Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana
Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana

Birodalmi borok és birodalmi étkek a Borbirodalomban. Fenséges fogások a rusztikustól a rafináltig. Amíg étkeink készülnek a borpincénkben lehet bort kóstolni. A Borházban található borok minőségének és eredetének garanciája, hogy a pannonhalmi borvidékről, a saját szőlőterületünkről származnak. Szivarszobánk a dohányzók rendelkezésére áll.


Élményt, értéket és hangulatot kínálunk

A borba szívünket és lelkünket beleadtuk, hogy olyan legyen, amelyet szeretnénk. Nem kevésbé törekszünk arra, hogy annak tudatában hajtsuk a fejünket álomra minden este, hogy a bor, aminek elkészítésébe annyi energiát fektettünk, olyan élvezeti értéket nyújtson Vendégeinknek, Vevőinknek, amilyet elképzeltünk.

Szakácsmesterünk étkeinek zamata mellé Pannonhalma nedűiből mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt borházunkban, ahol elvarázsol a finom ízekhez, aromákhoz méltó környezet!

Szőlőbirtok és borászat

Elnézem a meghatottakat, akik a szűk pince fekete penésszel párnázott boltozata alatt úgy lépkednek, mintha templomkövek konganának a talpuk alatt. Szeretem az olyanokat, akik megállnak a szőlőlugas alatt, fejük fölött a súlyos fürtökkel, elnéznek a levelek résein, és arcukon a megérkezés nyugalma.

A ’nagy’ bor kizárólag a szőlőben születhet meg. Kell hozzá egy kiemelkedő terület, amely magát az egyediséget adja, megfelelő szőlőfajta, radikális hozamkorlátozás és átgondolt, alapos zöld-munka. A feldolgozás során már csak az érték kibontása következhet, ahol a méregdrága eszközök és technológiák kiválthatók egyszerűbb, de legtöbbször több odafigyelést és munkát igénylő tárgyakkal, módszerekkel.

Szőlőskertjeink:

• 1,5 ha Tramini: Győrújbarát;
• 1 ha Olasz rizling: Ravazd;
• 1,5 ha Kékfrankos, Merlot: Ravazd;
• 3 ha új telepítésű Rajnai rizling: Pannonhalma.

Borászat — Minőség az elejétől a végéig

Pannonhalmi borászatunk egy több mint száz éves pannonhalmi pincében került kialakításra.

A borászat és a borházunk, ahol a pannonhalmi borok kóstoltatása történik, szakmai okokból egymástól távol vannak. A borok kóstoltatása a Borbirodalom, Pannonhalma Borpincében történik szakvezetéssel és az Udvarház étterem is itt található.

A minőség egy olyan elkötelezettség, amely minden lépésünket meghatározza.

A borászatunkban fahordós erjesztéssel és érleléssel és reduktív technológiával is segítjük és formáljuk borainkat.


Étterem — Udvarház

Ételeink

Fenséges fogások — a rusztikustól a rafináltig!

A több mint százéves borpincénk különtermében éljen át kettesben egy romantikus gyertyafényes vacsorát, vagy hívja meg barátait, családját netán üzleti partnereit egy felejthetetlen estére! Éttermünk két termében télen 100 főt, nyáron a rusztikus belső udvarunkkal együtt 160 főt tudunk vendégül látni.

Nyári nyitva tartás:
(áprilistól novemberig) 12-22 óráig – szünnap nincs

Téli nyitva tartás:
(decembertől márciusig) 12-21 óráig – szünnap: hétfő-kedd-szerda

Borospincénk exkluzív különtermében 10-12 főt tudunk vendégül látni.

Udvarházunk termei, udvarának várfala alatt igazán csalogató illatok állítják meg a finom falatokra vágyókat. A pincelátogatás után, ne halogassuk az étkek ránk váró varázsát.

Minden igényt kielégítő ételajánlataink és kérésre elkészített finomságaink mindig visszahozzák vendégeinket. Azt, hogy kinek mi volt a kedvence és gasztronómiai élménye az elmúlt esztendőkben, azt nehéz lenne összeírni. Az étlapon ajánlottak a visszajáró vendégek legkiválóbb ízléssel rendelt egyszerű és különleges ételeiből állnak, így bárki újdonsága lehet.

Nem titok, hogy a finom borok előtt, mellett népszerűek a sajt- és paraszttálak, a hagyományos és attól eltérő bogrács- grill- és serpenyős ételek is, de akár 3-4-5 fogásos ínyenc menüsorokkal vagy rusztikus állófogadásokkal is várjuk Vendégeinket.

Esküvők, céges és baráti rendezvények különleges helyszíne a Borbirodalom Pannonhalma Borpince!


Boraink

A Borházban található borok minőségének és eredetének garanciája, hogy a pannonhalmi borvidékről, a saját szőlőterületünkről származnak; pincészetünkben dolgozzuk fel és érleljük őket minőségi borrá, melyeket a palackozónkban töltünk le Önöknek.

Borkóstolóink

4 féle bor kóstoltatása szakvezetéssel
Két féle fehérbor: Pannonhalmi Zefír vagy Pannonhalmi Rajnai Rizling vagy Pannonhalmi Tramini vagy Pannonhalmi Chardonnay
Valamint egy rosé és egy vörösbor: Pannonhalmi Kékfrankos Rosé és a Pannonhalmi Kékfrankos
Ára: 1600,-Ft

6 féle pannonhalmi bor kóstoltatása szakvezetéssel
Ára: 2000,-Ft

A borkóstolóink ára tartalmaz egy üveg ásványvizet, diót és a kóstoló után tepertőkrémes falatokat.

Nyugdíjas és kertbarát, és egyetemista csoportjaink a borkóstolóink árából 10% engedményt kaphatnak.

Lehetőség van előzetes egyeztetés után bor-és sajtkóstoltatására, vagy bor és csokoládé és évjáratos – trezor-borok kóstolására is.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Borbirodalom Pannonhalma Borpince, Étterem & Udvarház

Programajánlat

Pannonhalmi Bornap 2017
Pannonhalmi Bornap 2017
  • Pannonhalma
2017. október 7.
Pannon Esték Pannonhalma 2017
Pannon Esték Pannonhalma 2017
  • Pannonhalma
2017. november 16.
Orgonahangversenyek Pannonhalma 2017
Orgonahangversenyek Pannonhalma 2017
  • Pannonhalma
2017. december 26.
Szent János napi boráldás 2017
Szent János napi boráldás 2017
  • Pannonhalma
2017. december 27.