Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás 130 kiállítóval Budapesten a Vajdahunyad várban
Országos Közfoglalkoztatási Kiállítás 130 kiállítóval Budapesten a Vajdahunyad várban
Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Disznóvágás bemutatók és óriási kolbászvásár, családi programok, folklór műsorok várják!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!
Egy nap, két főváros kirándulással, zenés bajor vacsorával - Őszi szünet Sopronban!

2016. évben immár tizenharmadik alkalommal szerveződik a Príma díjas, „Nógrádikum” Díjas „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat.

Küldetés, célok:

„Minden nap tapasztaljuk a lélek és a természet pusztítását. Az aggasztó társadalmi, természeti folyamatokat egyre többen próbálják megállítani. Művészek küzdenek a lelki sivárság ellen, az erdészek, természetvédők az erdők, a természet megőrzéséért. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat révén létrejött az összefogás művészek, erdészek és az ország kulturális életét, az erdőt féltő és felemelni akaró emberek között. A cél olyan aktív szabadidő eltöltési alternatíva megteremtése a térség lakóinak, turistáinak, gyermekeinek, mely kötődik mind a zenéhez, mind az erdőhöz. Hangolódjunk rá a rendezvényekre! Szívjuk magunkba az erdő friss levegőjét, gyönyörködjünk szépségeiben és közben hagyjuk szabadon szárnyalni a lelkünket! A résztvevők közelebb kerülnek a művészetekhez és az erdőhöz egyaránt. A zene segít a környezetkultúra terjesztésében, az erdő pedig abban, hogy a művészetek mélyen megérintsék a résztvevők lelkét.”

Alapvető célunk: az erdő, a zene, a művészetek erejével az embereket környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani.

Jellemző programjaink:

- klasszikus és népzenei koncertek a lombkorona árnyékában
- szakvezetéses erdei séták
- ismeretterjesztő előadások
- képzőművészeti kiállítások
- erdei sportrendezvények (teljesítménytúra, tájfutóverseny, kerékpártúra)
- falusi vendéglátás helyi ételekkel, kiváló mátrai borokkal
- gyermekprogramok
- fenntartható gazdálkodási példák bemutatása
- helyi termékek, helyi értékek bemutatása

A programokon az erdei gondolatok, a környezettudatosság, a zene lélekemelő élménye kerül előtérbe. Erdei kirándulások kapcsolódnak össze klasszikus és népzenei koncertekkel. 

A programsorozat szórakoztató jellegű, mégis igényes, valódi értékeket közvetít, erősít.

Az idei év kiemelt gondolat: Az idei programsorozat első alkalommal válik határokon átnyúlóvá, hiszen a mátrai rendezvénysorozat nyitónapja a Felvidéken, Füleken lesz, az őszi, Gyula térségében szerveződő program egy napja pedig a Partiumba látogat. A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat kiteljesedett, hiszen sajátos szervezési elvei minden programnapon érvényesülnek, valamennyi programelem minden helyszínen megjelenik. Várja a családokat, hiszen minden korosztály talál igényes testi-lelki feltöltődést nyújtó szabadidős tevékenységet.

A zene, a művészetek és az erdő ilyen közös megjelenése egyedülállóvá teszi a rendezvényt. „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2014-ben elsők között felvételt nyert a Nógrád Megyei Értéktár tagjainak sorába, valamint Nógrádikum Díjban részesült, melynek indoklása: „a rendezvény az erdő és a zene közös megjelenésével országos és európai szinten egyedülálló.”

Előadók, művészek:

A programok megvalósításában több mint 500 zenész, művész, erdész, természetvédő, önkormányzati vezető vesz részt. A „Muzsikál az erdő” egyedülálló összefogás eredménye, a közös célok eléréséért közösség alakul, erősödik.

A rendezvény bemutatkozási lehetőséget biztosít a térség művészeinek, valamint ifjú tehetséges művészeknek.
Országos, sőt nemzetközi hírű és elismertségű művészek is fellépnek a rendezvényeken, támogatják a „Muzsikál az erdő” szellemiségét.

Résztvevők:

Több ezer ember részvételére számítunk, a helyi lakosságra, az ország különböző részeiből ide érkező üdülőkre. Egyre több a rendezvényre visszalátogató résztvevő, akik az éves szabadságukba illesztik a „Muzsikál az erdő” rendezvényt. Több korosztályt szólítunk meg: kínálunk programokat az egész család számára a legkisebbektől a fiatalokon át az idősebb generációig.

A rendezvénysorozat fontos eleme a koncerteket követő kötetlen beszélgetésekre, ismerkedésre, a közösségépítésre lehetőséget biztosító együttlét.

Pályázataink:

- Képzőművészeti pályázat
- Fotópályázat
- Irodalmi pályázat
- Gyermekrajzpályázat

Időpont, helyszín:

A „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok a Mátra erdőségeiben 9 helyszínen valósulnak meg 2016. július 2-10-ig 9 napon keresztül a Mátra lábától Kékestetőig. A programok erdei helyszíneken zajlanak. Az erdő a maga tisztaságával körülöleli a résztvevőket.

Országos megjelenés:

A „Muzsikál az erdő” országos rendezvénysorozattá vált. Az idén három térségben jelentkezik:

- „Muzsikál az erdő” – Mátrai Művészeti Napok (a Mátra térsége, 2016.07.02.-10.)
- „Muzsikál az erdő” a Királyi Erdőben (Székesfehérvár térsége, 2016.05.21.)
- „Muzsikál az erdő” a Körösök völgyében. ( Gyula térsége, 2016.09.30.-10.02.)

A részletes program, egyéb információk:

www.muzsikalazerdo.hu weboldalon.
                        Telefon: 30/9288008
E-mail: muzsikal@aktivi.hu, muzsikal.matuzviktoria@gmail.com

Sajtótájékoztató: 2016. június 20-án 11 órakor Budapesten a Magyar Állami Operaházban.
„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés”!

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!
Ne feledjék, „nincs rossz időjárás csak rossz öltözködés”!

Szabó Lajos erdőmérnök

„Muzsikál az erdő” főszervezője

2016-06-21 00:02:18