technikákkal gyerekeknek és felnőtteknek

A kézműves foglalkozás résztvevői különböző technikák segítségével dekorációs- és használati tárgyakat készíthetnek (pl. kavicsdíszítés, ékszerkészítés, különböző papírtechnikák bemutatása). Az elkészült alkotások természetesen hazavihetők!

Óriáskockák szigete, ahol nagyméretű építőkockáké főszerep

Építési terület, vigyázz, nehogy befalazzanak! Az összeilleszthető kockák egymásra helyezésével a legkülönbözőbb dolgok építhetők, így például szék, garázs, de akár ház is.

„Építs és dönts", kié lesz a legmagasabb torony?

Olyan építőjátékot mutatunk be, melyen lemérhető bárki ügyessége. Tudsz magasabbat építeni a saját magasságodnál? Gyere és próbáld ki!

Hangszersimogató

A magyar népdalkincsből válogatott közös éneket ritmus és dallamhangszerekkel kísérjük. A zenélésbe a szülők, nagyszülők is bekapcsolódhatnak, így igazi családi élményben lehet majd részünk! A program a babajátszótéren valósul meg 20–30 percben.

Buborékágyú

Van szemkápráztatóbb látvány több ezer lebegő buboréknál? A gyerekek nagy kedvence két alkalommal is a Pirogránit téren.

A pihenőzóna

A baba- és gyermekjátszótér körül nyugodtan leülhetünk, s szemlélhetjük a körülöttünk zajló eseményeket. Pihenőzóna elsősorban az idősebbeknek.

Pedálos moszkvics program

A 70-es, 80-as, 90-es évek játéka teljesen új környezetben idézi fel a régi szép emlékeket. A járműveket egy kijelölt pályán próbálhatják ki a gyerekek. A többi járművezetőre figyelni ér!

Logi-vár Várépítő játék

Egy kifejezetten érdekes játékban merülhetnek el a gyerekek és a felnőttek is. Magyar bükkfából, magyar fejlesztéssel, gyártással és forgalmazással is büszkélkedik ez játékelem. Az építés során úgy illesztjük össze az elemeket, hogy azok szorosan összekapaszkodva biztos alapot adnak és kezdődhet a játék. Ez igen!

Terepasztal

Egy eredeti Thomas rögzített terepasztalt viszünk, melyen vígan zakatolnak majd a mozdonyok. A sok mozdony és vagon lehetővé teszi, hogy sok gyermek egyszerre élvezhesse ezt a játékot!

- 15.00–16.00 Apacuka koncert

E78 koncertterem

Az Apacuka a gyermekeknek szóló zenekarok legújabb generációja! Interaktív, játékos, táncos koncertjeinken változatos stílusú, kizárólag élőben előadott dalok hallhatók, amelyek többek között megtalálhatók a Színes világ és az újonnan megjelenő Hangfalatok című nagylemezeken. A változatosan hangszerelt dallamokban különféle zenei irányzatok is megjelennek, a rocktól a világzenén át a reggae-ig. A zenekar üde színfolt a magyar gyermekzenei palettán. Pálfi Kriszta énekesnő versei, varázslatos hangja és személyisége kicsiket és nagyokat egyaránt elbűvöl. A dalok mondanivalója, az egyedi stílus és a magával ragadó színpadi produkció teszi különlegessé és emlékezetessé az együttest.

- 16.00 Játéktár zeneovi

Baletterem

A Játéktár zeneovi színes lesz és izgalmas, reméljük mindenki talál számára megfelelő játékot, amiben jól érzi magát. Ritmusjátékokra, mondókázásra, dalolásra, zenés játékokra, hangszerekkel való ismerkedésre számíthatsz és az elmaradhatatlan Játéktár dalokra. Ezen kívül igazi közösségi élményre, jó hangulatra.

- 16.00 Papp Norbert: Élő UV-fényrajz

Oktatóterem

Az UV-fényrajz egy speciális fényérzékeny vásznon, UV lézerek segítségével jön létre. A lézerek az északi fény jelenségéhez hasonlóan zöld fényt „gerjesztenek” a felületen, ami pár másodperc után elhalványul. Az így rajzolt képek és történetek különös hangulatot teremtve varázsolják el nézőiket.

- 17.00 Papp Norbert: UV-fényrajz kívánságműsor

Oktatóterem

- 17.00-18.00 Szalóki Ági: Körforgás

E78 koncertterem

A Körforgás dalai a magyar, cigány, az afrikai mali és pigmeus, az indiai zenei hagyományok mellett a jazz és a könnyűzene világából is merítenek. Családi zenés könyv – minden Cipity Lőrinc és Gingalló rajongó legnagyobb örömére.
Szalóki Ágnes – ének, Csókás Zsolt – gitár, Födő Sándor „Fodo” – ütőhangszerek, Kovács Zoltán – nagybőgő, Rácz Krisztián – gitár, Szalai Péter – tabla

- 18.00–18.40 Talamba hangszerbemutató

E78 café

- 19.30 Gála

E78 Koncertterem

NKA fanfár a Talamba és a Pécsi Harsona Együttes közreműködésével

Vezényel: Márta István

- 20.00 CONDUCT ME! – VEZÉNYELJ NAGYZENEKART!

E78 Koncertterem

Az Armel Opera Festival szervezésében létrejövő zenei játékban a merészekre egyedülálló lehetőség, a nézősereg többi tagjára pedig vidám pillanatok várnak. A _Conduct me!_ program keretében egy rövid karmesteri gyorstalpalót követően bárki kipróbálhatja, milyen az operairodalom legnagyobb klasszikusait játszó nagyzenekart
vezényelni.

A CONDUCT ME program a Sziget Fesztivál lakóinak kedvence volt 2015-ben és 2016-ban, 2017-ben Jersey szigetének Operaházában mutatkozott be, 2018 nyarán pedig a Tisza-Tónál aratott nagy sikert.
KARMESTER-KIKÉPZŐ: Vajda Gergely, karmester-zeneszerző, az Armel
Opera Festival művészeti vezetője.
MŰSORON: Carmen Szvit, illetve Mozart Szöktetés nyitány darabjait
lehet majd vezényelni.

Planetáriumi programok (jegyárak: 1300/900 Ft)

- 11.00 Mesék az űrhajókról – Vilmos egér a világűrben (5–8, 30 perc)

- 15.00 Utazás a Marsra (10+, 50 perc)

- 16.00 Kalandozás a csillagos égbolton (8+, 50 perc)

Programok a 24-es teremben

- 14.30 Varázsóra – földöntúli kísérletek (6+, 45 perc), jegyárak: 800 Ft

- 12.30–13.30 Látogatóközpont bejárata

A Napba lehet nézni!

Biztonságos napfoltmegfigyelés távcsővel (Csak derült idő esetén!)

Jegyárak: A részvétel ingyenes!

- 13.30–17.00 Látogatóközpont bejárata

Állati délután a Pécs Környéki Állatmentő Alapítvánnyal

Program az állatok világnapja alkalmából

Jegyárak: A részvétel ingyenes!

- 19.30 Csillagterasz

Távcsöves bemutató (Csak derült idő esetén!)

Jegyárak: A részvétel ingyenes!

KIÁLLÍTÁSOK

Támogatott művek az iparművészetben

Válogatás az NKA magalapítása óta eltelt 25 év támogatott projektjeiből.

m21 Galéria

25 éves a Nemzeti Kulturális Alap – ez alkalomból kiállításra kerülnek az iparművészeti műfajok országos kiállításainak, biennálék, triennálék, egyesületi szakmai kiállítások válogatott művei, a Magyar Képzőművészeti Egyetem grafikaszakirány hallgatóinak a 25 éves évfordulóhoz kötődő gondolataiból készült munkái, a MOME, a METU, a Pécsi Tudományegyetem diákjainak tervei, kísérletei, valamint elismert iparművészek egyéni alkotásai.

A pécsi fesztiválokat bemutató tablók kiállítása

Kemence Galéria

További ajánlataink

2019.10.19. Kodály Központ programok 2019
2019.10.19. Kodály Központ koncertek 2019
2019.10.22. Kodály Központ programok 2019
2019.10.23. Kodály Központ koncertek 2019
2019.10.24. Kodály Központ koncertek 2019
2019.10.24. Kodály Központ programok 2019
2019.10.26. Kodály Központ programok 2019
2019.10.26. Kodály Központ koncertek 2019
2019.10.29. Kodály Központ koncertek 2019
2019.10.29. Kodály Központ programok 2019
2019.04.01. - 2019.10.31. Cella Septichora Látogatóközpont Világörökség Pécs
2019.04.01. - 2019.10.31. Rózsaszín Zsolnay Kiállítás Pécsen a Zsolnay Negyedben
2019.04.01. - 2019.10.31. Zsolnay Mauzóleum látogatás Pécsen, a Zsolnay-család nyughelyén
2019.10.31. Kodály Központ koncertek 2019
2019.11.05. Zsolnay Negyed programok 2019
2019.11.05. Dumaszínház Pécs 2019. Előadások és online jegyvásárlás
2019.05.17. - 2019.11.10. Zsolnay Negyed kiállítások 2019. Munkácsy a Zsolnay Negyedben
2019.11.11. Kodály Központ programok 2019
2019.11.11. Kodály Központ koncertek 2019
2019.11.15. Kodály Központ programok 2019
2019.11.15. Kodály Központ koncertek 2019
2019.11.18. Kodály Központ programok 2019
2019.11.22. Kodály Központ koncertek 2019
2019.11.22. Kodály Központ programok 2019
2019.11.23. Kodály Központ programok 2019
2019.11.23. Kodály Központ koncertek 2019
2019.11.29. Kodály Központ koncertek 2019
2019.11.29. Kodály Központ programok 2019
2019.12.13. Kodály Központ programok 2019
2019.12.13. Kodály Központ koncertek 2019
2019.12.21. Kodály Központ koncertek 2019
2019.12.21. Kodály Központ programok 2019
2019.12.28. Kodály Központ programok 2019
2019.12.28. Kodály Központ koncertek 2019
2019.01.01. - 2019.12.31. Gyugyi-gyűjtemény, a Zsolnay Aranykora kiállítás megtekintése
2019.01.01. - 2019.12.31. Fesztiválnaptár, fesztiválok 2019
Fesztiválok országszerete
2019.01.01. - 2019.12.31. Planetárium Pécsen
2020.01.04. - 2020.01.05. Pécsi fesztiválok 2019
Made in Pécs Fesztivál
2020.01.09. Kodály Központ programok 2019
2020.01.09. Kodály Központ koncertek 2019
2020.01.28. Kodály Központ koncertek 2019
2020.01.28. Kodály Központ programok 2019
Találatok száma: 1

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Hotel Makár Sport & Wellness ***/****

Pécsi zöldövezeti szálloda, szabadidőközpont sport és wellness szolgáltatással az egyetemi klinikák szomszédságában. A szálláshoz kapcsolódóan éttermi vendéglátás, többféle méretű konferenciaterem, illetve sport- és wellness szolgáltatás áll a vendégek rendelkezésére. Minden szállodai szoba klímával, ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Makár Óbester Étterem

Makár Óbester Étterem

Modern klímás éttermünk Pécs zöldövezetében, az egyetemi klinikák szomszédságában 4* -os wellness szálloda részeként működik. Kétszekciós kupolaterem, kapcsolódó árnyékos grillterasz és téglaboltozatú egykori püspöki borospince – ma taverna – áll vendégeink rendelkezésére. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kiemelt ajánlatok

Pécsi fesztiválok 2019
Pécsi fesztiválok 2019
  • Pécs
2020. január 4 - 5.

Figyelmébe ajánljuk!

Utazás a középkorba


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG