Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana
Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana
Liszkay Pincészet és Borkúria

A Liszkay Pincészet nemcsak borászat, hanem mint Bor Kúria „Nobilis Monoszlien Vineyard Estates” különleges exkluzív szálláslehetőséggel várja Önöket a festői szépségű Káli medencében, a legújabb „boutique” trendek szerint! Kilenc ízlésesen berendezett szoba, wellness, meditációs szauna, relaxációs gőzszoba kandallóval, külső és belső medence, levendula tenger, valamint Borgaléria várja az idelátogató, kikapcsolódni vágyó vendégeket. Képzelje el a tökéletes harmóniát - a kényelem paradicsomát - a szőlőtőkék oázisában! Kapcsolódjon ki a hétköznapok forgatagából, és töltekezzen fel a Káli medence kapujának őre, az impozáns Hegyestű jótékony energiájával. Fenséges naplementék egy finom pohár bor társaságában, Pazar kilátás a Balaton-felvidék festői szépségű,Káli-medencét övező hegyeire; Badacsony, Gulács, Csobánc, Fekete-hegy, a Boncsos-tető, és a távolban felsejlő Tátika.


Liszkay Mihály és fia, Liszkay Ferenc 2001-ben fedezte fel ezt a Balaton-felvidék mélyén megbúvó apró települést. A romjaiban is fenséges épület körül elterülő, ideális fekvése ellenére elhanyagolt szőlőültetvény láttán azonnal érezték, hogy kitartó munkával elérhetőálom valósulhat meg itt. Ez a hely maradandó élményt kínál majd az idelátogatónak.

Hamar rajztáblát kerítettek, megtervezték a parcellázást, és ezzel már kezdetét is vette a szőlőtermesztés újraindításának aprólékos gondossággal kidolgozott folyamata!

Apa és fia a Nobilis Monoszloien Vineyards tulajdonosai itt alakította ki szőlőbirtokát azzal a szilárd elhatározással, hogy ötvözze a hagyományos és a modern borászati eljárások legjavát. A valaha elhanyagolt 10 hektárnyi szőlőben mára már elsőrangú vörösborokat palackoznak, melyek rangos hazai és nemzetközi versenyeken kiválóan teljesítenek.

A Pangyéri dűlő hivatalosan Magyarország legjobb dűlői között szerepel, a maximum 400 pontos rendszerben 385 pontot tudva magának!

Borkóstolás, szállás, wellness és kikapcsolódás a szőlőbirtokon!

Barangolja be gyalogosan vagy kerékpárral a környék természeti értékeit, egy bőségesen megpakolt piknikkosár társaságában.                                                        

Bed & Breakfast valamint nemzetközi és hazai kulináris kalandozás a nagy családias provence-i konyhánkban.

A tulajdonos Liszkay Mihály, a világot járt zongorista, egyben nagyszerű szakács a bor mellett zenével és remek ételekkel is kényezteti alkalomadtán vendégeit!)

Kulturális események/koncertek a holdfényben, a karnyújtásnyira susogó szőlőtőkéktől!

Látogasson el hozzánk, hogy megajándékozhassuk egy hamisíthatatlan „LISZ-CANA” élménnyel!

 

2017.01.01 - 2017.12.31