Hédervári Lovasklub Vendégház

Hédervári Lovasklub Vendégház

Szállásfoglalási lehetőség
Hírlevél feliratkozás
Kiemelt partner

A lovaglási lehetőségek biztosítása és a lovasoktatás mellett vendégházunkban szálláshelyet is biztosítunk, nem csak a lovas turisták, hanem az aktív kikapcsolódást kereső utazók számára is. Látogasson el a Hédervári Lovasklub vendégházába, próbálja ki szolgáltatásainkat és győződjön meg színvonalukról. Vendégházunk szobáit úgy alakítottuk ki, hogy maximális kényelemmel támogassák az Önök pihenését, amit a 4 napraforgós minősítésünk is garantál. Reggelis ellátással várjuk vendégeinket minden nap közösségi helyiségünkben, és előzetes kérés esetén ebédet és vacsorát is tudunk biztosítani.

Programok

Látnivalók Héderváron

Hédervár a Szigetközben Mosonmagyaróvár és Győr között félúton fekszik. A térség már a bronzkorban is lakott volt, a Mosoni-Duna mentén őrtornyok biztosították az Imperium Romanum védelmét. II. Géza fejedelme idejére teszik, amikor Héder lovag a Szigetköz-Csallóköz akkor még egybefüggő területét kapta adományul, őt valószínűsítik a Héderváry család megalapítójának. A család hírhedt, híres leszármazottja Héderváry Kont István, aki a legendákban szabadságharcos és hősként szerepel, továbbá részt vett a Luxemburgi Zsigmond királyunk elleni összeesküvésben. Kis Károlyt támogatta, ezért harmincegy társával együtt kivégezték 1393-ban. Emlékét őrzi a Kont-fa. A család másik tagja, Héderváry János győri püspök építtette a győri székesegyház melletti Héderváry-kápolnát.

A település nevezetességei:

Khuen-Héderváry-kastély

A grófi család lakóhelye volt évszázadokig. A XV. századi várat, amely még bástyákkal és várárokkal szegélyezett volt, 1710-től kastéllyá építették át. Különböző korok stílusjegyei láthatók az 1987-es felújítás óta. (Részei: Sala Terrana, kastélykápolna, lovagterem, könyvtárterem.) A kastély körül 8 hektáros parkban kb. 60 különleges fafajta is található. Érdekesség, hogy a Szigetköz közepén, Mosonmagyaróvár és Győr között majdnem félúton található településen lévő kastélynak három tornya van. A hagyomány szerint az épület három vármegye, Győr, Pozsony és Moson találkozási pontján állt, ezért minden tornya más-más megye területére került.

Boldogasszony-kápolna

A kápolna a XV. század elején épült és a Héderváry család temetkezési helyéül szolgált. Hédervári Katalin a XV. században átépíttette és Mária kegyhelyet hozott létre. A templom falába díszes sírkövek vannak vésve, a belső tere pedig neogótikus formát mutat. Különböző urnák is megtalálhatók bennük a család nőtagjainak szívével. A loretói kápolnát a XVII. században építették hozzá, legutóbb 1994-ben végeztek rajta restaurálást.

Gróf Khuen-Héderváry síremlék

Az utolsó Héderváry dinasztia nyughelye, itt található Gróf Khuen-Héderváry Károly sírja, aki Horvátország és Szlovénia bánja, a Magyar Nemzeti Munkapárt alapítója volt. Fiát, Károlyt helyezték még itt végső nyughelyére.

Árpád fa (Árpád-tölgy)

Az Árpád fa a Boldogasszony-kápolna mellett álló tekintélyes méretű kb. 700 éves kocsányos tölgy. A néphit szerint még a kötőféknek a nyoma is látható törzsén, amellyel Árpád fejedelem annak idején a lovát kikötötte. A tölgy kerülete: 720 cm, legnagyobb átmérője: 235 cm, magassága: 14 m.

Kont-fa

A kastélytól délnyugatra mintegy 300 méterre található a Héderváry Kont István emlékét őrző szürke nyárfa. Ezt az emlékhelyet a család, majd a község évszázadokon át megőrizte és ápolta. E helyhez kapcsolódik a kővé vált kenyerek legendája is.

Szent Mihály katolikus templom

Keresztelőkútja vörös márványból készült, főoltárját Zallinger mester készítette, mellékoltárja Nepomuki Szent János nevét őrzi.

Krumplibogár szobor

1997-ben két fiatal művész, Búzás Mihály és Szolnoki József dokumentumfilmet forgattak a győri Mediawave Fesztiválra a kolorádóbogárról. A krumplibogár éppen akkor ötven esztendeje jelent meg Magyarországon, s éppen Héderváron találták meg az elsőt. Másik három fiatal, Maráczy Manuela, Zsédely Teréz és Csáki László elkészítették a krumplibogár bronzszobrát, s vörös márványból faragott talapzaton a községházával szembeni téren állították fel.

Szolgáltatások

Szálláshely

Vendégházunkban az otthon megszokott kényelmével, de a festői Szigetköz romantikus falusi világában várjuk kedves Vendégeinket! A falusi turizmus keretein belül igyekeztünk valami újat alkotni, egy olyan stílust, amely visszaadja elhivatottságunkat a természet közeli élet népszerűsítése mellett, de mindezt egy modern és igényes környezetben megfogalmazva. Berendezéseinket a letisztult formavilág és a praktikus kialakítás jellemzi. Többféle szobakategóriával rendelkezünk és valamennyi szobánk a földszinten helyezkedik el, csodás kilátást biztosítva a lovarda és a juhászat állatvilágára, valamint kertünkre is, amely általában nagy örömére szolgál felnőttnek és gyereknek egyaránt. A gyerekek szabadon szaladgálhatnak a füvesített részeken, a szülők pedig biztonságos közelségben tudhatják szemük fényét. Valamennyi szobánkhoz tartozik terasz, ahol a kerti bútorok kényelmét élvezve csodálhatják a békés környezetet.

Vendégházunk 4 napraforgós minősítést kapott a Falusi és Agroturizmus Országos Szövetségétől, ami egyfajta biztosítékot jelent a vendégek számára a szolgáltatások megfelelő színvonalát illetően. Fontosnak tartjuk, hogy vendégeink az ár-érték arányt magasnak tapasztalják nálunk és úgy érezzék, hogy figyelmes és gondos ellátásban részesültek a nálunk eltöltött idő alatt.

A vendégház és a lovarda egy 22 hektár alapterületű birtokon helyezkedik el, amely korábban a hédervári mezőgazdasági szövetkezet telephelye volt. A telephelyen a Hédervári Lovasklubon és Lovas Vendégházon kívül a cégcsoporthoz tartozó juhászat is megtalálható, emellett kisparcellás szántóföldi kísérletek és a növénytermesztésben használt géppark is látható.

A Hédervári Lovasklub lófejes logóval díszített kapuján belépve látogatóink először a rideg tartásban elhelyezett lovakat csodálhatják meg, ezután következik a korábban mérlegházként funkcionáló, ma már a két apartmannak helyet adó kék színű kisebb alapterületű épület a bal oldalon. A parkoló ingyenesen használható lovas és szállóvendégeink részére, ahonnan kényelmesen megközelíthető minden épület. Az autók éjszakánként zárt kapuk mögött biztonságban maradhatnak, a kapun csak nyitva tartási időben lehet szabadon közlekedni. A bal oldalon elhelyezkedő kék épületben található a vendégház, a jobb oldali zöld tetős épület pedig a lóistálló.

A vendégház előtti napvitorlákkal védett területen vendégeink kellemesen elfogyaszthatják reggeli kávéjukat és baráti beszélgetések helyszínének is alkalmas. A vendégház ajtaján belépve először az étkezőbe jutnak vendégeink, itt tudnak bejelentkezni és megkapják a kulcsokat (kulcs a vendégház bejárati ajtajához, szobakulcs és kaputávirányító), minden szobához egy kulcscsomó jár. Az étkezőben fogyaszhatják el vendégeink reggelijüket vagy félpanziós vacsorájukat és ez a helyiség szolgál helyszínül különböző rendezvények esetén is. A bejárat mellett ingyenes kiadványok közül válogathatnak, a hűtést igénylő élelmiszereiket pedig az itt található hűtőszekrényben helyezhetik el. Jégkrém (Algida) és különböző szuvenírek (logós hűtőmágnes, kitűző, nyakbaakasztó kulcstartó, pálinka, póló és csokoládé) is itt vásárolhatóak. A szobákhoz vezető folyosó a terem végéből balra nyílik, az apartmanok kivételével valamennyi szobánk itt van 1-től 8-ig számozva.

Tekintsék meg szobaválasztékunkat, amely széles skálán mozog az egyágyas szobától, egészen a nagyon tágas superior kategóriás családi szobáig. Amennyiben teljes magányban szeretnének kikapcsolódni, lehetőséget tudunk biztosítani, hogy a külön épületben álló két családi apartman valamelyikében kerüljenek elszállásolásra. Az apartman amellett, hogy békés elszeparáltságot nyújt, még lehetőséget biztosít önellátásra is a kialakított főzősaroknak köszönhetően.

Lovarda

Lovardánk fő profilja a lovasoktatás gyerekek számára kezdve az alapokkal a pónikon ülve és haladva végig a szinteken egészen a díjugratásig, díjlovaglásig. Köszönhetően a lovas sport egyre népszerűbbé válásának, felnőtt lovasaink száma is növekvőben van, náluk is a futószáras oktatás során történik az alapok elsajátítása. Olyan iskolalovakkal rendelkezünk, amelyek kifejezetten gyermekek oktatására alkalmas képzettséggel és toleranciával bírnak, emellett felnőttek számára is ideális társat jelentenek osztály- ás tereplovaglások során is. Minden lovasoktatásba bevont lovunk alkalmas minősítést kapott a Magyar Lovas Turisztikai Szövetség minősítő vizsgáján, ahol minden szempontból vizsgálták a lovakat, figyelembe véve a kezelhetőséget a jármódokban és lóápolás során, illetve a fizikai állapotot.

Szívesen vállaljuk a lovasok osztályban történő és egyéni személyre szabott oktatását, de akár napi többszöri intenzív képzést is szállóvendégek részére, ha már egy hét alatt szeretnék elsajátítani a lovaglás alapjait. Tereplovaglásra is jelentkezhetnek lovasaink 1-2 órás séták alkalmával, amelynek során megismerhetik Hédervár gyönyörű szép környezetét. A tereplovaglás előfeltétele egy szintfelmérő lovaglás a zárt pályán, hogy a kísérő megismerhesse a jelentkező tudását. A kísérő, ha úgy itéli meg, elutasíthatja a tereplovaglást a lovas és ló biztonságának megóvása érdekében.

Habár a lovas sport nagyszerű és csodálatos élményeket nyújthat, hasonlóan más sportokhoz, ez is veszélyes lehet, annak ellenére, hogy minden megteszünk a biztonság garantálásának érdekében. Ezért minden új látogatónkkal egyéni felelősségvállalási nyilatkozatot iratunk alá. Az órák során kobak viselése kötelező, amit ingyenesen biztosítunk lovasainknak.

Saját lóval érkező vendégeink részére örömmel biztosítunk elhelyezést istállónkban takarmányozással vendégházunkban tartózkodásuk idejére. Külsős lovakat kizárólag friss vérvétel eredménnyel és oltással engedünk be telephelyünkre védve ezzel a saját lóállományunk egészségét. Ha hosszabb útra indul lovával, akár egy éjszakára is megszállhat nálunk, el tudjuk helyezni az állatot és ellátmányt biztosítunk számára, sőt kollégáink lovaikat futószáron meg is járatják, karámozzák igény esetén.

Más lovardákat szívesen fogadunk, ha edzőtábort, vagy csak alkalomszerűen idegen pályán edzést szeretnének rendezni lovasaiknak. Szállással, ellátással egybekötve használhatják szabadtéri és fedett pályáinkat is ugróakadályokkal felépítve.

Vízitúrák

A vízi sportok szerelmeseinek garantáltan örök élményt biztosít egy szigetközi kajak- vagy kenutúra, hiszen a táj vízi világa lenyűgöző minden tekintetben. A Szigetközben a Duna menti területek jelentős vízimadár költő- és táplálkozó helyek, amellett, hogy gazdag vízinövény társulásokban is. Jellemző növények a területen a part mentén látható bokorfüzesek, a hamvas éger, a gyepszintben pedig sok helyütt tömegesen fordul elő a védett nyári tőzike. A horgászok legnagyobb örömére a halak közül 54 faj él a Duna és mellékágainak vízében. A madarak közül a túrázók leggyakrabban a szürke gémmel találkozhatnak, de láthatnak még kócsagokat, fekete gólyákat, récéket és réti sast is.

Kerékpártúrák

Az EuroVelo, teljes nevén az Európai Kerékpárút Hálózat az Európai Kerékpáros Szövetség terve 12 hosszútávú, egész Európát átszelő kerékpárút kialakítására. Az EuroVelo utakat az egész kontinenst átszelő kerékpártúrákra tervezik, a már meglévő kerékpárutak összekötésével. Természetesen ezeket az EuroVelo útvonalakat a helyi kerékpáros forgalomban is igénybe lehet majd venni. Magyarországon két EuroVelo útvonal halad át, az Atlanti-óceántól a Fekete-tengerig futó EV6, illetve az EV11. EuroVelo 6. szakaszát nem hiába hívják a Folyók útvonalának.

Az EV6 Nantes-tól indul a Loire mentén, és kelet felé átszeli Franciaországot. Tovább fut a Boden-tóig Svájcban, majd elindul a Dunát követve, Németország, Ausztria, Szlovákia, Magyarország, Szerbia, Bulgária érintésével, és megérkezik Romániába. A Duna torkolatánál Konstancában éri el a Fekete-tengert. Az EV6 legnépszerűbb része a Donauradweg (Duna menti kerékpárút), amely Passau (Németország) és az ausztriai Bécs közt húzódik, majd folytatódik Pozsonyig, Szlovákiában.

A Duna menti kerékpárútvonalat osztották fel négy szakaszra, az I. szakasz: Donaueschingen–Passau (550 km), a II. szakasz: Passau–Bécs (320 km), a III. szakasz: Bécs–Budapest (330 km), a IV. szakasz: Budapest–Fekete-tenger (1670 km).

A Szigetközön végighúzódó III. szakaszon Mosonmagyaróvár és Győr között végig kiépült a kerékpárút, amelyen haladva érinthetik a kerékpárosok Hédervárt. Kerékpáros átutazó turistáknak örömmel nyújtunk pihenőhelyet, ha éjszakára megszállnának fáradságos napjuk után, emellett pedig szállóvendégeink részére kerékpár kölcsönzési lehetőséget biztosítunk.

Rendezvényhelyszín-csapatépítő tréning

Várjuk Önt és csapatát a Szigetköz szívében!
A Hédervári Lovasklub Vendégház kiváló helyszín csapatépítő tréningek, továbbképzések, tanfolyamok zavartalan, igényes környezetben történő lebonyolítására.
Klimatizált társalgónk kiválóan alkalmas céges rendezvények és tárgyalások lebonyolítására, amely szállásfoglalás nélkül is elérhető. Igény esetén felszerelést (flipchart, projektor, projektor és laptop állvány) tudunk biztosítani, valamint a helyszínen vezeték nélküli internet kapcsolat is elérhető. A rendezvényekhez bekészítést (kávét, teát, szendvicseket, aprósüteményt, hidegtálakat) is tudunk ajánlani.

Több napos csapatépítések esetén szállást is tudunk biztosítani. Vendégházunk 28 fő elszállásolására alkalmas, nagyobb létszám esetén pedig segítünk a szobafoglalásban a közeli szálláshelyeken. A közös reggeliket követően elkezdődő oktatásokat, prezentációkat élménydúsabbá tehetik az általunk kínált sport- és szabadidős programok. Ebéd és vacsora ajánlatot az igényeknek megfelelően szolgáltatunk.

Gasztronómia

Szobaáraink tartalmazzák a svédasztalos reggelit, amelyet minden nap reggel 8 és 10 óra között szolgálunk fel. Bő választékunkban megtalálható a saját készítésű házi kolbász, házi parasztsonka, szalonna; a rántottát házi tojásból frissen sütjük. A vajas kenyérhez saját befőzésű dzsemeket kínálunk. Speciális étkezési igényekkel (ételallergia, diéta, vegetáriánus vagy vegán életmód) rendelkező vendégeink részére is biztosítunk reggelit, amennyiben ezt előre jelzik részünkre (felár ellenében). Korán távozó vendégeink részére hideg reggelit készítünk elvitelre, ha igényüket a megelőző napon közlik. Hosszabb túrára induláskor is szívesen biztosítunk alapanyagot tízórai- és uzsonna csomagok elkészítéséhez.

2021.04.01 - 2021.12.20

Találatok száma: 6
Családi és születésnapi rendezvények, lovas születésnap a Hédervári Lovasklub Vendégházban

Családi és születésnapi rendezvények, lovas születésnap a Hédervári Lovasklub Vendégházban 2021.01.01. - 12.31.

Családi és születésnapi rendezvények kiváló helyszíne lehet a Hédervári Lovas Vendégház. Vendégházunk 2014. év tavaszán nyitotta meg kapuit 10 szobájával új szálláshelyként. Mindenkit biztatunk, hogy látogasson el a Hédervári Lovasklub vendégházába, próbálja ki szolgáltatásainkat és győződjön meg ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Céges rendezvények, csapatépítés a szigetközi Hédervári Lovas Vendégházban

Céges rendezvények, csapatépítés a szigetközi Hédervári Lovas Vendégházban 2021.01.01. - 12.31.

A vállalatok között fennálló erőteljes verseny miatt, fontos a cégvezetőknek azzal törődni, hogy csapatuk folyamatosan fejlődjön, mert ez elhanyagolva hamarosan hanyatlásnak indulhat a teljesítmény és csökkenhet az alkalmazottak elkötelezettsége és lojalitása. Ezt akadályozhatjuk meg csapatépítő ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Fedett lovarda a Szigetközben, fedett pályánkon lovagolhat igény szerint szállással is

Fedett lovarda a Szigetközben, fedett pályánkon lovagolhat igény szerint szállással is 2021.01.01. - 12.31.

Lovagló-, bemelegítő- és versenypályánk mellett fedett pályánk is várja már a lovaglás szerelmeseit. Nem jelent problémát sem az eső, sem a hó, de még a tűző napsütés sem, hogy sportolhassunk, hiszen a fedett pálya biztos védelmet nyújt az időjárás kedvezőtlen hatásaival szemben, emellett egyből az istálló ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Lovaglás a Szigetközben! Egész évben várjuk a Hédervári Lovasklubban

Lovaglás a Szigetközben! Egész évben várjuk a Hédervári Lovasklubban 2021.01.01. - 12.31.

Lovaglás kezdőknek és haladóknak, egyéniben vagy osztályban. Lovardánk egyik profilja a lovasoktatás gyerekek számára - kezdve az alapokkal pónikon, majd haladva a különböző szinteken egészen az önálló lovaglásig vagy akár versenyzésig is. Kezdő felnőtt lovasokat is szívesen fogadunk, ők futószáras ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Igényes szállásajánlatok kedvező áron a Hédervári Lovas Vendégházban

Igényes szállásajánlatok kedvező áron a Hédervári Lovas Vendégházban 2021.01.04. - 12.19.

Szállásfoglalás kedvező áron a Hédervári Lovasklub Vendégházban! A szállóvendégeinknek lovaglási lehetőséget is ajánlunk saját lovardánkban lovasoktató segítségével. Vendégházunk szobáit úgy alakítottuk ki, hogy maximális kényelemmel támogassák az Önök pihenését, amit a 4 napraforgós minősítésünk is garantál. ... Bővebben

Kiemelt ajánlat

Lovas vendégház a Szigetközben, lovaglás és szállás a Hédervári Lovasklub Vendégházban

Lovas vendégház a Szigetközben, lovaglás és szállás a Hédervári Lovasklub Vendégházban 2021.01.04. - 12.19.

Igényes lovas vendégház a Szigetköz szívében. Tökéletes kikapcsolódást, aktív pihenést, szabadtéri programokat kínál az egész család számára a Lovasklub Vendégház a Szigetközben. Az élményekben gazdagon eltöltött nappalok után vendégeink kényelmes szobákban pihenhetik ki fáradalmaikat. A vendégház ... Bővebben

Kiemelt ajánlatPontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Hédervári programturizmus

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG