Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.
Budapesti tűzijáték nézés hajóról svédasztalos vacsorával.

Izgalmas utazásra invitál minden érdeklődőt dr. Kubassek János geográfus, tudománytörténész, múzeumigazgató Magyar világutazók nyomában című sorozata. Híres magyar felfedezők, világjárók útjaira kalauzolja el a közönséget vetítéssel illusztrált előadásain. Az előadások helyszíne Budapesten az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Cím: 1067 Budapest VI. kerület , Budapest, Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Eötvös u. 10.

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Dr. Kubassek János több külföldi tudományos expedíció résztvevője, illetve vezetője volt. Öt kontinens 87 országában járt. Számos hazai és külföldi egyetem meghívott előadója. 1983 óta a Magyar Földrajzi Múzeum igazgatójaként dolgozik. Kutatási területei: a geográfia tudománytörténete, földrajzi utazók, régi magyar világjárók tevékenysége, karsztmorfológia, szpeleológia, Ázsia és Afrika regionális földrajza. Húsz könyv és több mint kétszáz tanulmány, cikk szerzője.

ElőadáSOKK: Magyar világutazók nyomában

Következő előadások:

2016. március 16., szerda 18:30

A Kelet bűvöletében – Germanus Gyula, a mekkai zarándok tudós életútja
Vámbéry Ármin tanítványaként jutott el Törökországba, ahol kapcsolatba került az ifjú török mozgalommal. Rabindranáth Tagore meghívására első feleségével, Hajnóczy Rózsával látogatott el Indiába, ahol három éven át a santinikétáni egyetem professzoraként tanított. Mekkai zarándokként többször eljutott Arábiába. Számos utazást tett Egyiptomban, Szíriában, Marokkóban és Irakban. Klasszikus útleírásai, az Allah Akbar! és a Kelet fényei felé ma is kedvelt olvasmányok. Érden a Magyar Földrajzi Múzeum állandó kiállítása mutatja be munkásságát.

2016. április 13., szerda 18:30

A Selyemút magyar felfedezői, az Ázsia-kutatás géniuszai
Az Európa és Kína közötti kereskedelmi kapcsolatokat jelentő Selyemút magyar kutatói közül fontos szerepe volt a Széchenyi Béla – Lóczy Lajos vezette expedíció tagjainak, akik 1877‒1880-ban jártak Kínában. Stein Aurél a homokba temetett városok kutatójaként végzett régészeti feltárásokat a Takla-Makán sivatagban. A Tarim-medence romvárosait, Kasmír hegyvilágát maradandó könyvekben örökítette meg. Az előadó bemutatja a Kína-kutatás más jeles személyiségeit is, többek között Gubányi Károlyt, a mandzsúriai vasút építőjét és Cholnoky Jenő földrajztudóst.

2016. máj. 17., kedd 18:30

A világ fehér jégszívében, az Antarktiszon, az Ocean Nova fedélzetén
A fehér jégkontinens sokáig megismerhetetlennek látszott. A földrajzi felfedezők, utazók és kutatók között magyarok is voltak. Az előadó megemlékezik az örök jég világában élt magyar tudósok eredményeiről. Az Ocean Nova hajó fedélzetén, 2014 őszén az argentínai Ushuaia kikötőjéből kiindulva jutott el az Antarktisz jégvilágába, ahol több kutatóállomást is felkeresett. Port Lockroy a világ legdélibb múzeuma, egy hajdani kutatóállomáson működik. A Gerlache-szoros, valamint a Csalódás- és a Félhold-szigetek (Deception és Half Moon Island) jég fedte vonulatai életre szóló élményt adnak.

Jegyár: 1200 Ft, Nyugdíjas/diák/pedagógusjegy, valamint terézvárosi lakosoknak: 800 Ft

Forrás: Az előadások honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
Híres magyar világutazók - ElőadáSOKK: Magyar világutazók nyomában

Programajánlat

Szolgáltató

City Tour Hop on Hop off Utazási Iroda
Városnézés Budapest
  • Budapest
  • VI. kerület
Bácskai Juli Pszichoszínháza
Bácskai Juli Pszichoszínháza
  • Budapest
  • VI. kerület
Instant Art Bar Wood
Instant Art Bar Wood
  • Budapest
  • VII. kerület
1000 Út Utazási Iroda
1000 Út Utazási Iroda
  • Budapest
  • VI. kerület
360 Bar
360 Bar
  • Budapest
  • VI. kerület
© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket