A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Felhőtlen pihenés Zamárdiban: közvetlenül a magyar tenger partján
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi nyári kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek idén a legnépszerűbb fesztiválok?

Tállya BBQ-verseny és Fesztivál 2018


Második alkalommal kerül megrendezésre a Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulója Tállyán, Magyarország egyetlen világörökségi borvidékén, a különleges hangulatú szüreti időszakban. A hazai barbecue-zás legnagyobb ünnepét változatos kísérőprogramok teszik még színesebbé: koncertek, gyerekprogramok, bor- és gasztroélmények.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

II. Tállya BBQ Verseny & Fesztivál

2018. október 12-14.

Tállya BBQ

A Tállya BBQ KCBS verseny a magyar barbecue-zás egyik legnagyobb ünnepe, legfontosabb seregszemléje. Az eseményt második alkalommal rendezi meg a Tállyáért Egyesület a különleges hangulatú szüreti időszakban, 2018. október 12-14. között, az amerikai KCBS (Kansas City Barbecue Society) védnöksége alatt és versenyrendszere alapján, valamint a BBQ Network szakmai felügyeletével. A tavalyi rendezvény volt az első hivatalos, pontszerző barbecue verseny (Master Series Sanctioned Contest) Magyarországon. A rendezvény helyszíne a tokaji világörökségi borvidék szívében található Tállya. A verseny a Promenád sétányon zajlik majd, a kísérőprogramjaként megrendezett családi fesztivál pedig a szomszédos Maillot kastély kertjében kínál tartalmas kikapcsolódást a BBQ rajongóknak koncertekkel, food truck sétánnyal, kézműves vásárral, borudvarral és gyerek-programokkal.

A KCBS verseny

A KCBS verseny során nagyszámú hazai és külföldi BBQ-csapat fog egymással megmérkőzni. Az Európa minden szegletéből érkező csapatok 6 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. A versenyre tavaly 11 országból, többek között Dániából, Nagy-Britanniából, Hollandiából, Olaszországból, Németországból, Csehországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Romániából, Ausztriából érkeztek csapatok, valamint a magyarországi barbecue szakmai közösség színe-java részt vett a megmérettetésen, és a folyamatosan növekvő csapatszámú idei mezőny is jól alakul.

A Promenád sétányon megrendezett verseny szombati napja részlegesen lesz nyilvános a nagyközönség előtt, a vasárnap azonban teljes mértékben nyitott lesz minden érdeklődő számára, lehetőség lesz a műhelytitkokba való betekintésre, a nagyszámú hazai és külföldi csapatokkal a kontaktusra, a munkáikkal való megismerkedésre, személyes élményszerzésre. A szombati napon is biztosítunk egy alkalommal bejárási lehetőséget a versenyterületen, 18:00-22:00 óra között, vasárnap pedig egész nap látogatható a versenyterület. Ekkor zajlik a verseny legizgalmasabb része, a versenyművek zsűri elé adása.

VERSENYTERÜLET - Promenád sétány (Kossuth utca - Bem utca)

2018. október 12. péntek
14:00 - 18:00 Csapatok érkezése (a versenyterület zárt)

2018. október 13. szombat
09:00 - 13:00 Csapatok érkezése (a versenyterület zárt)
18:00 - 22:00 A versenyterület megnyitása és bemutatása az érdeklődőknek
19.00 - Hivatalos versenykezdés

2018. október 14. vasárnap
10:00 - A rendezvény megnyitása a nagyközönség felé
11:30 - 14:00 A versenyművek beadása a versenybírók elé
16:30 - Eredményhirdetés

A fesztivál

Mialatt a versenycsapatok felépítik bázisaikat és kezdetét veszi az egész nap és egész éjszaka tartó sütés, a szomszédos Maillot kastélyban és kertjében egy igazi családi fesztivál várja a látogatókat koncertekkel, gyerekprogramokkal, food truck sétánnyal, kézműves vásárral és borudvarral. A Nagyszínpadon fellép Tóth Vera, a Follow the Flow, a Maillot kastélyban különleges világzenei utazásra hív a Csík Zenekarból jól ismert Csík János és új formációja, a Mezzo. A gyerekeket a Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásaival és fűzfa játékokból álló játszóterével, ugrálóvárral és arcfestéssel várjuk. A kastélykertben hegyaljai kézművesek árulják majd termékeiket, a borudvarban pedig tállyai borászok borait lehet megkóstolni. A 400 éves Szirmay kúriában kialakított Oroszlános Borhotelben gasztroélmények, borvacsorák várják majd az érdeklődőket.

PROGRAMOK 2018

OKTÓBER 12. PÉNTEK

16:00 – 20:00 Food Truck sétány
Helyszín: Bem utca

16:00 – 20:00 Piactér
Helyszín: Maillot kastély udvara
Tokaj-hegyaljai kézműves termékek vására.

16:00 – 20:00 Borudvar
Helyszín: Maillot kastély udvara

19:00 Csík János & a Mezzo: Szép a tavasz, szép a nyár
Helyszín: Maillot kastély tetőtér

Csík János közreműködésével szólal meg a Mezzo zenekar  friss, lendületes szórakoztató világzenei produkciója olyan zenészek tolmácsolásában, akik népzenészként már sok szép zenei élményt adtak a népzenét szerető közönségüknek, és akik könnyű zenészként bejárták a szórakoztató ipar magyarországi és angliai bugyrait. Az igazi színpadi rutinnal bíró néptáncosaik pedig nemcsak a színpadon táncolnak majd, hanem ha kell, a műsor végén a közönséget is megtáncoltatják.

Mészáros János – brácsa
Németh Zsolt – gitár, ütőgardon, dob
Sebestyén László – bőgő, ének
Vadas László – citera, tangóharmonika
Haránt Eszter és Böde István – táncosok, a Kecskemét táncegyüttes vezetői

21:00 Petőfi Rádió Sláger Party / DJ Izil
Helyszín: Maillot kastély tetőtér

Dj Izil 1993 óta áll a DJ pult mögött és 1997 óta foglalkozik rádiózással. Az EstFM-nél kezdte zenei szerkesztői pályafutását, manapság az Mr2-nél lelhetjük fel. “A zenében mindig a rock and roll-t keresem, legyen az egy őrült punk dal, vagy egy citerával előadott kesergő.” DJ Izil a Petőfi Rádió legnagyobb és legfrissebb slágereiből hoz egy ütős válogatást. A party alatt a helyszínen borbár működik.

OKTÓBER 13. SZOMBAT

10:00 – 23:00 Food Truck sétány
Helyszín: Bem utca

10:00 – 23:00 Piactér
Helyszín: Maillot kastély udvara
Tokaj-hegyaljai kézműves termékek vására.

14:00 – 22:00 Borudvar
Helyszín: Maillot kastély udvara

10:00-16:00 A Tarisznyás Műhely kézműves foglalkozásai gyerekeknek
Helyszín: Maillot kastély
Népi játékok és hangszerek készítése: körmön fonás, szárduda faragás, kákatutaj ácsolás, pörgettyű  készítés és egyéb csodák, hozzáértő oktató vezetésével.

10:00-16:00 Fűz népi játéktér
Helyszín: Maillot kastély
Játszótér gyerekeknek ügyességi játékokkal és kosaras körhintával, természetes anyagokból.

10:00-16:00 Ugrálóvár és arcfestés
Helyszín: Maillot kastély udvara

11:00 GálikLevi Lounge & Wine
Helyszín: Nagyszínpad

Már általános iskolás éveiben saját kalózrádiót üzemeltetett, a ’90-es évektől vidéki klubok állandó rezidense volt. Az ő nevéhez fűződik az ország első, élőben is nézhető non-stop, elektronikus-underground rádiójának, a Global FM-nek a létrehozása, amely több mint 6 évig üzemelt nagy sikerrel. Három önálló EP-je jelent meg Angliában, Európa különböző nagyvárosaiban voltak fellépései. Tokaj-Hegyaljára költözésekor indította el a Kultúrkert projektet, amely a lounge és deep house zenei műfajt kapcsolja össze, kellemes piknik hangulattal, finom borokkal, ételekkel. A Tállya BBQ Fesztiválon ő gondoskodik a jó hangulatról a Nagyszínpad környezetében.

10:00-16:00 Pincejárat
Helyszín: Tállyai pincék
Gyűjtse be az összes pecsétet a borútlevelébe! Tállyai pincetúra 3 családi pincészetnél, hagyományos, hordós borok kóstolása a több száz éves pincékben, pince sztorik a száraz furminttól az édes aszúig.

18:00-22:00 A Tállya BBQ-versenyterület megnyitása és bemutatása az érdeklődőknek
Helyszín: Promenád sétány
A BBQ-versenycsapatok reggel óta készülődnek a megmérettetésre, szombat délutánra már állnak a csapatok sátrai, megtörtént a húsok ellenőrzése, a csapatok a 19 órai versenykezdést várják. 18 órától az érdeklődők a nap folyamán első alkalommal nyerhetnek betekintést az előkészületekbe és járhatják be a versenyterületet egy vezetett séta során.

19:00 A Tállya BB-verseny hivatalos kezdése
Helyszín: Promenád sétány

OKTÓBER 14. VASÁRNAP

10:00 – 18:00 Food Truck sétány
Helyszín: Bem utca

10:00 – 18:00 Piactér
Helyszín: Maillot kastély udvara
Tokaj-hegyaljai kézműves termékek vására.

14:00 – 18:00 Borudvar
Helyszín: Maillot kastély udvara

10:00 A Tállya BBQ-verseny megnyitása a nagyközönség felé
Helyszín: Promenád sétány
Az egész éjszaka tartó versenyt a véghajrában, a húsok leadása előtti időszakban tekinthetik meg az érdeklődők. A versenyterület szakértő által vezetett séta során járható be.

13:00 Purple Sunset
Helyszín: Nagyszínpad

15:00 Budai Project & Harsányi Levente
Helyszín: Nagyszínpad

Harsányi Levente élőzenés stand up show-ja, majd fergeteges blues-rock buli a Budai Projecttel.

17:00 A Tállya BBQ-verseny eredményhirdetése
Helyszín: Nagyszínpad

A magyar barbecue ünnepének lezárásaképpen sor kerül a verseny eredményhirdetésére és az ünnepélyes díjátadásra

VIP bérlet

A normál bérletek és napijegyek mellett lehetőség van VIP bérlet vásárlására is. Az igazi BBQ megtanít az idő tiszteletére - a hosszú órákon át készülő húsokból nincs gyors utánpótlás. Aki mindenképpen szeretné megkóstolni a szmókerek lassú füstjén sült BBQ húsokat, a VIP bérlet megvásárlásával biztosíthatja be magát. A bérlet tartalmaz egy korlátozott számban készülő Céltorony Grill & BBQ vegyes barbecue kóstolótálat különféle húsokkal, körettel és szósszal, egy Tállyoló kézműves sört a Fehér Nyúl Brewery jóvoltából és egy borútlevelet, amellyel a kijelölt tállyai pincészeteknél lehet bort kóstolni.

Mi a BBQ?

Az Amerika déli államaiból származó, évszázados hagyományú tradicionális barbecue nem grillezést jelent: a hús fatüzeléses szmókerekben, lassú füstön sül, alacsony hőmérsékleten, hosszú órákon át. Igazi low & slow életfilozófia, a húskészítési eljárások királya. A barbecue az egyik legdinamikusabban növekvő kulturális irányzat világszerte, az amerikai vidéki kultúra egyik utolsó fellegvára, amely az utóbbi években az európai régiókban is, így Magyarországon is óriási népszerűségre tett szert. Amit a barbecue képvisel: hagyománytisztelet, alaposság, idő, alázat.

A KCBS (Kansas City Barbecue Society)

A KCBS fő küldetése a barbecue népszerűsítése, védelme és fejlesztése, minél több ember bevonásán és oktatásán keresztül. A világ első számú barbecue-szervezete 30 éve működik és 20.000 tagot számlál a világ minden részén. A versenyszervezet világszerte több mint 500 versenyt védnököl, melyek a KCBS szigorú szabályzata szerint zajlanak. A szabályok meghatározzák az elvárt formázást, sütést és tálalást, de teret hagynak az egyéni kreativitásnak is. KCBS versenyeket szinte minden hétvégén rendeznek Európa legkülönfélébb szegleteiben, amatőr és profi csapatok részvételével. A KCBS 2017-ben megérkezett Magyarországra, így végre a hazai barbecue-hívek is megismerhetik és részesei lehetnek a KCBS féle tudásbázisnak és versenyrendszernek.

Tállya

Tokaj-Hegyalja 1737 óta a világ első zárt borvidéke, 2002 óta pedig az UNESCO Világörökség része mint történelmi borvidék és kultúrtáj. A vidék egyedülálló borfajtája, az aszú világszerte az egyik legismertebb hungaricum. Tállya, Tokaj-Hegyalja nagymúltú települése a mérések szerint Európa mértani középpontjában fekszik, a települést a több évszázados borászati hagyomány, a gazdag épített és szellemi örökség, a különleges természeti adottságok, a borvidék legkiterjedtebb borospince labirintusa, a helyi hagyományok, a kiváló szálláshelyek és a minőségi kulináris élvezetek teszik kiemelt jelentőségűvé. A Tállyáért Egyesület 2014 óta meghatározó közösségi szereplője a helyi és térségi társadalomnak. A civil szerveződés a község gazdasági, szellemi és kulturális fejlődésének elősegítését tűzte ki célul, az elmúlt években rengeteg színvonalas rendezvénnyel és kezdeményezéssel járulva hozzá a borvidék programkínálatához.

 

Forrás: Tállya BBQ honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Közeli ajánlatok

Kerekdomb Fesztivál 2019 Tállya
Kerekdomb Fesztivál 2019 Tállya
  • Tállya
2019. szeptember 12 - 15.
Tállya programok 2019
Tállya programok 2019
  • Tállya
2019. szeptember 12 - 15.

Hasonló ajánlatok

Alma Együttes koncertek 2019
Alma Együttes koncertek 2019
2019. augusztus 2.
Jóga program a Várkert Bazárban
Jóga program a Várkert Bazárban
  • Budapest
  • I. kerület
2019. július 23.
VÁRkert mozi 2019
VÁRkert mozi 2019
  • Budapest
  • I. kerület
2019. július 24.

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Magas-hegyi kilátó Sátoraljaújhelyen, a Zemplén Kalandparkban
Kabinos kötélpálya a Zemplén Kalandparkban, a Magas-hegyi kilátótól a Szár-hegyre
Bobpálya Sátoraljaújhely, bobozás az ország leghosszabb bobpályáján
Libegő Sátoraljaújhely
Zemplén Kalandpark élmények egész évben
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket