Beethoven estek Martonvásáron 2018
Beethoven estek Martonvásáron 2018
Első V4 Nemzetközi Zongorafesztivál Sárospatak 2018! Jegyek!
Első V4 Nemzetközi Zongorafesztivál Sárospatak 2018! Jegyek!
José Carreras nagyszabású gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában
José Carreras nagyszabású gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában

2016. évben immár tizenharmadik alkalommal szerveződik a Príma díjas, „Nógrádikum” Díjas „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat.

Küldetés, célok:

„Minden nap tapasztaljuk a lélek és a természet pusztítását. Az aggasztó társadalmi, természeti folyamatokat egyre többen próbálják megállítani. Művészek küzdenek a lelki sivárság ellen, az erdészek, természetvédők az erdők, a természet megőrzéséért. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat révén létrejött az összefogás művészek, erdészek és az ország kulturális életét, az erdőt féltő és felemelni akaró emberek között. A cél olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz. Hangolódjunk rá a rendezvényekre! Szívjuk magunkba az erdő friss levegőjét, gyönyörködjünk szépségeiben és közben hagyjuk szabadon szárnyalni a lelkünket! A résztvevők közelebb kerülnek a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt. A zene segít a környezetkultúra terjesztésében, az erdő pedig abban, hogy a művészetek mélyen megérintsék a résztvevők lelkét.”

Alapvető célunk: az erdő, a zene, a művészetek erejével az embereket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Jellemző programjaink:

- klasszikus és népzenei koncertek a lombkorona árnyékában
- szakvezetéses erdei séták
- ismeretterjesztő előadások
- képzőművészeti kiállítások
- erdei sportrendezvények (teljesítménytúra, tájfutóverseny, kerékpártúra)
- falusi vendéglátás helyi ételekkel, kiváló mátrai borokkal
- gyermekprogramok
- fenntartható gazdálkodási példák bemutatása
- helyi termékek, helyi értékek bemutatása

A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel. 

A programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít, erősít.

Az idei év kiemelt gondolat: Az idei programsorozat első alkalommal válik határokon átnyúlóvá, hiszen a mátrai rendezvénysorozat nyitónapja a Felvidéken, Füleken lesz, az őszi, Gyula térségében szerveződő program egy napja pedig a Partiumba látogat. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat kiteljesedett, hiszen sajátos szervezési elvei minden programnapon érvényesülnek, valamennyi programelem minden helyszínen megjelenik. Várja a családokat, hiszen minden korosztály talál igényes testi-lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységet.

A zene, a művészetek és az erdő ilyen közös megjelenése egyedülállóvá teszi a rendezvényt. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2014-ben elsők között felvételt nyert a Nógrád Megyei Értéktár tagjainak sorába, valamint Nógrádikum Díjban részesült, melynek indoklása: „a rendezvény az erdő és a zene közös megjelenésével országos és európai szinten egyedülálló.”

Előadók, művészek:

A programok megvalósításában több mint 500 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt. A „Muzsikál az erdő” egyedülálló összefogás eredménye, a közös célok eléréséért közösség alakul, erősödik.

A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít a térség művészeinek, valamint ifjú tehetséges művészeknek.
Országos, sőt nemzetközi hírű és elismertségű művészek is fellépnek a rendezvényeken, támogatják a „Muzsikál az erdő” szellemiségét.

Résztvevők:

Több ezer ember részvételére számítunk, a helyi lakosságra, az ország különböző részeiből ide érkező üdülőkre. Egyre több a rendezvényre visszalátogató résztvevő, akik az éves szabadságukba illesztik a „Muzsikál az erdő” rendezvényt. Több korosztályt szólítunk meg: kínálunk programokat az egész család számára a legkisebbektől a fiatalokon át az idősebb generációig.

A rendezvénysorozat fontos eleme a koncerteket követő kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre, a közösségépítésre lehetőséget biztosító együttlét.

Pályázataink:

- Képzőművészeti pályázat
- Fotópályázat
- Irodalmi pályázat
- Gyermekrajzpályázat

Időpont, helyszín:

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok a Mátra erdőségeiben 9 helyszínen valósulnak meg 2016. július 2-10-ig 9 napon keresztül a Mátra lábától Kékestetőig. A programok erdei helyszíneken zajlanak. Az erdő a maga tisztaságával körülöleli a résztvevőket.

Országos megjelenés:

A „Muzsikál az erdő” országos rendezvénysorozattá vált. Az idén három térségben jelentkezik:

- „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok (a Mátra térsége, 2016.07.02.-10.)
- „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben (Székesfehérvár térsége, 2016.05.21.)
- „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében. ( Gyula térsége, 2016.09.30.-10.02.)

A részletes program, egyéb információk:

www.muzsikalazerdo.hu weboldalon.
                        Telefon: 30/9288008
E-mail: muzsikal@aktivi.hu, muzsikal.matuzviktoria@gmail.com

Sajtótájékoztató: 2016. június 20-án 11 órakor Budapesten a Magyar Állami Operaházban.
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Ne feledjék, „nincs rossz időjárás csak rossz öltözködés”!

Szabó Lajos erdőmérnök

„Muzsikál az erdő” főszervezője

2016-06-21 00:02:18

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok