Álmok Álmodói 20 kiállítás 2022 Budapest. Világraszóló magyar találmányok kiállítása a Millenárison

Álmok Álmodói 20 kiállítás 2022 Budapest. Világraszóló magyar találmányok kiállítása a Millenárison

TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat
2022. július 4 - 10.

Látványos kiállítással ünnepli a magyar leleményt és találmányokat 2022-ben a Millenáris. Az Álmok Álmodói 20 – Világraszóló magyarok, világformáló találmányok kiállítás közel hatezer négyzetméteres területen, másfél kilométer hosszú útvonalon mutatja be a tudomány világának izgalmas felfedezéseit, amelyben honfitársainknak is része volt. Lépj be a magyar csodák világába! Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

Álmok Álmodói 20 Kiállítás − Világraszóló magyarok, világformáló találmányok a Millenárison

2022. február 15- 2023. február 15.

Az Álmok Álmodói 20 kiállításon olyan tudományos és technikai vívmányokat mutatunk be, amelyek felfedezői, megalkotói a magyar néphez és kultúrához kötődő tudósok, szakemberek. Kíváncsi felfedezők, akik új földekre léptek, mérnökök, akik megépítették ötleteiket, tudósok, akik az univerzum rejtelmeibe férkőztek. Megmutatták a világnak, amit még csak ők láttak addig, vagy amiről csak ők álmodták még, hogy lehetséges.

A tudományos újdonságok felforgatják, újraértelmezik, jobbá teszik az életünket. A Szent-Györgyi által felfedezett C-vitamin, Semmelweis áttörése a gyermekágyi láz megelőzésében, Karikó Katalin mRNS-vakcinája, Goldmark színes televíziója, a Neumann számítógép-elv, Gábor Dénes hologramja mind-mind átformálta addigi világunkat, hétköznapjainkat.

De a tudomány játék is: öröm- és nevetésforrás. Amikor a Rubik-kockát forgatjuk, ahogy nézzük az űrhajósok vicces trükkjeit a súlytalanságban, a számítógépes játékok vagy a bonyolult sakkjátszmák mind szórakoztatnak bennünket.

A tudomány élvezetes: egy szórakoztató rácsodálkozás az újdonságra.

Ezt az élményt szeretné nyújtani látogatóinak az Álmok Álmodói 20, amely 20 évvel az első kiállítás után most egy teljesen új kiállításanyaggal nyílik meg.

A tudomány az ember nélkül csak rejtély. Hatalmas és apró, titokzatos és sokszor egészen hétköznapi. Körülvesz minket, alakítja világunkat, az emberiség különböző népeinek fantasztikus közös nevezője. Az Álmok Álmodói 20 kiállítás elkalauzol abba a lenyűgöző világba, ahol egy rejtély, kérdés vagy probléma közös ismeretté, tudománnyá válik, ahol az ember felfedez, megért, épít és alkot.

A világ ma azért olyan, amilyen, mert azt mi, magyarok is formáltuk. Hozzájárultunk a világ fejlődéséhez, mert megvolt és megvan hozzá a tehetségünk, tudásunk. A kiállításon most te is felfedezhetsz, megismerhetsz, kipróbálhatsz olyan magyar találmányokat, amelyek a tudomány jelenbe vezető kanyargós útján igazi mérföldkövek voltak.

Izgalmas, korszakalkotó eredményeket, fordulatos életutakat, csodás véletleneket mutatunk be, a képtelennek tűnő ötletek és váratlan felfedezések tárházát. Kiváló magyar tudósokat, akik nélkül ma más hely lenne a világ.

A kiállítás anyagát rövid, tudományos érdekességek, Tudáscseppek és magyar kutatókról szóló történetek, Tudósmesék színesítik, a digitális Tudástárban pedig gazdag háttéranyagot találsz.

MOBILITÁS

Válogatás a magyar mérnökök és formatervezők szenzációs eredményeinek kincsestárából.

A gyalogos közlekedéstől az önvezető autókig évszázados hosszú út vezetett, az utóbbi évtizedekben pedig őrületes sebességre gyorsuló fejlődés történt. A Mobilitás csomópont autószalonjába lépve négy- és kétkerekű klasszikus járműveket csodálhatsz meg. Műhelytitkok tárulnak fel előtted, bepillanthatsz a dizájnerek munkájába, és megismerheted a világhírű magyar mérnököket, tervezőket, akik e találmányok mögött állna.

1. Weiss Manfréd mentőautója
2. Műhelytitkok. Vajon ki volt a „dízelpápa?”
3. Vezesd a világhírű Ikarus buszt!
4. Designstúdió – a magyar formatervezés sikerei
5. A közlekedési hálózatok fejlődése
6. A jövő múltja és a jövő közlekedése

ORVOSLÁS

A gyógyítás, az életminőség-javítás elkötelezett magyar tudósai, kutatói és életmentő találmányaik.

Az Orvoslás csomópont laboratóriumában elkötelezett gyógyítók világába érkezel. Életmentő találmányok, világhírű gyógyszerek, orvostechnikai fejlesztések közé. Magyar orvosok régmúlt évszázadaiba és a jelenkori gyógyítás szenzációs megoldásaiba pillanthatsz be. A betegségek gyógyításától a kiemelkedő sebészeti eredményeken és az agykutatáson át egészen a pszichológia világáig kalauzolunk el.

1. Kis magyar járványtörténet, és az anyák megmentője
2. Milyen a magyar gyógyír?
3. Testünk titkai – próbáld ki a laparoszkópot!
4. Agyjátékok
5. Pszichológiai pihenőtér

ENERGIA, IPAR

Természeti erőkből kovácsolt, embertömegeket ellátó ipari innovációk, magyar feltalálóktól.

A népesség növekedése miatt egyre több eszközre és energiára lett szükség. Magyar kutatók kincseket, láthatatlan erőket találtak természeti képződményekben, vizekben, a föld mélyén és parányi atomokban. Leleményükkel az emberiség javára fordították ezeket az erőket, és találmányaikkal új korszakokat nyitottak. Az Energia, ipar csomópontban olyan magyar feltalálókat ismerhetsz meg, akik munkájukkal nemzedékek kényelméhez járultak hozzá.

1. Hogy kerül egy magyar geológus a Varázsfuvolába?
2. Forgasd meg a Segner-kereket!
3. Egy villanykörte belülről
4. Marslakók és neutrínók a vezérlőteremben
5. A jövő energiája

INFOKOMMUNIKÁCIÓ

A kommunikáció mérföldkövei, magyar találmányok, amelyek áttörést hoztak életünkbe.

Ma már szinte semmi nem szab határt annak, hogy kapcsolatba léphessünk egymással. Ismereteink átadása és rögzítése mellett a megismerés izgalma, a szórakozás és a kapcsolattartás is velünk született, örömteli igényünk. Az Infokommunikáció csomópont stúdióiban világhírű magyar találmányokon keresztül ismerheted meg a nyomtatás, a képrögzítés, a telekommunikáció és a modern informatika vívmányait.

1. Beszéltesd a beszélőgépet!
2. A szó elszáll... az írás fejlődése
3. Készítsd el a saját fotód!
4. Séta egy óriás számítógépben
5. Irány a Tv és rádió stúdió

A HELY SZELLEME

Széchenyitől napjainkig – a tudomány és fejlődés motorjai.

A magyar tudósok és feltalálók mellett a kiállításon helyet kapnak az „innováció motorjai” is, a tudományok, a fejlődés elkötelezett hívei. A hely szelleme részen bemutatjuk továbbá a Millenáris helyszínéül szolgáló néhai Ganz-gyárak történetét és korszakos gyártmányait, valamint egykori tulajdonosát, a legendás feltalálót, Ganz Ábrahámot. Megismerheted az innovációmenedzsment jelenkori hazai intézményeit is, és megtudhatod, hogyan valósulnak meg napjainkban a magyar tudósok és másként gondolkodók álmai, és hogyan lesz ezekből az ötletekből közös kincs.

1. Széchenyi, az influenszer – vetítés
2. A Ganz gyár története – a hely szelleme

A HELY SZELLEME
Széchenyitől napjainkig – a tudomány és fejlődés motorjai.
A magyar tudósok és feltalálók mellett a kiállításon helyet kapnak
az „innováció motorjai” is, a tudományok, a fejlődés elkötelezett
hívei. A hely szelleme részen bemutatjuk továbbá a Millenáris
helyszínéül szolgáló néhai Ganz-gyárak történetét és korszakos
gyártmányait, valamint egykori tulajdonosát, a legendás feltalálót,
Ganz Ábrahámot. Megismerheted az innovációmenedzsment
jelenkori hazai intézményeit is, és megtudhatod, hogyan valósulnak
meg napjainkban a magyar tudósok és másként gondolkodók álmai,
és hogyan lesz ezekből az ötletekből közös kincs.
1. Széchenyi, az influenszer – vetítés
2. A Ganz gyár története – a hely szelleme

AGRÁR

Korszakalkotó magyar mezőgazdasági találmányok a növekvő élelmiszerigények biztosítására. Az élelmiszer megtermelése mindig komoly kihívások elé állította az embert, a mezőgazdaság fejlesztésén munkálkodó tudósok pedig már évszázadokkal ezelőtt elképesztő bravúrokat vittek véghez. Az Agrár csomópont látványos és tanulságos utazásra hív: világhírű magyar találmányokat ismerhetsz meg, amelyek hozzájárultak, hogy a hatalmasra növekedett népességet elegendő élelmiszerrel láthassuk el.

1. Tudományos arcképcsarnok
2. Mezőgazdasági gőzgép-monstrum: a Lokomobil
3. A precíziós mezőgazdaság titkai
4. Salátaszüret! Mi az a vertikális mezőgazdaság?
5. Hengerszék a malomipar központjában

A TÉR TUDOMÁNYA

A matematika csavaros megoldásaitól a fizikai törvényein át a hatalmas űr rejtélyei felé.

A tér tudománya csomópont a matematika világot és teret átformáló, lenyűgöző eredményeit, új földek felfedezését, a térből „elemelkedés”, a repülés, az űrkutatás és az űr végtelen csodáit ünnepli. Egyben „játszótér” is, ahol csavaros feladványok, bűvös játékok, optikai érdekességek várnak, és ahol zseniális magyar csillagászok, matematikusok, fizikusok, biológusok között ismerkedhetsz a „térrel”.

1. Találd meg az iskolád és teszteld
a tudásod matematikai játékokkal!
2. A fekete lyukak rejtélye
3. Ülj be a repülőbe!
4. Irány az űrbázis, mérd meg a hold távolságát!
5. Nézz körül a Marson! (virtuális valóság tartalom)
Hány kiló lennél ott?
6. Vess egy pillantást a Holdbázisról a Földre,
majd szüreteld le a paprikát!
7. Égen-földön magyarok

Információk

• Csaknem 600 feltaláló
• 6000 m2 kiállítási tér
• 1,53 km hosszú látogatói útvonal
• Több mint 30 interakció
• 200 különleges múzeumi és egyéb műtárgy
a pár grammostól a több tonnásig
• 150-nél is több digitális tartalom, illetve kijelző
eszköz
• 6,5 órányi filmes, valamint vetített tartalom
• Csaknem 2500 fénykép
• Félszáznál több szakértő
• Több mint 70 együttműködő partner

Lépj be a magyar csodák világába!

Jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánunk!

Megközelítés: a Széll Kálmán térről, a Széna térről és a Mechwart Ligetből gyalogosan, ezen csomópontokra számos busz, metró és villamos közlekedik.

Autóval érkezők a Millenáris területén található két mélygarázst használhatják, ezekbe a Kis Rókus utca felől hajthatnak be.

Nyitvatartás:

Hétfő-csütörtök: 08:30-17:30
Péntek: 08:30-19:00
Szombat: 10:00-20:00
Vasárnap: 10:00-18:00

Jegyárak:

 • Hatéves kor alatt ingyenes!
 • Csoportkedvezmény: 11 főtől
 • A kiállításra történő utazáshoz a MÁV csoportok részére 100%-os, egyéni látogatók számára 50%-os kedvezményt biztosít. A vasúti kedvezmények a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. vonalain egyaránt érvényesek.

Pénztárak zárása 1 órával a nyitvatartási idő vége előtt.


2022.07.04. - 2022.07.10.
2022.07.11. - 2022.07.17.
2022.07.18. - 2022.07.24.
2022.07.25. - 2022.07.31.
2022.08.01. - 2022.08.07.
2022.08.08. - 2022.08.14.
2022.08.15. - 2022.08.21.
2022.08.22. - 2022.08.28.
2022.08.29. - 2022.09.04.
2022.09.05. - 2022.09.11.
2022.09.12. - 2022.09.18.
2022.09.19. - 2022.09.25.
2022.09.26. - 2022.10.02.
2022.10.03. - 2022.10.09.
2022.10.10. - 2022.10.16.
2022.10.17. - 2022.10.23.
2022.10.24. - 2022.10.30.
2022.10.31. - 2022.11.06.
2022.11.07. - 2022.11.13.
2022.11.14. - 2022.11.20.
2022.11.21. - 2022.11.27.
2022.11.28. - 2022.12.04.
2022.12.05. - 2022.12.11.
2022.12.12. - 2022.12.18.
2022.12.19. - 2022.12.25.
2022.12.26. - 2023.01.01.
2023.01.02. - 2023.01.08.
2023.01.09. - 2023.01.15.
2023.01.16. - 2023.01.22.
2023.01.23. - 2023.01.29.
2023.01.30. - 2023.02.05.
2023.02.06. - 2023.02.12.
Találatok száma: 10

Beatrix Hotel*** Budapest

Beatrix Hotel*** Budapest

A Beatrix Hotel 16 szobája 40 vendég számára biztosít kényelmes és nyugodt pihenést Budapest zöldövezeti részén a centrumtól mindössze 10 percre. A szálloda ízlésesen berendezett szobáiban a kényelemről a saját fürdőszoba, minibár és telefon gondoskodik. Bővebben


Felvinci Hostel Budapest

Felvinci Hostel Budapest

A Hostel Felvinci Buda központjában, a Budai Várhoz és a Normafához is közel fekvő, barátságos középiskolai kollégium. 12, 10, 8 és 6 fős, emeletes ágyas, tágas és világos szobákkal várja vendégeit, ideális iskolai és egyéb csoportok részére. Minden folyosón zuhanyzós, folyamatos meleg vízzel ... Bővebben


Gárdonyi Vendégház Budapest

Gárdonyi Vendégház Budapest

Egész évben várjuk kedves vendégeinket családias vendégházunkban, a Rózsadomb kellemes kertvárosi környezetében, kiváló közlekedési adottságokkal. Erkélyes szobáinkból csodás kilátás nyílik Budapestre. Bővebben


Hotel Budapest****

Hotel Budapest****

Az egyedi stílusban épült, körpanorámás, légkondicionált Danubius Hotel Budapest a Várnegyed szomszédságában, Buda központjában fekszik. Élvezze a szálloda szobáiból a lélegzetelállító körpanorámát, melyet az épület egyedülálló szerkezete nyújt. Bővebben


Hotel Papillon*** Budapest

Hotel Papillon*** Budapest

Zuhanyzós fürdőszobával, az ágyakon biomatraccal, televízióval, telefonnal, hajszárítóval, széffel és minibárral felszerelt színvonalas szobáink mind az üzletemberek, mind a kikapcsolódni vágyó utazók kényelmét szolgálják. A szálloda tetején lévő teraszunkról, és panoráma apartmanunk balkonjáról csodálatos ... Bővebben


Petneházy Club Hotel***superior Budapest

Petneházy Club Hotel***superior Budapest

A Petneházy Club Hotel Budapesttől mindössze néhány perc autóútnyi távolságra, és mégis a természet lágy ölén, a nyugalom szigetét biztosítva várja feltöltődésre vágyó vendégeit. Faházaink, melyek akár négy, -illetve hat személy elszállásolására is alkalmasak; a fürdőszobából nyíló saját szaunával, ... Bővebben


Regnum Residence Hotel****Budapest

Regnum Residence Hotel****Budapest

A Hotel Regnum Residence Budapest belvárosában, a Budai Várnegyed, a Lánchíd, a Parlament és a Margitsziget közelében várja vendégeit. Vendégeinek 50 modern technikával felszerelt, egyszerű és letisztult stílusú szobát, illetve lakosztályt kínál. Bővebben


Mohácsi Vendégház Budapest

Mohácsi Vendégház Budapest

A Mohácsi Panzió Budapesten, a Rózsadombon, zöldövezetben helyezkedik el. Az épületet nagy kert övezi, amelynek csendjét különösen szeretik a vendégek. Minden szobához fürdőszoba tartozik. Konyhaigény esetén vendégeink felszerelt konyhát használhatnak. Az étkezőben büféreggelit szolgálunk fel. Bővebben


Novotel Budapest Danube Hotel****

Novotel Budapest Danube Hotel****

A négycsillagos Novotel Budapest Danube Közép-Európa egyik leggyönyörűbb épületének, a magyar Parlamentnek látványával, a budai Duna-parton, a belvárosi látványosságok, valamint a Budai vár közelében várja vendégeit. Bővebben


Modern Cicapanzió

Modern Cicapanzió, ahol az Ön kedvence nem csak tiszta szállást és finom ételt kap, hanem biztonság és szeretet veszi körül Bővebben
Találatok száma: 55

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt Cukrászda Fény utca - Hagyomány és minőség 1870 óta. Hiszünk a süteménykultúra fenntartásában. Térjetek be hozzánk! Bővebben


Cafe 57 Restaurant Budapest

Cafe 57 Restaurant Budapest

Budapest első minimalista éttermeként, különleges fúziós menüt és egyedülálló alkotásokat kínálunk gyönyörű környezetben, a Rózsadomb szívében. A ’la carte menünk mellett három hetente megújuló „Séf ajánlattal” várjuk látogatóinkat. Étlapunkat rendkívüli és dinamikus ... Bővebben


Fuji Japán Étterem Budapest

Fuji Japán Étterem Budapest

A Fuji Magyarország első tradicionális japán étterme. Az autentikus Japán konyha kizárólag különleges minőségű alapanyagokra épül, melynek természetes izét, zamatát nem csak megőrizzük hanem ki is emeljük az elkészítés során. Az ételek elkészítéséhez kiváló élelmiszereket, alapanyagokat használunk. Bővebben


Haris Park

Haris Park

A Haris Park Buda új találkozóhelye, ahol egy kertvendéglő mellett sokoldalú rendezvénytermek kapnak helyet. Egy igazi közösségi tér, amely történetéhez hűen a budai értelmiség és polgárság törzshelye, a környékbeliek kedvelt étterme, elegáns esküvők, kiállítások, koncertek, rendezvények otthona. Bővebben


La PeTite Bistro

La PeTite Bistro

A La PeTite Bistro Nektek született! Reggeli kínálatunkban kávék, smoothie-k, friss gyümölcs és zöldséglevek (elvitelre is) hideg – meleg reggelik, elviteles pékáruk, szendvicsek, házi kencék, Szegás termékeket és mindig friss süteményeket találtok. A’la carte étlapunkon a mediterrán konyhától a ... Bővebben


Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

A Porcellino Grasso a lenyűgöző olasz vidéki stílust képviseli és az olasz konyha elkötelezettje frissen előállított tésztákkal, melyek ősi olasz receptet követve készülnek. Bővebben


Szépilona Bisztró

Szépilona Bisztró

A Szépilona konyhája a budai családok hagyományairól szól: a vasárnapi ebédekről, a közös ünnepekről, a gyermekkor legkedvesebb ételeiről. Valljuk, hogy nem lehet kertvendéglő aranyló húsleves, házias főzelék és nagymama palacsintája nélkül. Bővebben


Trófea Grill Étterem Margit körút

Trófea Grill Étterem Margit körút

Az étterem a Trófea Grilltől már megszokott magas színvonalon, rögzített árakkal nyújtja svédasztalos hatalmas étel és italválasztékát, amit csak emel a nemrég nyílt étterem elegáns, letisztult belső kialakítása. A Trófea Grill Étterem (Buda) a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Margit híd budai ... Bővebben


Émile Budapest

Émile Budapest

Émile – Buda új kulináris központja. Nálunk nyáron a cabanak árnyékában hűsölhetsz, télen pedig kényelmes fotelekkel és egy jó húslevessel melegítünk fel. Étterem - Kávézó - Pékség – Cukrászda egy helyen. Bővebben


Új-Budavár-Lak Étterem Budapest

Új-Budavár-Lak Étterem Budapest

Tradicionális, magyaros ételeket kínálunk vendégeinknek, amelyek alapját az erdélyi ízvilág képezi. Nem túl fűszeres, kevésbé zsíros ugyanakkor a „ma” emberének igényeit és lehetőségeit figyelembe véve, figyelünk az egészséges táplálkozásra. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kiemelt ajánlatok

Nemzeti Táncszínház Budapest 2022. Előadások és online jegyvásárlás
Nemzeti Táncszínház Budapest 2022. Előadások és online jegyvásárlás
 • Budapest
 • Több kerületben
2022. július 14 - 17.
Millenáris programok 2022 Budapest. TáncPark 2022
Millenáris programok 2022 Budapest. TáncPark 2022
 • Budapest
 • II. kerület
2022. július 14 - 24.
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2022
Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál 2022
 • Budapest
 • II. kerület
2022.09.29. - 10.02.

Figyelmébe ajánljuk!

Millenáris Park
Millenáris Park
 • Budapest
 • II. kerület

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG